Василев моли МЕТА: Спрете руската пропаганда преди евроизборите

Българската делегация бе посрещната с баница и сарми
9 фев 2024 12:47, Петър Бойчев
261
Василев моли МЕТА: Спрете руската пропаганда преди евроизборите
Снимка: Министерство на финансите

Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на среща във Вашингтон финансовият министър Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и ръководители на глобалната компания "Мета" (Мeta), която е собственик на социалните мрежи Фейсбук, Инстаграм, Уотсъп. Това съобщиха от Министерството на финансите (МФ).

"Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена промяна в отношението и на потребителите на Фейсбук, и на регулаторите в ЕС", каза министър Василев на срещата, посочват от МФ. Той даде примери как съдържание, което е проевропейско, се сваля от социалната мрежа по сигнали на тролове, докато дезинформацията се разпространява. България изразява дълбока загриженост от руската дезинформационна кампания, насочена към подкопаване на доверието в европейските институции, САЩ и НАТО, каза Асен Василев.

На срещата от "Мета" са представили новите модели изкуствен интелект AI, които позволяват разпознаване и премахване на манипулирани изображения и подвеждаща информация.

В съобщението се отбелязва още, че в "Мета" са посрещнали българските министри с традиционните принцеси, баница със спанак и сарми.

Във Вашингтон министър Асен Василев проведе среща и с ръководството на "СпейсЕкс". Той отправи към тях покана да посетят България наесен. Вицепрезидентът на компанията Тим Хюс прояви голям интерес към страната ни, особено в контекста на вече потвърдената визита в България на администратора на НАСА Бил Нелсън през октомври 2024 г., се посочва в съобщението. Отбелязва се също, че "СпейсЕкс" и НАСА работят заедно по космическата програма, която трябва да върне човечеството на Луната и да го отведе до Марс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредният *** български за министър. В Европа ги сглобяват по 100,200,300 милиона минимум а тоя ги моли.
223
4
 
9
 
! Отговори
. преди 2 месеца
Асенчо има три послания: 1. Да го ду&$#ат бедните ; 2. Децата на България не са важни , затова половин година не плащах обезщетения за детските градини ; 3. Въведете севернокорейска цензура. Изненадващо , защитници на Лоренчо Апартаментчо се оказаха Тиквун и Шиши ...
222
2
 
10
 
! Отговори
мдаааа преди 2 месеца
Докарахте ни да слушаме безплатно и тайно ГОВОРИ МОСКВА както се е слушала някога Свободна Европа!!!!Божее хибридия... пускаш Бнт, Бтв, Нтв, Дикофф, дръмжиефф, курлезич ...абе от секъде хибридия, всекакви лизатори.... всичките ли са в списъка за 4000 лв. или са по описа на Америка срещу Бг."Официалната русофобия на Запад е безпрецедентна, а нейният мащаб - гротесков"Ами тъй си е и у нас.. . Пълна хибридия и Дъе.ее.Бъъ са основни ***!!!
221
1
 
13
 
! Отговори
мдаааа преди 2 месеца
Българските медии решително са обърнали гръб на реалния свят и се опитват да го заместят с отровен двойник както чрез подбора на новините и политиците, така и чрез подбора на -лизаторите.... плаче и дитирамби израсналия в червени пеленки Дайнов!!!А аз вече не смея да отварям нито тоалетна, нито хладилник, фризер, консерва даже, а за ТВ да не говорим и т.н. защото от всякъде изкача фейкинфо колко лош, агресор, изнасилвач и детеядец е Путин и Русия и колко хрисими и ангелчета са убийците в Ирак, Виетнам, Либия, Сърбия, Афганистан и трябва да помагаме с джепанета на бандерите от О
220
0
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 2 месеца
Мама ...... И джудже долно,продажно.
219
2
 
13
 
! Отговори
И още нещо преди 2 месеца
Сексът между мъж и жена е отвратителна руска пропаганда.
218
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Асен Василев разпродава България като на бит пазар наддаването в Америка продължава
217
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не човеци в не сглобка . Сплетня ще да е тогаз.
216
2
 
9
 
! Отговори
Гледали сме филма преди 2 месеца
Демек иска още цензура . Малко ли ни е ? Ама прав е . Кой вече говори за демодето термина демокрация . Сега са други времена и отново бил преди време световен ред .
215
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Асенчо ще е най-доволен ако и мисленето спрем,за да може да ни излъже тях да изберем.Искат като ни кажат,че няма инфлация и всичко е розово както Наколенков наскоро каза ние насреща да им казваме "беееееее".Те всичко,което не им е угодно го наричат "руска пропаганда".
214
2
 
11
 
! Отговори
Смях преди 2 месеца
Крадливия Кокорчо дава акъл .
213
2
 
9
 
! Отговори
прах в очите преди 2 месеца
Той и Илон Мъск щеше да идва да гледа белоградчишките скали. После се оказа партенка.
212
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И комунистите заглушаваха западните медии преди. Съвсем изперкаха от страх, дори престанала да се крият зад демокрация и свобода на словото
211
1
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Aбре Кокорчо , ти на Марк Зукърбърг ли съвети ще даваш , *** такъв. И като си поканил ръководството на Спейс-екс у нас ,поинтересува ли се,че Илон Мъск е най-големия критик на Зеленски ???
210
1
 
20
 
! Отговори
Много преди 2 месеца
Удобно са застанали!
209
1
 
25
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 месеца
То и Гьобелс е заглушавал чужди радиостанции за да промива мозъци с фашистка пропаганда. Кокорчо е добър ученик.
208
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Позрещнали продажния чехъл със сърми
207
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свободата на словото не е пропаганда.
206
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като прочетох думата МЕТА и след това като видях Кокорчо горе на снимата се сетих за произхода на думата МЕТА - това означава, че Млади Моми с МЕТЛи, за без пари, трябва да изМЕТАТ дебелото черво на Кокорчо от МЕТИЛИ, които му се заселили още като бил малко детенце от по времето на солидарността със СССР. То и затова сега той иска някой да му ги изМЕТЕ, но вече няма метачки за без пари както е било по времето на Соца!
205
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Намеса в изборите ли иска този чужденец?