Няма кой да съди насилника на Дебора, всички 17 съдии си направиха отвод

И последният възможен съдия в Стара Загора с отвод
Обновена: 9 яну 2024 15:57 | 9 яну 2024 15:56, Петър Бойчев
269
Няма кой да съди насилника на Дебора, всички 17 съдии си направиха отвод
Снимка БГНЕС

И последният съдия, който можеше да разгледа делото "Дебора" в Районния съд в Стара Загора, си е направил отвод днес по обяд. Това съобщава "Сега" след проверка в регистъра на съда.

Вече седмица от там не отговорят с какви точно мотиви са направени масовите отводи. След като всички районни съдии в града се отказаха, ще трябва да бъде определен друг равен по степен съд, който да разгледа процеса срещу Георги Георгиев. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив.

Обвинителният акт срещу Георги Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември. Оттогава до днес последователно отвод си направиха всички 17 наказателни и граждански съдии. От публично достъпните данни става ясно, че всички те се позовават на текста от НПК, който казва, че "не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото".

Какви са тези "други обстоятелства" обаче е неизвестно. 26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинения, след като 5 месеца по-рано обществото беше "взривено" от бруталността на престъплението и неглижирането на случая от властите.

Първото обвинение срещу Георгиев, който в момента се намира в ареста, е, че на 26 юни с особена жестокост и по особена мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил.

За това престъпление НК предвижда от 2 до 10 години затвор. Второто обвинение е, че на 26 юни е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като употребил сила, удряйки я с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор.

Същото наказание НК предвижда и за третото обвинение на Георгиев - че в периода от април до 25 юни т.г. 6 пъти се е заканил с убийство на Дебора.

Съдиите, които приеха, че поради някакви обстоятелства може да се считат предубедени или заинтересовани пряко или косвено от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозова (тя е и председател на съда), Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Александър Георгиев, Велина Пенева, Женя Иванова, Генчо Атанасов и Ваня Тенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
5
 
29
 
! Отговори
До 220 преди 4 месеца
На съдията това му е работата, за това му плащаме заплатата.
212
8
 
6
 
! Отговори
До 220 преди 4 месеца
Въобще не ми обяснявай, че НПО-тата са виновни. Както и да отсъдят има много накъде да се жали. Все от някъде истината ще излезе наяве. Все някой е рязал това момиче с нож, а това си е за затвор.
211
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тук не става въпрос за корупция или страх.. Как да го съдят ако няма достатъчно доказателства а тези от НПО-тата искат кръв. Нали ако го осъдят под давление на тълпата след това този ще обжалва и съди България и обезщетение ще иска.
210
14
 
13
 
! Отговори
Херман Гьоринг преди 4 месеца
Ами така ще е като ИСТИНАТА излезе на бял свят - първо не са били 400 шева, а максимум 10, второ - сама се е заклала, че да се изкара жертва и да си вдигне последователите в инстаграма и трето - нейната крайна цел е да стане чалга певица !!! В обобщение : Цялата държава да се занимава с драмите на едно пpocтo ceлскo кypвe !!!
209
4
 
26
 
! Отговори
Долу парламента преди 4 месеца
Добре де, 17 съдии като си правят отвод направо да ги махат и това е. Това е работа, а не концерт пожелание. Това е поредното доказателство, че живеем в държавата на абсурдите.
208
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо получават заплати тия съдии? Нека ги оставят 1 месец без заплащане като не желаят да си изпълняват служебните задължения. Данъкоплатците също сме предубедени по други обстоятелства че тези съдии не заслужава да им се плаща.
207
3
 
23
 
! Отговори
456 преди 4 месеца
Да се промени НПК-няма отвод!Съдията е държавен служител,на доста добра заплата и е длъжен да я заработи!Може ли учител,лекар,шофьор...да си направят отвод?!Стига с техните номера,не са богопомазани
206
2
 
12
 
! Отговори
До 212 преди 4 месеца
Да режеш жив човек, читаво ли е?
205
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Или ги е страх, или са корумпирани. И двата варианта не говорят добре за жалката ни държавица.
204
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С такова "правораздаване", при което "поради някакви обстоятелства" съдиите "може да се считат предубедени или ЗАИНТЕРЕСОВАНИ пряко или косвено от изхода на делото", България ще види Шенген на кукуво лято!
203
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За какво да го съдят? Как може да вярвате на това момиче Дебора.Не го оправдавам за стореното, но за мен това момиче не е читаво.
202
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 192Освен това в града има немалко хора, които не са напълно убедени, че нещата в това дело наистина са така както се представят от медиите)))Еми няма нищо, нали затова е съд, ако е невинен да го оправдят.
201
3
 
21
 
! Отговори
Fena преди 4 месеца
Ама как ми се иска някой от тия 17 дървени кратуни, дето смучат парички от бюджета утре да легне в операционната с възпален апендикс и хирурга му да си направи отвод! Какво ли не бих дал да му видя сkaпaната физиономия!
200
0
 
7
 
! Отговори
На Майка преди 4 месеца
До Анонимен Й Гювендията ли да го дадат? Или някой от кандидат-бащите й! Защото ако беше достатъчно силен, Дебора щеше да е Олигархична или Мутренска принцеса и без да попада по такъв начин в светлината на прожекторите щеше да е развила успешна кариера в развлекателната сфера, ако я харесва наистина, почти със сигурност - извън чалгата, щеше да си е намерила свястно момче - баща й щеше да държи възможно най-далеч от нея хора като Георги и те нямаше и да си помислят за нея от страх за кожата си!
199
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дайте го на роднините и те да го съдят. Да си върнете и заплатите обратно. За какво сте ни тогава.
198
4
 
23
 
! Отговори
: преди 4 месеца
Разпускайте ги тия корумпирани търтеи и да идват хора , които могат и искат да си вършат работата !
197
7
 
5
 
! Отговори
Дебора преди 4 месеца
Вече е длъжница и на Георги, защото заради него получи такава кариера, за която преди можеше само да мечтае! Отделно от това, че е длъжница и на ляво-либералите и Крадисимо, така че той може да я съди, ако иска, и да получи голяма компенсация! Но със сигурност докато излезе, ще си е намерила нов влиятелен приятел и няма да може да му се отплаща, както в действителност подобава, но всичко е възможно, така че да готви еротично бельо, топла масажна вана и легло със свещи и рози за посрещането му!
196
10
 
7
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
Щом червения пропаганден апарат го защитава толкова неистово, значи е човек на червената мутренска мафия. Съдиите и те.
195
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя съд не е ли държавен и не пази ли народа
194
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Позор за българските продажни съдии, на които не им стиска да признаят насилие. Убийци!