Министър Славов призна: Разследването срещу Нотариуса може да остане неразплетено

Течала бавна проверка дали се заплашват магистрати
5 фев 2024 09:11, Петър Бойчев
123
Министър Славов призна: Разследването срещу Нотариуса може да остане неразплетено
Снимка БГНЕС

Разследването на Мартин Божанов - Нотариуса и дейността му преди да бъде убит се случва толкова бавно, че никога може да не бъде разплетено. Тази позиция изказа министърът на правосъдието Атанас Славов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Още миналата година министърът поискал информация дали Нотариуса е заплашвал наистина магистрати и дали се водят разследвания за това.

"Получих информация, че има производства, по които се работи. Въпросът е на кой етап са тези разследвания. Моите въпроси бяха конкретно свързани със заплахите срещу магистрати", каза Славов. Както стана известно Божанов е отправял заплахи към съдиите Владимира Цариградска и Цветко Лазаров, както и срещу няколко прокурори и на тях им е била поставена охрана.

Атанас Славов поиска и разследването да изясни кои магистрати са имали достъп до закития клуб на Мартин Божанов в близост до сградата на бившия Специализиран наказателен съд. Според журналистически разследвания Нотариуса е имал клуб с ограничен достъп, където всъщност са давани подкупи и поръчки как да бъдат решени определени дела. Според Славов изясняването кои магистрати са влизали в този клуб е работа на разследващите, но имало и алтернативен път новият Висш съдебен съвет да се занимае с проверката.

"Досега не е понесена отговорност, защото досегашната структура на ВСС не позволяваше да се носи отговорност. Новият формат след промените в конституцията се надявам да има много по-силни правомощия. Никой главен прокурор вече няма да е господ", каза още Атанас Славов.

"Сезирала съм съдийската колегия през 2021 г. На 5 февруари 2020 г. колегията изслуша Владислава Цариградска и Цветко Лазаров. Те се оплакаха от натиск и опити за дискредитиране и заплахи срещу семействата им. Това, което споделиха пред колегията беше много шокиращо. Имам над 20-годишен стаж, никога не съм се сблъсквала с подобно поведение. Всички прояви са недопустими. Но има заплахи дори в открити съдебни заседания, които са открити и се записват. Това показва чувство за безнаказаност", разказа пък Даниела Марчева от съдийската колегия на ВСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До читалище заря 2 аспирина се пият против мускулна треска. На споменатите от теб им трябва голяма мотика и копане. След него - мускулна треска - 2 аспирина - край.
50
0
 
6
 
! Отговори
Омерта преди 3 месеца
"Държавна поръчка"
49
0
 
12
 
! Отговори
До Министеру)) преди 3 месеца
Ама ние не сме очаквали друго--много добре знаем че това убийство няма да бъде разкрито- Както на Къро Мъро Наториус- Нострадамус Галев балев -Ало танов--Мишо Биричката,,Трактористи Багеристи -и всякакви много близки с Властта-- Просто на никой не му е угодно да разкрие това--- Лошото е че и децата в Първи Клас знаят това и знаят че живеят в една Коч-чи--на!!!!!
48
0
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 3 месеца
разплитате разследвания, сменяте държавни глави, земете треснете по 2 аспирина че днеска се не трае от художествена реч
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За милиони няма закони.Куче влачи рейс.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Разследването срещу нотариуса може да остане неразплетено"?!Не разбрах добре,разследването ли може да остане неразплетено,или престъплението?
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Просто Киро да поеме политическата отговорност :)))
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нотариуса участваше като "експерт" по схеми в филмчета на анти корупционен фонд (по Барселонагейт )преди Продължаваме Промяната да придобият популярност ! Помислете си, след като стана Сглобката ППДБ ГЕРБ -СДС такива като Нотариуса дали са нужни още? Той и Алексей Петров се взе на сериозно и видяхме какво му се случи! Използваха го и го премахнаха да не каже някой неща за политическите играчи като Бойко и бай Петко Петков !
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Досега не е понесена отговорност, защото досегашната структура на ВСС не позволяваше да се носи отговорност. :)))
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е как убийството на нотариуса може остане неразкрито,нали жена му работи в ГДБОП,тя ще го разследва.Ха,ха,ха!
41
0
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 3 месеца
А някой да е очаквал друго развтите ?)
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шенген през куково лято.
39
0
 
10
 
! Отговори
Майната Ви преди 3 месеца
Как ще го разкрият когато става дума за техните действия?
38
2
 
9
 
! Отговори
До 40 преди 3 месеца
И добре,че закри специализираната прокуратура,защото там беше гнездото на мафията.
37
0
 
14
 
! Отговори
Пепи Еврото преди 3 месеца
Само кокошкарсли изпълнения може да разплитате,като това със сагата Пейо.Големи криминалисти,брей.Има и разследвания които не искате да ги разплитате от страх,сигурен съм,да не засегнете интереса на някоя голяма акула.Иначе Нотируси има много.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Висшите държавни служители у нас са,не за да работят в полза на хората,а за да прикриват своите и на шайката около тях престъпления.Правосъдие-на оня свят.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този на снимката закри Специализираната прокуратура и ликвидира Главния прокурор, а сега ви залъгва с жълтопаветни глупотевини!
34
2
 
4
 
! Отговори
тома неверни преди 3 месеца
От както са на власт тия шмекери,едно убийство да са разкрили?????????
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При тоя главен прокурор/който е копи пейс на предишния/и при тоя шеф на МВР какво разследване и какви присъди очаквате?Никакви!
32
0
 
9
 
! Отговори
Те преди 3 месеца
Промените в конституцията са полкова некадърни и грешни че ще доведат за по-голям хаос в държавата.Сглобката е вредна.