Проф. Калин Гайдаров за обира в Благоевград: Това е тежка престъпност

Подобни престъпления почти не се разкриват
Обновена: 4 дек 2023 09:23 | 4 дек 2023 08:52, Нели Христова
44
Проф. Калин Гайдаров за обира в Благоевград: Това е тежка престъпност
Снимка: БГНЕС

Органите трябва да се намесят активно в борбата с обирите на инкасо автомобили. Това заяви по БНТ експертът по сигурност и бивш директор на Института по психология на МВР проф. Калин Гайдаров.

В събота в Благоевград беше извършен грабеж над инкасо автомобил. Един от охранителни пострада тежко, именно това е подробността, която разграничава тези случаи от предходни подобни, които се натрупаха през последните години.

Според проф. Калин Гайдаров общото между всички тези случаи е че винаги остават неразкрити и касаят големи откраднати суми.

"Това е тежка престъпност. Обществото трябва да получи отговор. Това засяга всички и искаме да живеем в безопасност. Всеки един от нас иска да живее в държава, която да носи отговорност за собствените си граждани", каза експертът по сигурност.

"Питането тук е - Защо не се разкриват такива събития, които се натрупват в годините? В крайна сметка те се осъществяват по един и същи начин. Тези хора са намерили успешния механизъм, в който не бъдат хванати и наказани", обясни той.

Според него с криминалния контингент трябва да се работи изпреварващо.

"Винаги се предприемат действия след като случи нещо подобно. Къде е профилактиката, превенцията, базите с данни за престъпници. Трябва да има проникване в средите на хората, които участват в обирите", уточни проф. Калин Гайдаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Боровил преди 4 месеца
Интересува ме ...колко откраднаха???ха ха ха
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разграден двор за приятелите на Тагарев!
36
0
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 4 месеца
До Да ви светна: Това, за което пишеш, в САЩ сигурно дава полезен резултат. Но ако се приложи у нас, ще го изпортят. Кошаревски свидетели ще сочат като извършители невинни, но беззащитни хора, които нито имат силни връзки, за да се отърват, нито имат пари, за да се откупят. Индийците пък имат предостатъчно съплеменници с малформации и психични отклонения, които в подобни случаи могат да бъдат жертвани, като им се припише чужда вина. Та хем виновният да се отърве, хем "ловецът" да вземе премията.
35
1
 
1
 
! Отговори
Това е кокошкарство, преди 4 месеца
придружено с патаклама. Жалко, че е пострадал човек, който е изпълнявал служебните си задължения, за това трябва да се издирят тези и да им се наложи много тежко наказание. Иначе случаят е смешен - заради сума, с която в София не можеш да купиш дори двустайна 60-годишна панелка някакви гaщнuцu гърмят с автомат, а после ще делят сумата най-малко на три, а може и на повече части, за да платят и за чадър! Клоуни!
34
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 4 месеца
КАК , ТАКА "ПРОДЪЛЖАВАТЕ ПРОМЯНАТА"---СЛЕД , КАТО В ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА ИМА ЗАГНЕЗДЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И СТАРИ МУТРИ ОТ ДИКТАТОРСКИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ , КОИТО ПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА НИ ЗА СМЯХ И РЕЗИЛ ПРЕД ЕС И ЦЕЛИЯ СВЯТ....А ВИЕ НЕ ГИ ВИЖДАТЕ И СЕ ПРАВИТЕ НА "ЯЖ МИ ГЗ" , ЗА ТИЯ ПРОБЛЕМИ... ??!!
33
0
 
5
 
! Отговори
Да ви светна: преди 4 месеца
В САЩ , има ловци на бандюги и нарушители срещу заплащане, и това е още един плюс за органите на реда.У БЪЛГАРИЯ СТИМУЛИРАТЕ ДЕМОКРАЦИЯТА С "БЕЗНАКАЗАНОСТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА"---КОЕТО СИ Е АБСОЛЮТЕН САБОТАЖ И НЕЗАЧИТАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА , ДОСТОЙНО ЗА СЪД И ПРИСЪДИ НА ВИШИ СЛУЖИТЕЛИ В ДЪРЖАВАТА!....КАКВО Е ТОВА НАПРИМЕР---ДА ДАДЕШ "УСЛОВНА ПРИСЪДА " ЗА ПРЕМАЗВАНЕ И СМЪРТ НА ДЕТЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА..??!! ....ТОВА ОЗНАЧАВА ---ЧЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ИМА БАНДА ОТ САБОТЬОРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ НА ЗАКОНА
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЩОМ НЕ СЕ РАЗКРИВАТ ЗНАЧИ ИМА СЪУЧАСТИЕ НА ПОЛИЦИЯТА.
31
0
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 4 месеца
..."КРАДЕНИ --НЕ КРАДЕНИ"----ВИНАГИ ИМА СЛЕДА!!!!..За какво ви е тогава , цялата тая тежка и неповратлива администрация в КАТ и ДАИ , след като не можете да установите движението на един автомобил и неговите притежатели?!!!ЯВНО ХРАНТУТИТЕ АРМИЯ ОТ НИКОМУ НЕНУЖНИ СЛУЖБАШИ , И ХАРЧИТЕ ПАРИТА НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА И НЯМА ЗАЩО ДА СЕ СЪРДИТЕ НА ХОРАТА , ЧЕ ВИ ИСКАТ ОСТАВКИТЕ!!!
30
1
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 месеца
Абе Василев , това че парите са водещи изобщо не е минус и някакъв аргумент!НАПРОТИВ-ТРЯБВА ДА ИМА МАТЕРИАЛНА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ У СЛУЖИТЕЛИТЕ В ПОЛИЦИЯТА --ЗА ДА ИМА РАЗКРИВАЕМОСТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА---В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ , ОБРИЧАТЕ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР , НА ЛЕННОСТ И НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ , КЪМ РАБОТАТА ЗА КОЯТО СА НАЗНАЧЕНИ!..."ИНТЕРЕСА --КЛАТИ ФЕСА"..ДРУГОТО СА СОЦ-ПРОСТОТИИ И ФАНТАЗИИ НА ИЗКУКУРИГАЛИ "ДРУГАРЧЕТА"...!
29
0
 
3
 
! Отговори
До Полицейско IQ преди 4 месеца
По принцип при криминалните случаи, колите които се използват са все крадени.
28
0
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 месеца
Настоящата полиция не е на нивото,на което следва да е.Има пробойни ,теч на информация.В полицията не знаеш кой,кой е.Истинските ченгета са малко.Парите определено са водещи.Няма качествена агентура или ако има то информацията се продава от по- висшестоящите.И това е от години,много години,откакто една политическа партия превзе държавата, т.е.мафията си има държава.А сега е още поголям батак.Жална ни майка.
27
1
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 4 месеца
Това са от контингента на Борисов. Негови авери и колеги - т.е. престъпници.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В държавата на Кирил и Асен обирите са ежедневие!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До IQ 3.14 Че ти ако беше чел въобще някакви книжки нямаше да си толкова неграмотен! А ако си със специални потребности, моля за извинение! Трябваше веднага да кажеш!
24
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонименвиж са, айтиброкеровисшисте, по постройката на изреченията бих казал, че си влезнал тук за да кажеш на някой който ти се струва по удобен какъв е и що е според своята собствена проекция. ако аз трябваше да предполагам, бих казал че имаш някаква хроническа зависимост, не обичаш да не е твоята, и най вероятно биеш жена си. няма значение дали вардиш два декара кукуруз, влачиш работниците си с заплати, или си бил патрул некъде в горно церовене, явно сме чели различни книжки.
23
1
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 4 месеца
Около половината от служителите на МВР трябва да бъдат посетени от качулките, при това едновременно. Много "полицаи" ходят със страх на работа, защото знаят, че ще бъдат хванати или от колегите си, или от мафията за която работят
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Според разработка на МВР на ФРГ тежка престъпност в България създават Доган, Пеевски, Борисов и гълъб Донев , и не се препоръчвана германски инвеститори докато не бъдат опандизени. Дава се за пример случаят Марио Николов САПАРД, в който неговият германски партньор беше осъден и излежа присъдата си, а Марио го оправдаха заради изтекъл срок и защото е спонсор на Георги Първанов агент Гоце.
21
0
 
7
 
! Отговори
Коя държава ?! преди 4 месеца
Разрушихте старата държава за банани и тоялетна хартия. 30% от българите са или на Запад или на Оня свят.
20
1
 
6
 
! Отговори
Майната Ви преди 4 месеца
Всеки един от нас иска да живее в държава, която да носи отговорност за собствените си граждани", каза експертът по сигурност. С това изречение цялата сериозност и смисленост на професорското изказване се изчерпаха!
19
1
 
4
 
! Отговори
морски преди 4 месеца
По брега се откриват нови и нови обекти. Там ще изперат парите крадени. Въпреки, че туристите са много бедни, вижте колко нови питиепродавници се откриват.