Протестите на енергетици и миньори продължават, обмислят по-мащабни блокади

Премиерът ги очаква в 16 часа днес, засега те отказват срещата
1 окт 2023 15:45, Анисия Иванова
204
Протестите на енергетици и миньори продължават, обмислят по-мащабни блокади
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков очаква в 16:00 часа в Министерския съвет среща с протестиращите енергетици и миньори. Засега министър-председателят има отказ от страна на лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа". Представителите на ресорните федерации също отказват разговорите.

Протестиращите заявяват, че дават шанс на правителството до края на деня да преосмисли решенията си. В противен случай са готови за по-мащабни протестни действия.

Магистрала "Тракия" в района на Стара Загора остава блокирана, спряно е движението по Подбалканския път в района на Гурково, съобщи БНР.

Още по темата

Междувременно, протестиращите енергетици от ТЕЦ "Бобов дол" и миньори от мини "Отрит въгледобив" вдигнаха блокадата на пътя Кюстендил - Дупница. Протестът продължи около час и в него се включиха също граждани от Дупница и Бобов дол.

В двете посоки се образуваха колони от чакащи да се качат или идващи откъм автомагистрала "Струма" моторни превозни средства.

Организаторите казаха, че са се събрали около 200 коли, на място имаше изпратена полиция, до напрежение не се стигна.

Утре в 9:00 часа протестиращите се събират на входа на ТЕЦ "Бобов дол", като на място ще се реши под каква форма протестите ще продължат.

Вероятно ще има ново затваряне на автомагистрала "Струма". Очаква се при протестиращите да е и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Ще видим, ако няма развитие до довечера, от утре нови неща - ще видим в София ли ще е, тука ли пак започваме, но вече говорим за по-мащабни неща.

За срещата, предложена от премиера Николай Денков в 16:00 часа, каза: "Лично ние няма да отидем. Такъв е призивът на двата национално представените синдиката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
15
 
13
 
! Отговори
Павел преди 7 месеца
Жандармерията да смели от бой няколко такива, ама така, че да се влачат като червеи до края на живота си. Другите моментално ще изчезнат и всякакви рашистки мечти ще се изпарят.
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Затваряйте тия лайнярници и лайнярите ги разкарайте. Ще се научим на правилно, баси
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Обмислят?!!! Миньорите не могат да мислят, камо ли да обмислят. Тия обмисляния са дело на синдикатите и партиите, които организират тези действия.
11
13
 
11
 
! Отговори
Gogo преди 7 месеца
С вас сме енергетици и миньори! Време е да изметем продажните тикви от правителството, президентството и парламента! Слуги на чужди господари, работещи неуморно срещу собствения си народ, всички сте българоубийци като банкянския главорез!
10
9
 
14
 
! Отговори
Премиера Денков преди 7 месеца
Пращайте Анти терористичния отряд срещу тези еко терористи и техните ДС началници!
9
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе, кво им се лигавите на тия нещастници. Арестувайте 7, 8 измекярина и другите ще се разбягат. Нито стъпка назад. Браво на правителството. Изринете тия Авгиеви обори
8
7
 
12
 
! Отговори
Какви блокади бе!!! преди 7 месеца
Да спират тока !!!! Идва зима и имат страшен коз в ръкава! Какво чакат? Спри тока и това правителство на американска издръжка ще бъде линчувано!
7
16
 
17
 
! Отговори
Златар преди 7 месеца
Жандармерията и СОБТ моментално да се намесят и да им разбият тиквите от бой. Хората не можем да си свършим работата заради тия женски полови органи.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Държавният ТЕЦ от години е на загуба и огромна дотация от бюджета т.е от данъците на всички нас. Същото е с малките тецове по градовете. Докога държавата ще дотира ужасно губещи производства, за да могат тези да си живуркат поколения наред и да им дишаме пушеците!? Иначе са прави, че трябва да се строят ново мощности, но ядрени. Този протест трябва да бъде прекратен със сила и държавата да не им кляка. Щото утре някой друг държавен отрасъл ще се присети, че нещо не му изнася!
5
3
 
6
 
! Отговори
Blacksmith-ски преди 7 месеца
13 Тикой те пищи всички про европейци говорим цивилизовано.Стига изнудвахте правителството на премиера Денков еко терористи такива!
4
9
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 7 месеца
Днес е Облачно ....И Вятър Няма.....И Като Сме На Възобновяеми Източници - Ще Стоим Без Ток- Като Изтече скоро и Срока на Годност на АЕЦ Козлодуй......Те в Африка живеят в Колиби без Ток и Вода - И Ние Ще Живеем Така - Щата Оххууййо на ФАЩ, ....Само където в Африка поне е Топло....а Тук в България и Зима си Имаме и Сняг Вали .....
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КНСБ са комунистически синдикат... от рано са започнали с предизобрната надпревара.. Вече дори от партията им (БСП) плакати не лепят като си имат такива храненици да им правят пропаганда..
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гьобелс Денков ще ви намери нова работа във новата му ферма за ***! Всичките *** ще крякат Гьобелс, Гьобелс, Гьобелс! А вие всички ще пеете Джинг Гьобелс, Джинг Гьобелс!
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Подкрепям. Няма само в други страни да има протести, а у нас да се мижи за проблемите.

Спонсорирани публикации