Весела Лечева: Напускам ръководството на БСП, то обезличи партията

Дадох си сметка, че не мога да променя нищо в политиката му
12 дек 2023 10:20, Стела Стоянова
36
Весела Лечева: Напускам ръководството на БСП, то обезличи партията
Снимка БГНЕС

След 22 години в БСП, олимпийската медалистка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба, бивш депутат и министър Весела Лечева обяви, че напуска ръководството на партията.

Лечева е член на Националния съвет, а решението си да се раздели с партията съобщи пред Областния съвет на БСП във Велико Търново снощи.

"Избрах да съобщя тази новина пред заседанието на Областния съвет, за да могат моите партийни другари да я научат лично от мен, а не чрез декларации или през медиите. Благодарих им за дългогодишната съвместна работа и за оказаното доверие. Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си. Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувстието на нацията. През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит", каза Весела Лечева.

"За съжаление в последните месеци ръководството на БСП, на което лично аз гласувах доверие, се отклони от този път. То заложи на авторитарен начин на управление, обезличи партията, отстрани с процедурни хватки социалисти с различно мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България. Водеше тази война редом с нашия основен политически опопент - ГЕРБ. В резултат на тези действия загуби задълго лидерските позиции и доверието на избирателите в страната", заяви Лечева, цитирана от "24 часа".

"Макар че обмислях това решение отдавна, то не беше взето лесно. В годините съм доказала, че съм човек с последователни политически възгледи и принципи. Съобщавам решението си сега, в края на годината и след местните избори, за да не бъда обвинявана, че съм попречила на кампанията. А и имах, макар и крехка, надежда, че след тези избори ще има честен разговор и анализ за резулатите. Вместо това чухме поредните хвалби, които не отговарят по никакъв начин на реалната картина. Дадох си сметка, че не съм в състояние да променя нищо в политиката на ръководството, което в последните години не се вслуша в нито един разумен глас, изневери на високите цели, предаде интересите на нашите симпатизанти и членове", сподели Весела Лечева и добави, че не вижда „светлина в тунела" за БСП, но не губи надежда, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.

Весела Лечева е двукратен олимпийски медалист и петкратен световен шампион по спортна стрелба. Председател на Българския стрелкови съюз. Председател на Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ в периода 2005-2009 г. Министър на младежта и спорта в служебните правителства с министър-председател Гълъб Донев /август 2022 – юни 2023/.

Депутат от 39-о, 40-о и 45-о Народно събрание на Република България. Почетен гражданин на Велико Търново и Павликени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: БСПВесела Лечева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
КВИ ЗАПОИ преди 4 месеца
Правеше в Плиска.
31
0
 
2
 
! Отговори
Хубав ден преди 4 месеца
и приятно пенсиониране! Успех в новата партия ГРЕБДЪПЪСЪППЛГДБТИ+!
30
2
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 месеца
Г-жа Лечева, малко късно разбрахте че си имате работа с крадци,продажници и кариеристи !!!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунистите изчезват,дано да изчезнат и тяхните изчадия ГЕРБ,БСП и ДПС.
28
3
 
5
 
! Отговори
НЮрало преди 4 месеца
Лечева хем е мафиотска,хем е едно нЮрало дето две думи на кръст не може да върже.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бабо Нинова сега кой ще криеш моряците рибари, че по закон са задължени да имат застрахователна полица Гражданска отговорност? Ти така ли печелиш избори?
26
4
 
3
 
! Отговори
ссс преди 4 месеца
Коцето копейкин няма ли да се маха и той или чака първо да го ошамарят
25
1
 
12
 
! Отговори
Цонко преди 4 месеца
Комунистите са като плъховете. Първи напускат кораба при авария. Как може в България да нямаме една нормална социална партия при толкова много бедни хора. Всичко се бута в дясно.
24
3
 
2
 
! Отговори
007 преди 4 месеца
Тъпанарите май нямате почивен ден
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
явно вече няма келепир за веселка!!!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лечева не беше ли полковник от ДС навремето?
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докъде стигна сагата с Черепчо? Нещо заметоха и там нещата. :)))
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Социалистите изобщо не трябва да ги има като партия в парламента, какво светло бъдеще?! Това са наследниците на БКП, на ДС, които при управлението си доведоха страната до пълна катастрофа и прогониха най- свестните хора в чужбина.
19
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
Радев ни набута Шарлатаните , смятайки че така ще елиминира ГЕРБ! След това се опита друга партия да ни набута с един, на който му забравихме вече името! Сега Чалгата е неговото присъствие в Парламента! Явно е, че ще се борят за едни и същи гласове с Корнелия и Копейката, кой повече народ ще излъже! А и спонсорът му вече се върна от Дубай!
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Румен Радев създава партия и Лечева отива при него.
17
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 17. Видяхме къде е Разграждена на Копейката. Спечелиха едно кметско място в цяла България, в едно забутано село.. Ахахахахахахахахаха.
16
26
 
12
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
При избори в момента Костадинов е втори и изпреварва ПП, основна роля за това имат бивши гласоподаватели на БСП, далеч от ГЕРБ , но на всички ни е ясно че Боко непрекъснато губи подръжници и с него е свършено, така че не виждам защо Възраждане след 5 години да не е първа политическа сила.
15
4
 
25
 
! Отговори
Хмм... преди 4 месеца
Ами Лечева, то мястото ти въобще не е било в БСП по начало! Това е партия на бедните хора в България, а цялото партийно ръководство е от милионери!Но ти Веселке спокойно можеш да се включиш в бъдещата партия на Румен Радев, когато вече няма да е президент.
14
5
 
16
 
! Отговори
Цесекар преди 4 месеца
До Public enemies Коцето и сега може да стане Премиер, в клиниката на Четвърти километър.
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И отива в партията на Радев.Процесите в БСП напомнят на тия в СДС преди 20 години.Уви, след Радевото управление, а ако има и второ, България ще е като Аржентина след Перон.Една процъфтеваща страна разбита от военните, а се готви и конфликт с РСМ.Досущ като Аржентина ще свършим.