Отстранен полицай за смъртоносната гонка в Стара Загора стана зам.-кмет

Илиян Илиев ще отговаря за реда и сигурността в Мъглиж
31 яну 2024 10:18, Петър Бойчев
47
Отстранен полицай за смъртоносната гонка в Стара Загора стана зам.-кмет
Снимка Фейсбук

Илиян Илиев е новият зам.-кмет на община Мъглиж, като ще ръководи ресор "Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика и устройство на територията". Това съобщава в сткраницата си във Фейсбук общинската администрация.

Илиев е един от двамата полицейски началници, които бяха освободени от вътрешния министър Калин Стоянов заради смъртоносната гонка в Стара Загора в края на 2023 г., която доведе до смъртта на 58-годишния Пламен Пенев, припомня "Сега". Почти седмица след фаталния инцидент МВР и най-вече ОДМВР-Стара Загора отричаха да имат каквато и да е вина по случая. Аутопсията обаче показа, че преследваният Пенев е бил задушен от полицаите при изваждането от автомобила и задържането.

Илиян Илиев бе началник на "Охранителна полиция" в Стара Загора, а другият освободен бе зам.-директорът на полицията в града Пламен Петков.

Община Мъглиж представя в своето съобщение визитката на пловдичанина Илиев. Той е завършил е Академията на МВР в София и магистратура „Криминология и социална превенция“ в Техническия университет във Варна. Изтъква се през какви ръководни длъжности в полицейската система е преминал, но не споменава и дума затова, че е бил освободен от системата на МВР.

Мотивът за назначението на Илиев е следният: "Сериозните предизвикателства пред общинското ръководство налагат оптимизиране на кадровата политика и назначаване на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е точно такъв".
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жив здрав да е! Не ми стана ясно,защо не напъдиха и Директора,който уж беше в отпуск,а присъствал на огледа на местопроизшествието?
41
0
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Вече ,ще участва в подобни "гонки" завършили със смърт ,в качеството си на заместник кмет и при тази ситуация е "напълно защитен" от уволнение...
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя по е е карал академията ,не тримесечен курс ,наясно е но има едно но
39
2
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 2 месеца
Прочетете добре. Този Илиев е бил някакъв началник и не е участник в убийството.
38
1
 
5
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Вместо да му извадят очите,му изписаха веждите. Българска поговорка.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Попитали един протестираш граждани,защо протестира срещу Държавата.А той отговори:-"Аз не протестирам срещу Държавата а срещу мфията,която я е обсебила".Така защитил правото си на протест.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че убийството е по поръчка,чак сега става ясно.Както се казва,в такива случаи,по добре късно от колкото никога.Но какво от Това?Убития убит,убиеца е награден за вярна служба на мафията.Не забравите.Мъглиж беше пръв и се проля много кръв.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Наши и ваши" - химна на Корумпестан.
34
1
 
12
 
! Отговори
Нормално, преди 2 месеца
щом мафията си има държава... Докато не се изтрепят всичките изедници, не очаквайте оправия.
33
2
 
13
 
! Отговори
3737 преди 2 месеца
В ситуацията, конкретно в Стара Загора, е налице липса на професионализъм в полицаите. Не се спори, че са предприели действия, с оглед някакви данни, за установявяване на лицето и задържането му. Вършат си работата. До тук добре. От там нататък и непрофесионализъм. Не може 4 човека да скочат върху него да го притискат, да чуват евентуално хрипове и да продължат да го притискат. Този е техен шеф, съответно ментор, и никак няма право на тази длъжност.
32
2
 
7
 
! Отговори
Фенклуба на Берое преди 2 месеца
Ашколсум
31
3
 
22
 
! Отговори
ХИЧО преди 2 месеца
А с убийците какво става?Защо не ги назначат и тях като експерти по охраната в Мъглиж?Съд няма ли в тази държава?Няма ли някаква справедливост?
30
4
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 2 месеца
Има ли престъпление, в което да не е замесен настоящ или бивш служител на МВР?
29
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде е проблема!? Да стои безработен цял живот според мисирките!? В Мъглиж едва ли ги ринат с лопати и прииждат на тълпи такова що годе подходящи за тази длъжност.
28
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МВР е сборище на най-големите социопати, психопати, садисти и прочее изв3рги в държавата. Крият се зад униформата и избиват комплекси, тормозят хората и се изживяват като недосегаеми.
27
3
 
20
 
! Отговори
тити преди 2 месеца
Така е като по етажите на МВР, кдруват само плейметки.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До наблюдател 19 Милиционерите правосъдие не ги лови.
25
4
 
13
 
! Отговори
Ужас преди 2 месеца
За награда !!!!
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Аз - Комплексирани полицаи като теб пълно. Именно затова МВР е на такова ниво. Гоните разни коко_шкари, а пред големците (престъ_пници) козирувате. Когато започнете да гоните и последните, тогава ми обяснявай кой какво трябвало да прави, когато полицията иска да го спре. Факт е, че човекът е убит по време на задържане и според аутопсията удушен т.е. имаме убийство. Ти как ще го интерпретираш са си някакви твои лични психологически проблеми.
23
2
 
13
 
! Отговори
Този преди 2 месеца
Безграбначен кариерист.