Министър Славов призна: Разследването срещу Нотариуса може да остане неразплетено

Течала бавна проверка дали се заплашват магистрати
5 фев 2024 09:11, Петър Бойчев
123
Министър Славов призна: Разследването срещу Нотариуса може да остане неразплетено
Снимка БГНЕС

Разследването на Мартин Божанов - Нотариуса и дейността му преди да бъде убит се случва толкова бавно, че никога може да не бъде разплетено. Тази позиция изказа министърът на правосъдието Атанас Славов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Още миналата година министърът поискал информация дали Нотариуса е заплашвал наистина магистрати и дали се водят разследвания за това.

"Получих информация, че има производства, по които се работи. Въпросът е на кой етап са тези разследвания. Моите въпроси бяха конкретно свързани със заплахите срещу магистрати", каза Славов. Както стана известно Божанов е отправял заплахи към съдиите Владимира Цариградска и Цветко Лазаров, както и срещу няколко прокурори и на тях им е била поставена охрана.

Атанас Славов поиска и разследването да изясни кои магистрати са имали достъп до закития клуб на Мартин Божанов в близост до сградата на бившия Специализиран наказателен съд. Според журналистически разследвания Нотариуса е имал клуб с ограничен достъп, където всъщност са давани подкупи и поръчки как да бъдат решени определени дела. Според Славов изясняването кои магистрати са влизали в този клуб е работа на разследващите, но имало и алтернативен път новият Висш съдебен съвет да се занимае с проверката.

"Досега не е понесена отговорност, защото досегашната структура на ВСС не позволяваше да се носи отговорност. Новият формат след промените в конституцията се надявам да има много по-силни правомощия. Никой главен прокурор вече няма да е господ", каза още Атанас Славов.

"Сезирала съм съдийската колегия през 2021 г. На 5 февруари 2020 г. колегията изслуша Владислава Цариградска и Цветко Лазаров. Те се оплакаха от натиск и опити за дискредитиране и заплахи срещу семействата им. Това, което споделиха пред колегията беше много шокиращо. Имам над 20-годишен стаж, никога не съм се сблъсквала с подобно поведение. Всички прояви са недопустими. Но има заплахи дори в открити съдебни заседания, които са открити и се записват. Това показва чувство за безнаказаност", разказа пък Даниела Марчева от съдийската колегия на ВСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя щом твърди че разследването щяло да пропадне,ми и други съдии да се покажат по тв както съдийката от Плевен ,нека и корумпираните политици да знаят че са корумпирани )
110
0
 
0
 
! Отговори
М'глата преди 2 месеца
Бабо Мароооооо,какво СДС те гони бре..?
109
0
 
0
 
! Отговори
Климбо преди 2 месеца
Слушах го сутринта това великденско яйце- много думи- никакъв смисъл.
108
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
нищо няма да разплетете 30 години сдс разби системата в българия нито едноубииство не е разкрито така че не харчете ресурс за подобни убииства а върнетена хората отнетите имоти и бизнес и то в кратки срокове докато има още живи хора
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трийте коментарите свързани с депутати и прокурори ,не пишем измишльотини ,а ги предават по телевизиите
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никога няма да бъде разкрито, защото: сам човек е невъзможно да има такава власт;Организацията, която стои зад него, преди да го неутрализира е сложила нов играч на негово място по обясними причини. А те са, че чужди служби задължават наши под формата на "информираност" да предприемат действия;Същото важи и за трактора. ББ и ДП са "чувствително" обвързани с неутрализирани те.
105
1
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 2 месеца
До никъде няма да стигне защото ще покаже каква прокуратура и съд имаме. Кучето е заровено там , и поръчката е от там. Цялата държава е в това положение от 20години . Най много неразкрити убийства има от създаването на една партия с трон в Банкя.
104
0
 
3
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Сефте! то в периода 1994-2000 има 307 убийства на знакови хора в БЪ политиката и бизнеса! При това има и убит премиер министър и няма разкриване! Така, че тоя все едно топлата вода открива! Тука в БГ, те затова не ни щът много много в ЕС и ни искат в рашистан! Защото мафията оправя тука! И най-големата мафия са бившите ДС величия обучавани от КГБ!
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
О, каква изненада! Изобщо не очаквах подобно развитие.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво признание ! Трогателно !Мен ,,лично ,ме интересува трафика по магистралите ,опашките по границите ,грипната ваканция и жълтия код за вятъра !!На кой му дреме ,за един Престъпник ,който шета от има -няма 20 години !!??На никой !
101
0
 
2
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Дано убиеца извади късмет. Това ще мотивира други бъдещи убийци решили да ни оттърват от подобни измамници с власт
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДАНЪЧНА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ СЪДИИ,ПРОКУРОРИ, СЛЕДОВАТЕЛИ И СЪДЕБНА ЛЕКАРИ! СРАВНЯВАТ СЕ ДОХОДИ С ИМОТИ И НАЧИН НА ЖИВОТ, СМЕТКИ В ЧУЖБИНА И НЯМА НУЖДА ОТ РАЗСЛЕДВАНЕ! ЩОМ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕШ, ЗНАЧИ СИ ПРИЕМАЛ ПОДКУПИ!ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ СИСТЕМАТА ЗА 6 МЕСЕЦА!
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това значи - МВР не може да си свърши работата и целата правозащитна система е гола вода и тлъсти заплати.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първо трябва да има разследване срещу Славов, който е роден в СССР и с британско гражданство. Този не е български гражданин и по никакъв начин не може да бъде министър. Това е узурпатор. Освен това, колегите му ги търсят с Интерпол по случая с Нексо. Партийната му клика есъщата престъпници с лица като Лозан Панов и Христо Иванов пряко свързани с "нотариуса".
97
0
 
5
 
! Отговори
Това беше преди 2 месеца
Целта!Тук винаги най-големите във властта си остават неразледвани ПРИЧИНИ ВИНАГИ СЕ ИЗМИСЯТ.ПО-ЗЛЕ СМЕ ОТ ПРЕХОДА,КОЙТО ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛ СПОРЕД МЕН!!
96
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател от години преди 2 месеца
Стотици престъпления в БГ си остават неразкрити и ненаказани. ЗАТОВА ПРЕСТЪПНОСТТА ни е голяма. Нарича се КО-РУП - ЦИЯ Приличаме на Латиноамериканска държава. Италия вече изостава.
95
1
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 2 месеца
Щом системата го позволява - защо не, всичко се купува на тоя свят, картофи, шпеков, домати, депутатки, магистратки, тези последните са някакъв нов вид зеленчук, малко обаче вкиснат
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 95 Защо само 35 години? То б0kлука започна да се натрупва преди 80 години.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено че ще остане неразплетено, защото никой не иска да го разплита.
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Закривай тази територия, земята на Ботев и Левски не трябва да се управлява от българите. Като показва последните 35 години всиско е 60клу*

Спонсорирани публикации