Кой кого прави на малоумен за убийството в София? Юсейн Болт или "Великолепната седморка"

Никой не печели от поднасяните странни недомлъвки за трагедията
20 сеп 2023 15:25, Петър Бойчев
510
Кой кого прави на малоумен за убийството в София? Юсейн Болт или "Великолепната седморка"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изключително неприятно е да пишеш по тема, когато една майка още не е спряла да плаче, а един полицай вече всяка нощ ще сънува кошмари.

Тя няма да прежали сина си, него ще го влачат по съдилища години, ако не се разберат с майката за пари.
Покрай тяхната мъка обаче отвсякъде крещи неистината. По-точно - някой или е малоумен, или има за малоумни всички около себе си.

Кой има полза от странните недомлъвки? Със сигурност не полицаят. А защо тогава всичко се прави, за да му се помогне? Уж.

Първо стреля полицайка. Не, първо беше полицай, после стана полицайка. Накрая уточниха, че е "полицай от мъжки род". Колегията през час се поправяхме, а читателят се питаше тия журналисти добре ли са?

После било стреляно от 100 м. И то не "хаотично". Имало запис как полицаят заел позиция за стрелба.

Ама нали имало преследване и гонене? Спрял, за да се прицели ли? И в добавка "полицаят бил многократно награждаван", оставаше да уточнят, че е за точна стрелба.

Полицаят стрелял, защото знаел, че крадецът заплашил момичето с пистолет. И когато той, бягащият, бръкнал в чантичката си, полицаят помислил, че ще извади оръжие.

Но, чакайте. Ама нали крадецът бягал. Някой дава ли си сметка как се бяга, когато те гони полицай с изваден пистолет? И Юсейн Болт няма да го стигне.

Добре, но как бягайки с такава скорост крадецът е успял и да си бърка в чантата? И как полицаят го видял, че си бърка в чантата, когато му вижда само гърба и то от 100 метра?

Как с пистолет от 100 метра някой може да е сигурен, че ще улучи крадец в крака, когато и Весела Лечева в най-добрите си години би пропуснала с "Макаров" от 50 метра. С този пистолет, ако улучиш дърво от 15 метра, трябва да си хвърляш фуражката до тавана.

Такъв изстрел съм виждал само в Холивуд, във "Великолепната седморка", когато мълчалививият стрелец Брит искаше да рани и плени бандит. От 100 метра обаче и той не можа, уби го.

Въпроси, въпроси, на които се чака отговор. А не очевидни недомислици, без много връзка с главния мозък. Тези "локуми", които се разтягат, не помагат, те само вредят.

Имало е грабеж, удар с тръба, може и опит за убийство. Имало е сигнал, дошла е полиция, има бягство от органите на реда. Има стрелба, има труп. По дяволите, обяснете като хората какво е станало, не ни правете на малоумни. Не давайте шанс на фантасмагориите.

Този Светльо и приятелите му безспорно са си дирели белята. Да удряш жени с тръба по главата, да душиш момичета с кабела на слушалките за 20 лева е човешко падение. Когато това е системно, падението е тотално. Десетки може да са причините, но пропадането от нивото на нормално човешко същество е факт. Мястото на такива хора, независимо дали са на 15 или 17 години, не е сред нас. Има си места, където, дай боже, да се поправят. За под земята обаче има ред за всички.        
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
40
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Убили са човека без причина, и сега замазват.
296
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Направи добро, изяш фекалии - ей това е случая с полицая. В едни други времена полицаите участвали в акцията просто щяха да бъдат наградени, за това че са защитили обществото от едни нагли престъпници, но днес имаме фалшив розов либерастки морал, днес всеки престъпник е жертва, особено ако е по-тъмен, с нетрадиционна сексуалност и т.н. В край на сметка какво искаме - да ни бият и ограбват, а ние да съм мълчим защото сме политкоректни или да има ред и върховенство на закона?
295
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Една майка плачела сега, а къде беше да възпитава тоя зеленчук, че да крадеш не е хубаво. *** съм ви сълзливите драми, вече и за престъпници ли трябва да плачем, мечета да съберем ли нещо?
294
2
 
52
 
! Отговори
Тихомир преди 7 месеца
Е на Светльо му е дошъл редът за под земята. Няма начин да удряш жени (нееднократно) с тръба по главата, за да им вземеш парите, а след това всички ние да очакваме РЯЗКО да се поправиш. Каквото сееш, това ще пожънеш. НАЦИОНАЛЕН митинг за защита на полицая. Вероятно с тези си два изстрела е спасил няколко женски живота.
293
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кога ще престанат "журналистите" да оправдават престъпниците. Моите съболезнования за майката, но тя е възпитала един син, който е тръгнал по път от който рано или късно се стига до това. още тиинеджери, а с много богати криминални досиета . Някой питали се ако девойката ако бе ударена по-силно с тръбата и беше умряла кой щеше да е виновен или ако групата не беше разбита от полицията при следващо тяхно нападение нямаше те да убият човек. Нека пишестия се постави на мястото на нападнатите...
292
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Закокът е ИЗПЪЛНЕН,няка място за коментари
291
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Такъв изстрел съм виждал само в Холивуд, във "Великолепната седморка", когато мълчалививият стрелец Брит искаше да рани и плени бандит. От 100 метра обаче и той не можа, уби го." -------- Всъщност каза, че се е целил в коня.
290
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Преди две седмици тези убиха шофьор на тир. Заклаха го. Няма наказани." - Има, но е по-добре да не се говори, че няколко добри момета може и да влязат в затвора.
289
0
 
28
 
! Отговори
lewskar преди 7 месеца
Майката и починалият грабител би трябвало да са благодарни на полицаят .На нея и спести до края на живота и да ходи по арести и затвори на свиждане , а на на починалият да бъде млада булка в 2 отряд на централният.
288
30
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 7 месеца
Горкия полицай.Лошо му се пише. Лъже , та се къса.
287
26
 
7
 
! Отговори
Ббб преди 7 месеца
Несъм вярвал че ще го кажа, ноБраво на автора на статията!Сега, когато отвсякъде ни замазват очите за очевидната истина и ни карат да се мислим за сбъркани, когато не схващаме логиката на новоните, които ни поднасят от ТВ и други източници.Браво още виднъж.Всясо гледна точка е важна.Истината трябва да се търси и да не се крие.Няма значение коя е жертвата, защото утру може да си ти.
286
4
 
39
 
! Отговори
Весел преди 7 месеца
Според мен автора П.Б. не е редно да има повече работа в този сайт..., защото ако той беше нападнат от тези тримата щеше да на.пъл..ни *** и щеше да пише съвсем друго. А пък ако този Юсейн Болт или другите от групичката бяха убили човек писаниците му щяха да са от сорта на - пак някой не си е свършил работата.
285
0
 
26
 
! Отговори
Тон преди 7 месеца
Доброто дете да не е грабило!
284
0
 
23
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
И във Франция се случва често полицията да застреля някой млад човек, който отказва да сътрудничи, тоест да спре, да покаже личните си документи и да обясни какво прави на мястото. После се влачат делата, убитите не се връщат. Жалко е. Младите, които се занимават с кражби, трафик и насилие, трябва да са наясно, че рискуват живота си.
283
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво става с останалите от тази банда, ме интересува? Хубаво, прочисти се от един ***, да ме прощава майка му, но трябва ли нашите деца да се страхуват да отидат на кино в този мол, защото тези примитивни създания бродят там с тръби, колове и кабели да бият и грабят?!? Със сигурност и за полицая е травма да застреля човек, но той си е вършил работата, и си я е свършил много добре. Не е застрелял случаен пешеходец, слава Богу, а закоравял престъпник-рецидивист.
282
2
 
41
 
! Отговори
Дим преди 7 месеца
Такива словоизлеяния прилягат на селска кръчма след петата ракия! Тоя се чини за журналист! Има си разследване, което не се е произнесло официално! Даже официално не е казано къде е прострелян! Като си толкова сигурен, че няма да те оцеля от 100м с Макаров ще застанеш ли пред мен да се пробвам?!Като си толкова сигурен, че не мога да извадя пистолет от чанта докато бягам - хайде да пробваме?! Аман от внушения!!!
281
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ударихте дъното - от dnes.bg защитавате престъпници, които плячкосват, пребиват хората с тръби.Вие директно правите внушения полицията да не си гледа работата.
280
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ушев е убиец! Трябва да лежи доживот!
279
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде ще се поправят? В затвора ли? Да ги издържаме. Сериозно? Оттам ще излязат завършени престъпници. Случи им се каквото трябваше да им се случи.
278
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ОТ 448 КОМИНТАРА СТЕ ОСТАВИЛИ 276 ТОВА КАЗВА ВСИЧКО ЗА САМАТА СТАТИЯ. ОЩЕ В ЗАГЛАВИЕТО НЯКАКВО УВИЕ, КВАЛИФИЦИРА СЕ УБИЙСТВО НЕ ВИ ЛИ Е СЛАБА ПРАВНАТА ПОВГОТОВКА ЗА ТАКИВА КВАЛИФИКАЦИИ.