Няма кой да съди насилника на Дебора, всички 17 съдии си направиха отвод

И последният възможен съдия в Стара Загора с отвод
Обновена: 9 яну 2024 15:57 | 9 яну 2024 15:56, Петър Бойчев
269
Няма кой да съди насилника на Дебора, всички 17 съдии си направиха отвод
Снимка БГНЕС

И последният съдия, който можеше да разгледа делото "Дебора" в Районния съд в Стара Загора, си е направил отвод днес по обяд. Това съобщава "Сега" след проверка в регистъра на съда.

Вече седмица от там не отговорят с какви точно мотиви са направени масовите отводи. След като всички районни съдии в града се отказаха, ще трябва да бъде определен друг равен по степен съд, който да разгледа процеса срещу Георги Георгиев. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив.

Обвинителният акт срещу Георги Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември. Оттогава до днес последователно отвод си направиха всички 17 наказателни и граждански съдии. От публично достъпните данни става ясно, че всички те се позовават на текста от НПК, който казва, че "не може да участва в състава на съда съдия или съдебен заседател, който поради други обстоятелства може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото".

Какви са тези "други обстоятелства" обаче е неизвестно. 26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинения, след като 5 месеца по-рано обществото беше "взривено" от бруталността на престъплението и неглижирането на случая от властите.

Първото обвинение срещу Георгиев, който в момента се намира в ареста, е, че на 26 юни с особена жестокост и по особена мъчителен за жертвата начин чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е причинил на 18-годишното момиче двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил.

За това престъпление НК предвижда от 2 до 10 години затвор. Второто обвинение е, че на 26 юни е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като употребил сила, удряйки я с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор.

Същото наказание НК предвижда и за третото обвинение на Георгиев - че в периода от април до 25 юни т.г. 6 пъти се е заканил с убийство на Дебора.

Съдиите, които приеха, че поради някакви обстоятелства може да се считат предубедени или заинтересовани пряко или косвено от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозова (тя е и председател на съда), Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Александър Георгиев, Велина Пенева, Женя Иванова, Генчо Атанасов и Ваня Тенева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
3
 
! Отговори
Чичолина преди 5 месеца
При две до десет строг съд,съдебните са Ко каже съдията,ще му ги тури пет,но народа ща сака десет.
192
2
 
8
 
! Отговори
полковник Колев преди 5 месеца
За неизпънение на задълженията си към държавата по пет год. трудов лагер,оковани и по 12ч. само нощен труд...
191
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нямало кой? Има и други съдилища. Освен това, не пречи да уволнят 17-те съдии и да назначат други, които ще вършат работа срещу големите заплати, които им дават. Няма качествено управление на тази държава, а не че няма съдии. От там и всички останали безобразия са просто следствие
190
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Съдиите освен добра заплата имат и други добавки. Два месеца платена отпуска , Висока осигуровка в НОИ. Застраховки . Държавни протекции. И сега не им се гледа това дело . Значи от другаде некой се е обадил .
189
5
 
7
 
! Отговори
САТАНАТА преди 5 месеца
Не обръщайте внимание на Тая блудна метреса.....
188
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега Дебора го съди ,след няколко месеца ще излезне жертва и той ще съди България.
187
3
 
20
 
! Отговори
Хбб преди 5 месеца
Имаш ли пари и връзки в България си недосегаем . Затова друсат и карат ,затова прилагат насилие върху по слабите. Защото системата ги пази ! Ще го пуснат и ще стане звезда в дискотеките ,ще бройка наред и като извърши по голямо престъпление вече ще е късно!
186
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колкото до съдебната реформата,тя е крещящо наоложаща,защото човешкия живот се обезцени(полиция бие и убива безнаказано,съдий се мислят за "Богове",политици вършат предателства)и доверието в системата се обезсмисли и заради привилегийте.(започнаха се и саморазправи)Замисъла за реформа е правилен,но както винаги ще се изкорестени в нечия полза и пак ще се получи"Кава я мислехме а какво излезе" Махнете привилегийте.Както казват американците:-Конституцията ни даде права,но колта ни изравни"
185
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще брадяса момчето в България докато го осъдите.
184
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Малко разследваща журналистика. Разберете нещо повече за Георги, Дебора. Преди инцидента с какво са се занимавали? Кои са родителите им, чичовци, вуйчовци, лели. Проверете роднинските връзки. Какво са работили и какво притежават. Тогава ще разберете другите обстоятелства
183
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Айде, стига бе! Защо се вдига толкова шум за отказа на съдиите когато и самият подсъдим (чрез адвоката си) многократно заяви, че не иска да бъде съден в Стара Загора. Освен това в града има немалко хора, които не са напълно убедени, че нещата в това дело наистина са така както се представят от медиите. И те ли са платени от мутрата-охранител?
182
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей опасни са тези тарикати - завършат Право в Бургаския свободен, дето и неграмотен да си завършваш. После намерят връзка - назначат ги за съдии. Вземат по 7- 8 бона заплати на месец.После обаче дойде някое по сложно дело и веднага отвод - не им се бачка. То бива, бива, ама да си такъв гьон.сурат не бива.
181
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КАКВАТО И ДА Е ДЕБОРА АКО ЩЕ и НАЙ-ГОЛЕМАТА .... В СОФИЯ ДА Е ПОВЕДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ Е ЗА ЗАТВОР КАКТО И ДА ГО ВЪРТИМ ТОВА Е
180
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако съдиите са толкоз страхливи да стават прокурори.
179
7
 
4
 
! Отговори
Като преди 5 месеца
До Анонимен Охрана Георги поне на теория е могъл да спаси я някой алкохолик, я наркоман, и следователно в него е могло да има и нещо добро, докато Дебора изпълнява к...рвенска песен с к...рвенско облекло - тоест, нейната дейност е изцяло негативна! Следователно не е нито дама, нито е била в опасност, ако видиш лицето й, ще схванеш второто! А за теб тя може значи да отиде и в "Онли Фанс", ставайки чиста проба уличница - ако беше твоя близка или роднина, щеше ли да го говориш, или ще се тревожиш?
178
1
 
3
 
! Отговори
Шаш... преди 5 месеца
До Прави са съдиите! 177. Нещо грешно разбираш глобите от Страсбург.Не е точно така,както го описваш. Почети малко повечко.
177
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ясно тоя талибан е най-големият в Стара Загора.Добре че не ги е събрал съдиите и да ги съблече голи пляскайки ги с колан по дебелите непредници.Много пропадна таа държава щом някакъв селски клошар може да уволни 20 съдии.
176
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
177. Добре де целият град знаел . Е от другите градове като не заем , се досещаме. Но Дебора решава да смени професията . Това си е нейния избор . Трябвали сводника да я държи като куче на верижка . И Правосъдието да се страхува от сводника.
175
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма ли накрая с камъни да се организираме и да чакаме пред "съда" и лично да уволним всички до еди и да назначим чужденци на тяхно място докога ще се гаврят с нас на един приятел майка му хвърли 15 бона на ало измамници хванаха ги знае се кои са и той вече е 5 г. по съдилища това никъде го няма то бива бива бива бездействие ама да не можеш да осъдиш нито един човек, а са първи на банкомата за заплати ,че 13 14,коли телефони бонуси отпуска по 7-8 месеца
174
5
 
27
 
! Отговори
До 179 преди 5 месеца
Каква мутра е тоя ? Охрана и най много дребно дилърче на ученици като Дебора. Съдиите не искат да се бутат в тоя медиен балон, защото явно няма доказателства. Как 17 съдии ще ги е страх от охрана на чалготека ?