Министър Славов призна: Разследването срещу Нотариуса може да остане неразплетено

Течала бавна проверка дали се заплашват магистрати
5 фев 2024 09:11, Петър Бойчев
123
Министър Славов призна: Разследването срещу Нотариуса може да остане неразплетено
Снимка БГНЕС

Разследването на Мартин Божанов - Нотариуса и дейността му преди да бъде убит се случва толкова бавно, че никога може да не бъде разплетено. Тази позиция изказа министърът на правосъдието Атанас Славов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Още миналата година министърът поискал информация дали Нотариуса е заплашвал наистина магистрати и дали се водят разследвания за това.

"Получих информация, че има производства, по които се работи. Въпросът е на кой етап са тези разследвания. Моите въпроси бяха конкретно свързани със заплахите срещу магистрати", каза Славов. Както стана известно Божанов е отправял заплахи към съдиите Владимира Цариградска и Цветко Лазаров, както и срещу няколко прокурори и на тях им е била поставена охрана.

Атанас Славов поиска и разследването да изясни кои магистрати са имали достъп до закития клуб на Мартин Божанов в близост до сградата на бившия Специализиран наказателен съд. Според журналистически разследвания Нотариуса е имал клуб с ограничен достъп, където всъщност са давани подкупи и поръчки как да бъдат решени определени дела. Според Славов изясняването кои магистрати са влизали в този клуб е работа на разследващите, но имало и алтернативен път новият Висш съдебен съвет да се занимае с проверката.

"Досега не е понесена отговорност, защото досегашната структура на ВСС не позволяваше да се носи отговорност. Новият формат след промените в конституцията се надявам да има много по-силни правомощия. Никой главен прокурор вече няма да е господ", каза още Атанас Славов.

"Сезирала съм съдийската колегия през 2021 г. На 5 февруари 2020 г. колегията изслуша Владислава Цариградска и Цветко Лазаров. Те се оплакаха от натиск и опити за дискредитиране и заплахи срещу семействата им. Това, което споделиха пред колегията беше много шокиращо. Имам над 20-годишен стаж, никога не съм се сблъсквала с подобно поведение. Всички прояви са недопустими. Но има заплахи дори в открити съдебни заседания, които са открити и се записват. Това показва чувство за безнаказаност", разказа пък Даниела Марчева от съдийската колегия на ВСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
8
 
! Отговори
Смях преди 3 месеца
Само Българина работи, Народните представители и останалите около тях крадат и се избиват, това е !!!
90
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно някои хора имат причина , това престъпление да не бъде разплетено ?!?! На всички ни е ясна картинката !!!
89
0
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 3 месеца
Нищо няма да направите защото всички са вътре в кюпа. Само обещания и празни приказки. Ако искахте нещо да се случи половината прокурори трябваше вече да са вътре на топло а не да се саморазследват. Как не се намери един прокурор да излезе, както в Италия, да удари по масата и да натика в панделата един куп колеги ? Ето защо ще чакаме Шенген вечно.
88
0
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Aми как няма да върви " вяло" разследването ,като магистрати от най-висше ниво са заплетени в схемата , а водещата каза,че Делян Свински му бил пръв приятел на Нотариуса.
87
0
 
11
 
! Отговори
баба Пена преди 3 месеца
съчки събирам, съчки намирам, целата дръжава е мафия
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябвало пълна проверка и ревизия на прокуратурата, кел файла след като свичко там е купено и продадено. Един подкупен щял да разследва друг подкупен.
85
0
 
6
 
! Отговори
dfa преди 3 месеца
стига бе, вече о-хлюв се цензурира хохохохо
84
0
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 3 месеца
Такива приказки и то от правосъден министър значат само едно, Славов не става за поста, който заема, а думите му са една декларация, която легализира задкулисието и толкоз! Незабавна оставка на некадърният министър!
83
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Не необходимо да НИ го казваш,това е ОТ ЯСТНО ПО ЯСНО.
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я да видим защо не можете да разплетете "знакови" убийства? Защото са знаци, за някого, за вас, нали? А пък вие си знаете после какво да правите след такъв ясен знак.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Амчи разпитайте колежката си бе! Тя трябва да знае, нали има и професионални задължения, освен интимни! Ако остане нерзаплетено1?, значи, че сте гръмнали човека ей тъй! Да не разплете случая вашата колежка, че да друсне едно искане за обезщетение в всеизвестното място за обезщетения в България - Страсбург? Щото иначе, държавате не плаща никакви обезщетения на никого - само 20тина заплати преди пенсиниране на някого.
80
0
 
12
 
! Отговори
Хмм... преди 3 месеца
Ех Славов, как да се разплете, като всички са овъртолени в тая история като свински черва, как да стане Славов, как?!?! Ама като те слуша човек и теб какви ги приказваш....дрън-дрън, та пляс!
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този министър ли е ??? Или се прави на шматка или е шматка
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Убиецът е невинен още преди да са го хванали. Made in BG
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дори ако влезнете в Google street view на ул."22 септември" 7 и видите по стари изображения от 2015 и 2019 година, може да се види полицейска опел астра без надписи, която дежури и охранява "Ес Ес Клуб". Това си е ОПГ с участието на държавата
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мафия, ако не се разплете поредното разследване, по-добре я закривайте тая държава.
75
1
 
8
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Атанас Славов - хубаво е ,че си напуснал Антикорупционния фонд ,нито гражданските ти позиции ,нито моралът ти са били на неговата висота.Сред съдиите ,макар и единици има честни и почтени хора ,но не случиха на министър - "демократ" ,като теб ,Славов ,който се оказа едно "мекотело" обслужващо "държавното предприятие" . ПЪЛНО ПАДЕНИЕ СИ ТИ ,СЛАВОВ и ХРИСТО ИВАНОВ СЪЩО!
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се пресекат "кражбите на имоти" вече е изключително лесно - трябва да има възможност само всеки да си запише в Агенцията по вписванията парола срещу имота, при което никой нотариус не би могъл да ти продаде имота без да се докопа до нея. Но за мафията на нотариусите това е изключително неизгодно и никога няма да го допуснат.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като не ставаш за нищо ще бъде неразплетено. ПП и ДБ сте част от мафията в България.
72
0
 
4
 
! Отговори
Милионер, 2024 преди 3 месеца
С министри от тези бременните за 9 месеца, нищо добро не очаква БЪЛГАРИЯТА НИ. С целите ми уважения и презрение към политиците и техните лидери. Но пък, с Г-Н ВАЛЕРКАТА, но не Симеонов, а собственикът на ВАЛЕРУС ЕООД сме си приятели от над 30 г.