Наградиха най-добрите български спортисти за 2023 г.

Специален гост беше премиерът Николай Денков
Обновена: 3 фев 2024 18:27 | 3 фев 2024 18:07, Анисия Иванова
13
Наградиха най-добрите български спортисти за 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Министерството на младежта и спорта и Български спортен тотализатор отличиха най-добрите спортисти на България за изминалата година на церемонията „Спортната слава на България 2023“. Награждаването се проведе в тренировъчната зала на "Арена София".

Специален гост на събитието беше премиерът Николай Денков. "Днес сме тук да покажем нашето уважение и признание към хората, които прославиха България по света. Ние политиците, българските граждани, ви се възхищаваме и ще ви подкрепяме. Имате министър, който се чувства един от вас и прави всичко възможно да ви помага. Годината е олимпийска, стискаме палци, но преди това ще направим всичко възможно да ви подкрепим", обяви той.

Премиерът връчи и първата от наградите. Тя бе за ансамбъла по художествена гимнастика.

„Развълнувам съм, че пред мен има толкова много атлети, донесли на България златни, сребърни и бронзови медали. Благодаря на всички Вас за лишенията, за усилията, които полагате. Благодаря и на треньорите, които са неотлъчно до вас. Тази година е много специална,  защото само след шест месеца започва най-големият спортен форум – Олимпийските игри в Париж. Сигурен съм, че вашите конкуренти ще треперят, когато се изправите срещу тях. Защото българите сме борбени хора и никога не се предаваме. Министерството на младежта и спорта е насреща и ще ви подкрепя. Желая здраве, сила и успех през новата година. Напред и нагоре", заяви министърът на младежа и спорта Димитър Илиев.

По време на събитието бяха отличени спортистите, завоювали медали на световни и европейски първенства в олимпийски и паралимпийски дисциплини и категории. По този критерий всеки един атлет, донесъл на България златно, сребърно или бронзово отличие бе премиран от Българския спортен тотализатор, като осигурените средства са в размер на 110 000 лева.

Сред наградените бяха още параолимпийците Християн Стоянов и Ружди Ружди, боксьорите ни Станимира Петрова, Хавиер Ибанес, Йордан Морехон и Светлана Каменова, борците Едмонд Назарян, Кирил Милов, Семьон Новиков, Юлиана Янева, Биляна Дудова, Микяй Наим, Георги Вангелов и Евелина Николова, стрелецът Кирил Киров, щангистите Карлос Насар и Иван Димов, фехтовачката Йоана Илиева, както и бадминтониските Стефани и Габриела Стоеви.

Всички те са завоювали медали на световни и европейски първенства по олимпийски и параолимпийски дисциплини и категории през изминалата 2023-а година. По този критерий всеки един атлет, донесъл на България златен, сребърен или бронзов медал, ще бъде и награден от Българския спортен тотализатор. За целта са осигурени средства в размер на 110 000 лева.

За финал бяха връчени и три специални награди за изключителни спортни резултати, утвърждаващи авторитета на българския спорт в световен мащаб. Те отидоха в Спортист №1 на България Александър Везенков, най-добрият ни тенисист Григор Димитров и националният отбор по шахмат за жени, който триумфира с европейската титла през годината. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Илиана преди 2 месеца
Браво! Само напрад!!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спорт няма, ама наградени има.
7
2
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 2 месеца
Доста силно казано, не се и съмявам. Подобен съм аз с тениса на маса. Без професионален треньор бия всички от втора лига. Знаят ме кой съм, треперят и не вярват как не тренирам, а играя за кеф по няколко часа на ден в офиса.
6
3
 
4
 
! Отговори
Абе Денкоф ко прай преди 2 месеца
Абе Пърденкофф ко прай там ? Нали трябва да се среща с градинаря-*** на Белия дом, среща уредена за 100хил. долара ??? Марш бе академик,, отивай да лижеш американски подметки !!!
5
2
 
5
 
! Отговори
Везенко Сакраментов преди 2 месеца
А недоразумението, което сложиха за спортист на 2023 е пред изхвърляне от отбора си следващата седмица. Поне да имаха доблестта да дадат наградата на Нургюл.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А Везенков Пейката бил ли е там ?
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И те едни спортисти... Програмист съм по професия, родителите ми са майстори на спорта, редом до научната си работа. Скиор съм от дете. Карам много. По 2 месеца средно съм в Алпите. Виждам на Лалето подготвят състезание. Помолих да пусна 3 пъти трасето с време. Първо време. Ония седят "скиорите" от НСА и ме гледат не знаят къде се намират. Толкова за нашите спортисти. На 90% нафукани аутсайдери.
2
7
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
РЕДНИК РАДЕВ КОКАРДЖАТА ПЕЧЕЛИ ПРИЗ ЗА НАЙ СРЪЧЕН КРАДЕЦ. ХООП ПЛИКОВЕТЕ В АНУЗА. ХОООП В ЧЕРНАТА КАСА НА ПАРТИЯТА 3 МАРТ.ПЪРВЕНЕЦ Е ПО СПОРТНО ПЪЙРДЕНЕ...
1
5
 
2
 
! Отговори
мизерник преди 2 месеца
Денков е върха ,и два пръста отгоре . !