Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

Инцидентът стана в Стара Загора
31 дек 2023 12:46, Александър Попов
463
Дъщерята на починалия при гонка: Баща ми е убит от полицаите

"Смятам, че баща ми е брутално убит. Той е убит. Ако вие сте успели да изгледате клипчетата, които ние много бързо свалихме, запазихме и ще представим където е необходимо на всички компетентни органи, виждам, че баща ми е брутално, зверски бит, пребит от полицаите на Стара Загора. Тези, от които ние би следвало да чувстваме закрила и сигурност. Виждайки всичко това, аз изпитвам по-скоро страх", заяви Борислава Пенева, дъщеря на бившия републикански шампион по борба Пламен Пенев. Той е 58-годишният мъж, който почина късно снощи след гонка в Стара Загора.

По първоначална информация на 30 декември 2023 г. в 20:45 ч. е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен. При установяване, водачът на автомобила не се подчинява на полицейските разпореждания и опитва да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

Още по темата
Около 21 ч. в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен водач на "Ауди" реализира ПТП със служебен автомобил на МВР и почива. Причините за смъртта са в процес на установяване. Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота.

Борислава Пенева е разбрала за случилото се с нейния баща от своя съседка.

„Първоначално от полицията ми дадоха информация по неофициален път, тъй като звъннах на човек от полицията, който е и началник в полицията, но доколкото разбирам, не е точно главния им началник, който ме осведоми, че баща ми е загинал на място при ПТП“, разказа тя пред БГНЕС.

Дъщерята на починалия бивш републикански шампион по борба сподели, че е поискала да знае какво се е случило на място.

„След неколкократно зададени едни и същи въпроси какво се е случило с баща ми, кога и как мога да го видя, ми обясниха, че няма как да го видя, защото той вече бил в Съдебна медицина и да се обърна към д-р Стаматов, който впоследствие разбирам, че е същият, който прави съдебната експертиза и на случая „Дебора“, каза тя.

Пенева обясни, че се е опитвала да се свърже с 2 РУ и е получила отговор от дежурната на 112, че дежурният на 2 РУ не желаел да разговаря с нея.

Жената е категорична, че баща ѝ е убит. „След този побой, няма място за друго мнение“, добави тя.

Пенева сподели, че баща ѝ е имал проблеми със здравето повече от 10 г., но е приемал медикаменти. Тя го определи като „изключително отговорен, честен и добър човек“.

„Но каквото и да е станало, независимо каква е причината, резултатът е фатален и ние не можем да го върнем. Единствено господ има правото да дава и да отнема живот. Баща ми е изключително сериозен и отговорен човек, много стриктен, много праволинеен. Не употребява нито алкохол, нито наркотици. Той е бивш спортист и това говори много повече за него, да не говорим, че е бил и няколко пъти републикански шампион по борба“, каза още Пенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Същата излагация като на софийските полицаи когато преследваха някъв батка с бмв
283
8
 
3
 
! Отговори
До 301 преди 4 месеца
***, кой ти каза, че няма нож!? Този, който ти плаща, за да пишеш фалшиви новини!
282
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това ако беше станало в САЩ, щяха просто да го гръмнат
281
2
 
13
 
! Отговори
Ако има съмнения.. преди 4 месеца
Да пусне жалба в прокуратурата и след това съдът да вземе решение, съгласно доказателствата! стига с тия истерии по медиите - социални и други! Това не е търсене на правосъдие, а на саморазправа, при това чрез манипулиране чрез социалните мрежи!
280
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така ли се залавя някой? Ама ако бил блъснал, някой ама ако това ако онова - ама не е нали?
279
12
 
9
 
! Отговори
мвр-убийци! преди 4 месеца
Точно! "Да те убият, защото не си спрял! Това го няма в закона." И в нормалния свят!
278
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изваден нож не е имало,нарочно е подхвърлена тази лъжа,за да оправдаят полицаите.
277
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
започва се ........
276
17
 
19
 
! Отговори
После не се сърдете! преди 4 месеца
Тук, половината писачи искат да изкарат едва ли не герой, човек, който не спазва закона и не спазва указания на полицай, които изпълняват задълженията си, след подаден сигнал! А, за извадения нож, защо никой не повдига въпрос! После, призиви : спазвайте законите, ама вие, не ние, нали!?
275
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шампион по борба е бил.Чисто убийство си е това.
274
11
 
12
 
! Отговори
да кажа преди 4 месеца
е явно не е бил изключително сериозен , отговорен човек и много стриктен , след като не се е подчинил на полицейско разпореждане .
273
5
 
5
 
! Отговори
маалатъ преди 4 месеца
Бг полицаишен - убивашен хораташен!!! Видишен б/у/лгаришен полицаешен ти бегашен и криешен иначе тебе убивашен!!! - райхсфюрешен Гьобелшин
272
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бусове с мигранти удрят патрулки, убиват куки, но никой не ги закача. Виж, българите се умъртвяват на място.
271
0
 
13
 
! Отговори
иво преди 4 месеца
Мисля, че и малките пръдлювци имат известна вина.Когато са много и надрусани обичат да се заяждат със случайни минувачи.Сега май са си намерили майстора.
270
11
 
12
 
! Отговори
и те така преди 4 месеца
ако беше спрял а не да бяга щеше да е жив , защото човек когато бяга адреналина му се качва много а той е имал някакви заболявания и като се съберат нещата станала белята .
269
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще ни избиват , докато продължаваме да мълчим и да си траем!
268
11
 
13
 
! Отговори
До 284 преди 4 месеца
Човече, нормален ли си? "Убит"!? Загинал е след ПТП след гонка с полицаите! Ами ако твой близък беше на пътя и беше блъснат от бореца по време на гонките, кой щеше да е виновен, а!? Престанете с тези непрекъснати, често необосновани претенции към полицаите! Освен, че е грозно, нали тях ще чакате ако ви ограбят, насилят, нарежат!
267
10
 
12
 
! Отговори
Адвокат преди 4 месеца
Да те убият, защото не спрял! Това го няма в закона.
266
8
 
13
 
! Отговори
мнение преди 4 месеца
имал е заболявания ,,,,,, ами от напрежение е починал , щото никъде не видях полицаите да го убиват . смърта си е смърт но защо полицаите да са виновни .
265
5
 
19
 
! Отговори
Дали е отговорен!? преди 4 месеца
Един отговорен човек би спрял, ако го спира полицията! Въпросът е защо не е спрял??? Разбирам мъката на дъщерята, нормално е да жали за баща си. Обаче изникват много въпроси, отговорите на които не са ясни! Много е лесно да обвиняваме полицаите, даже е модерно, но не виждам причина. Пък и прекалената реакция на дъщерята не говори в нейна полза! Не може, само по свое мнение, без доказателства, хората да обвиняват полицията или други хора! Обвинение, без доказателства е престъпление!