Мъжът с парти грила, който си направи закуска в Енергото: 36 часа без ток!

10 пъти се обаждал, никой не му отговорил преди акцията
77
Мъжът с парти грила, който си направи закуска в Енергото: 36 часа без ток!
Снимка: Facebook

"40 минути, след като нахлух в Енергото, токът дойде. Жена ми се обади и ми каза, че са пуснали тока. Интересно ми е моето ходене и скаричката ми ли оправиха тока. За 40 минути толкова бързо ли оправиха тези стълбове и жици?", коментира пред bTV Явор Павлов, който си направи сандвичи в Енергото в Силистра като знак на протест заради липсата на ток в селото му Калипетрово.

Още по темата
"Времето беше лошо – спор няма. Токът спря в събота и дойде в понеделник на обяд. 36 часа нямахме ток. Вода нямахме. Телефоните нямаха обхват", добави той.

"В понеделник звънях 10 пъти. Отхвърляха ме. Вдигнаха ми веднъж и казаха, че ще ме прехвърлят на оператор. Никъде не ме прехвърлиха. Изнервих се, взех си скаричката и хляба. Децата ми вкъщи стоят гладни – трябва да ги нахраня. Животът си давам за тях. Отидох да направя сандвичи, после се озовах в полицията. Написаха ми акт. Полицаите не са виновни – вършат си работата", посочи той.

"Не съм бил само аз без ток. 30 села в Силистра нямат ток. Някои нямат и вода. Не е само за децата, има и възрастни хора", допълни Павлов.

"Рецептата за сандвичите е тайна. Пуснаха ми повече ток и изгоряха малко. Компотът е от ягоди от мама, не е вино, защото имаше и такива коментари", каза още той.

С Явор е и Тони Георгиев, който снима акцията в Енергото.

"Не е това начинът, но явно в България нещата трябва да се случат нещата така, за да има развитие. Напълно подкрепям Явор. Актът му от полицията е за нарушаване на обществения ред. Разбрахме, че Енергото е излязло със становище, че ще пускат жалба", добави Георгиев и обясни, че са готови да протестират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
справедливост преди 5 месеца
Ако не - обратно в Австрия!
65
0
 
0
 
! Отговори
справедливост преди 5 месеца
тока, за неплащане в месеца. 2 Да отпадне таска повторно вклювчане. 3 Да плащате на редовните абонати, компенсации, ако ги оставите без ток. Направили сте го в Австрия, направете го и тук!
64
0
 
0
 
! Отговори
справедливост преди 5 месеца
ЕРП-тата не могат да гарантират редовна доставка на ток, защото не инвестират в тотално подземлено окабеляване, брой работещи екипи на терен и др. ефективни дейности, изискващи инвестиции, а назначават /съпруги, дъщери, любовници, роднини, др./ на заплата в дружествата им, която се осигурява, от редовните плащания на клиентите им.Не може да изискваш редовно плащане, ако не можеш да гарантираш редовна доставка, щото не искаш да инвестираш, а само да поддържаш хранилки.1.Да отпадне спирането на
63
0
 
1
 
! Отговори
12345 преди 5 месеца
До Анонимен има ли идея НЕ-неандерталец като теб какво се случва с възрастните дето се греят на печки с водна риза? предполагам няма, вие сте мн възвишени ...и прости релно.Ами гърми водната риза на печката без ток .нова печка течове по къщатата ремонти общо вчето щети за над 800 лв . спешна ревизия трябва на концесионерите в бг съд отнемане на лицензи. не може само да следът печалбата им да не падне и да нямат ангажименти към потребителите
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Енергото трябва да бъдат изкъртени както преди им бяха запалени офисите в Пловдив и другаде като надуха сметките на хората. А полицаите са виновни защото трябва да пишат акт на енергото за отказ на връзка с клиента която по договор съществува.
61
0
 
1
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 5 месеца
Идея за ЕРП пред всяка сграда жандармерията и водно оръдие за всеки случай !!!тва заслужават даже им е малко !!!!!!
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като им взеха футбола, мъжете се възпалиха и протестираха. Като им оставиха семействата на тъмно и студено, само един мъж реагира.
59
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На неандерталците не им се полага ток. Докато се държи като такъв не трябва да му го пускат.
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимна преди 5 месеца
От 8 г. семейството живеем в Англия и за толкова години, повярвайте, токът не е спирал, водата, интернетът - също. Като се прибираме в БГ, и се почва - спирания на тока, интернет няма по 3 дена, вода няма по 4-5 часа, все с дежурните обяснения "авария","технически проблем","спукани тръби", "ремонт на нещо си", "обилен сняг","бурни ветрове", бля-бля. И в Англия има бурни ветрове и какво ли още не, но ток, вода и интернет ИМА РЕДОВНО. Адмирации към протеста на мъжа (без грубостите). Лек ден!
57
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До долните: клипът му има вече над 3 милиона гледания. Това какво ви говори. Кой почна да го е страх. И сега ще плаши, че щели да го съдят. Да пробват. Протеста протиф БФС-то светна една червена лампа и тя е видима от всички.
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво да кажем ние робите към топлофикация . Нямаме право и да се отделим от прогнозните цени на сградната инсталация
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Реклама. Сега като му сложат краен доставчик на ток, новият ще му пуска тока по-бързо. На съответната цена!
54
5
 
11
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 5 месеца
У наше селу Сите си иааме генератори..Е и ний пцуем га гасне електриката,ама чак таквиз раути не праим
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нямашели кай дате фрасне с един елов *** в тиквата.
52
22
 
10
 
! Отговори
Хайде стига сте ни преди 5 месеца
занимавали с тоя откачалник! Цял ден днес,телевизиите не спряха да го показват,по-скоро простотията му!Ерчи,перчи,вика,вряка,скача и подскача ,и си мисли и вярва,че енергото точно заради това му е пуснало тока!Видно е,че десетки населени места и техните жители стоят на тъмно и студено,но енергото да не са магьосници,че с един замах да оправят всичко!Отделно това,когато съм имал малки деца,точно за зимата съм се подсигурявал двойно и тройно за такива ситуации!!!Не съм стоял,чакал или спал!!!
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Май_ток не достигал... скъсани жици, паднали стълбове не е недостиг на ток
50
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
1000% някоя партия, приятелска на Пеевски стои зад гърба му. Иначе щеше да яде такъв бой, че можеше и да не оживее. В България е така. Затова никой не протестира.
49
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 50 "колко пъти си оправял скъсани жици и паднали стълбове в снежни виелици?" Е кво сега? Да го пишем мноо трудно и да чакаме снегът да се стопи ли? Отговорност на електропреносните изeдници е да осигурят техника и екипи за такива случаи! Щом да отстранят повредите им е "трудно", значи не са подготвени добре и не си вършат работата!
48
30
 
12
 
! Отговори
:( преди 5 месеца
Тъn, ckъсан селяндypuн! Като видя такива потури и ме хваща срам, че съм роден в тази държавичка! Не видяхте ли на записа, че дори "приятелчетата" му, с които дойде му се подиграват и му гледат излагацията на този цъpвyл!
47
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЕРБ се скъсаха да правят показни акции срещу Правителството. Номера от селски вечеринки. А май забравиха че през 2013 Вождът им за една година увеличи 4 пъти тока, отделно от което зимата половин България стоя на тъмно и студено.