681 българчета са осиновени за 3 г. в чужбина, най-много в САЩ

Едно семейство е взело четири деца наведнъж
14 дек 2023 20:33, Петър Бойчев
55
681 българчета са осиновени за 3 г. в чужбина, най-много в САЩ

681 българчета са намерили нов дом в чужбина през последните 3 години. Това става ясно от справка от правосъдния министър Атанас Славов в отговор на въпрос на депутата Цветан Предов от “Има такъв народ”.
Данните са за периода от 1 януари 2020 г. до 1 декември т.г., пише bgvoice.com.

Най-много са децата, намерили ново семейство в САЩ – 351, следва Италия със 147 осиновявания. За Канада и Испания са заминали съответно 53 и 45 деца.

Макар и единични случаи, но българчета са намерили нов дом и в Норвегия, Дания, Гърция и Сан Марино.
Най-малкото осиновено в чужбина дете е на 1 годинка, а най-голямото – на 16 г. Често пъти чужденци вземат едновременно няколко деца – братя и сестри. Така например през август 2020 г. ново семейство в САЩ са намерили две момчета и две момичета на възраст между 6 и 13 г., които са били в роднинска връзка.

В част от случаите осиновяваните в чужбина деца са с тежки заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЗА ОРГАНИ.
39
1
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 4 месеца
Тъй като не погледнах статията, не забелязах числото. Много оригинална гавра наистина! Що се отнася до децата, каквито и да са те, ако са наистина осиновени, са щастливци, но се опасявам, че ако не всички, то много от тях ще бъдат използвани за чудовищни цели...
38
2
 
2
 
! Отговори
Хайде престанете преди 4 месеца
да пишете глynocтu! За осиновяване в чужбина се дават само деца, за които няма кандидатосиновители, които да са български граждани. Знаете за деца от кой етнос става въпрос. Останат ли по тукашните соц.домове, какво печелим от това? И в соц.дом не могат да ги накарат да завършат средно образование. Щом навършат 18 г. ги изхвърлят на улицата. За да се прехранват, стават крадци, просяци, самотни майки на издръжка от нашия джоб. Който от тях доживее 70 г., получава соц.пенсия пак за наша сметка!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
6 млн българи са поробени от САЩ! Като индианци нинимат. Скоро ще ни постигне съдбата на украина!
36
4
 
8
 
! Отговори
Додо преди 4 месеца
Купуването на деца е сатанизъм! Освен това, тях ги чакат изнасилвания, гаври и в крайна сметка източване на кръвта им за адренохром и ритуално жертвоприношение! Анатема х 3!
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 31 Защото почти всички от тези деца, които са оставени за осиновяване, НЕ са българчета, освен ако не са с тежки увреждания по рождение. Българинът предпочита да опитва ин витро толкова пъти, колкото е възможно, вместо да отглежда чужд биологичен материал.
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българският народ е един малък народ но за сметка на това много глупав.
33
0
 
8
 
! Отговори
Защо държавата допус преди 4 месеца
"Държавата" не сме аз ти и популацията наоколо..Държавата са няколко Шишковци,на които хич не им пука кой се размножава на 10-12-16 години...
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо държавата допуска малолетни момичета на 12\13 год. да раждат деца Дава детски надбавки на техните деца и детски за тях на техните родители!?!
31
1
 
5
 
! Отговори
28 преди 4 месеца
Ти къде живееш ? Не си ли разбрал вече,че всички на държавна работа това "работят" - не правят нищо..
30
5
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 4 месеца
Не лъжи! На чужденци не дават етнически българчета, защото такива просто не стигат до социални домове, освен ако не са с тежки увреждания. Когато ще ражда момиче етническа българка и е заявила, че ще остави детето за осиновяване, знаеш ли какви подкупи се дават предварително, за да вземат детето някои паралии? Говори се дори, че в някои случаи се получава наддаване още преди детето да се е родило. Това се практикува още през соца.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В нашия град има дом за пораснали деца без родителска грижа. Те имат подслон храна дрехи и обувки но не са научени на нищо и имат нулево възпитание. Не знам какви са тея възпитатели не са ги научили на нищо !?!
28
5
 
4
 
! Отговори
Дърт Милиардер преди 4 месеца
Осиновявам деца от цял свят за да си подсигуря свежи резервни части за изхабеното ми тяло!
27
0
 
6
 
! Отговори
До Крум 11 преди 4 месеца
Не си наясно. За осиновяване от чужденци се дават само деца, за които няма кандидат-осиновители от България.
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доста от коментари тук,са абсолютно расистки ,и би следвало да не ги виждаме!Но,на кой ли му пука...
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не един път беше повторено по медиите че 400 000 бг имат репродуктивни проблеми о'кей но защо такива двойки не осиновяват деца егоисти ли са !?!
24
4
 
1
 
! Отговори
на баба ви Фърчилото преди 4 месеца
За английския ми не се притеснявай. А за Пицагейт - явно използваш английския си да следиш предимно конспиративни МАГА глупости
23
0
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 4 месеца
Грешиш! Тези деца са от онази разновидност, която няма никакво намерение да работи, а ако случайно се хване на работа, това става в сивия сектор, не внасят никакви данъци и осигуровки. Така че, и да останат в България, няма да изработват ничия пенсия, а точно обратното - от раждането им чак до края на техния живот ние ще плащаме първо издръжката им в соц.дом, после соц.помощи, безкрайни платени майчинства и помощи за техните безбройни деца, а накрая ще им даваме и социални пенсии.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Давайте им колкото е възможно повече, те са от онези деца, които българите не искат да осиновят.
21
2
 
6
 
! Отговори
до на баба ви Фърчил преди 4 месеца
Очевидно не владееш английски и затова нямаш достатъчно информация за "Пицагейт"!!! Педофилията е световен бич, но Щатите са в топ класацията! Да не говорим за търговията на органи! Уви, децата са най-уязвими особено когато се превръщат в жерти под такъв благовиден на пръв поглед акт!