Лозан Панов иска незабавно отстраняване на Борислав Сарафов

Повод са съмненията за зависимости в съдебната система
31
Лозан Панов иска незабавно отстраняване на Борислав Сарафов
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на Върховния касационен съд Лозан Панов призовава Прокурорската колегия незабавно да отстрани изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Повод са съмненията за зависимости в съдебната система след убийството на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

Според Панов, кадровиците трябва да направят "последни възможни усилия преди "Титаник" да се е разбил!", така че начело на държавното обвинение да застане "силен характер с висок професионален интегритет".

Според Лозан Панов, който в момента е редови върховен съдия, убийството на Божанов е извадило на показ пораженията от протичащия с години разрушителен процес в имунната система на държавния организъм. По думите му, това "прокуратурата и Съдебният инспекторат да бъдат заменени от комисии към Народното събрание и Висшия съдебен съвет, е поредното признание, че автентичните държавни органи, чиято конституционна задача е да се справят с подобни проблеми, са напълно делегитимирани от своите представители".

"Делкането" не предвещава по-добри времена", казва още Панов, като се извинява, че цитира употребената вчера от Делян Пеевски дума "делкане", допълва БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: СарафовЛозан Панов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Търпение му емайката преди 2 месеца
Боричканията в Съдебната система ще бъдат прекратени от съдебните решения на Военния трибунал, нека само да свърши войната в Украйна, когато много магистрати и политици ще трябва да се укриват от ударите на Закона...
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-н Панов,това е желанието на 99% от българите.Колкото повече е на този пост,толкова повече негативи ще се натрупат на банкянският.Всички знаем защо!
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не са карайте бийте сааа - Паню и Сарафа :)))
26
2
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Панов ,докато морални професионалисти ,като теб ,въпреки показната снобска особа само "дават съвети" ,без активни действия ,останалите честни и почтени магистрати и ние гражданите сме пасивни -НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ НЕ САМО В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ,ОТ КОЯТО ИДВА ПРОКАЗАТА НА ОБЩЕСТВОТО.Мисля ,че това "планово убийство" е възможност за такъв ,макар и закъснял процес за промяна.
25
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
От 2015год е поискано ЗАКРИВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО ОТ ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР НА ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ И ТОВА БЕШЕ НАПРАВЕНО ПУБЛИЧНО ЧРЕЗ СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИМФОРМАЦИЯ.СЕГА СМЕ ВЕЧЕ 2024 ГОДИНА,КОРАБА,БЪЛГАРСКИЯ "ТИТАНИК" ОТДАВНА Е ПОТЪНЪЛ
24
2
 
11
 
! Отговори
Свинята феномен преди 2 месеца
Кой,кой, кой друг освен мен е по-подходящ за главен куропор.
23
7
 
4
 
! Отговори
Бай Лозан Шмекеров преди 2 месеца
Ако имаше държава и работещи институции да се по разровят в работата,житието и битието на жрицата на кьоравата Темида - съдия Цариградска, вероятно много манджи с кюфтете по цариградски ще излезн ат.Може е да се стигне до убийството на Нотариуса.А дали не е замесен и нар.плевенски Боксьор?Престъп ници,които дълги години са успявали да се изплъз ват от крехките лапи на Закона, благодарение на безч инствата на прокурори, съдии и адвокати се самозаб равят,и правят грешки, считай ки,че все ще е така
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е прав гн Панов.
21
9
 
8
 
! Отговори
Мишок Лозан преди 2 месеца
Бай Лозан е гьо.нсу.рат и се прави, на ощипана селска мома,все едно, че не е от същото Котило.Що зулуми направи,докато имаше повечко власт.И сега .не е престанал със зулумите,само,че се е кротнал малко преди пенсия, за да не му натиснат"ентъра" и да му резнат скорострелно двадесетте заплати.
20
11
 
4
 
! Отговори
Мишок Лозан преди 2 месеца
Бай Лозан е *** и се прави, на ощипана селска мома,все едно, че не е от същото Котило.Що зулуми направи,докато имаше повечко власт.И сега .не е престанал със зулумите,само,че се е кротнал малко преди пенсия, за да не му натиснат"ентъра" и да му резнат скорострелно двадесетте заплати.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички видяха как мафията си избра Гешев, после като стана неудобен го махна за дни и сложи неговия заместник по сценарий, а той си бил дружка с Еврото. Предполагам че всички висши прокурори, са оплетени в корупцията, то иначе няма как да стигнат до там.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тие са всичките да ги строят на стадиона.
17
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лозан Панов е години в съдебна система и той най отгоре, назначваше кадри къде ли не, даже искаше президент да става, а сега се прави на ощипан че нотариуса не го познава и че не са въртели бизнес заедно. А че Сарафов е манипулирана пионка, това е ясно на всички, но е манипулиран пак от същите към които принадлежи Панов - Прокопиев и агнешките главички. Тоест пара в свирката че "не, не бяхме ние".
16
2
 
10
 
! Отговори
3737 преди 2 месеца
Така се случва, след като години наред всички политици експлоатираха съдебната власт. И тя с охота в голяма степен им съдействаше. Прокуратурата от години е бухалка на всички управляващи. Конкретно Сарафов е някакво палиативно решение. Което обаче не може да продължава толкова дълго. Опростачването и слугинажа на прокуратурата добиха тотален връх при последния главен прокурор.
15
8
 
3
 
! Отговори
ЕбанПанов иска преди 2 месеца
Много иска...Айде Ърь У ЛЕВО !
14
0
 
12
 
! Отговори
GSM-a преди 2 месеца
Слушайте разговора на Боби Сарафов е Гешевиста ....тай си казват оставаме приятели докрай, просто се ПРЕГРУПИРАМЕ!!!! Бобката има доста (без)спорни имоти и синчето му е неприлично богато! Тоя кокал не се пуска, тая няма да стане с оставка!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега видяхте ли и разбрахте ли, че цялата съдебна система е до ушите в 4лайната4. Ние хората(защото вас не ви смятам за такива) от години пишем и говорим, че съдебна система тук няма, но вие лъжехте, мазахте, въртяхте се, прехвърляхте си топката, играехте го на притискане, е сега ви лъснаха 4задниците4. Ама народа си ви заслужава, като още ви търпи.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не са само гърците които се оплакват от изнудване, много са. Как мислиш Пеевски е направил милиарди, с работа ли?
11
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подкрепям предложеното от Лозан Панов, един от малкото достойни в съдийската гилдия.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съдия Цариградска ясно очерта пътя, който комисията трябва да следва, за да стигнат до дъното на това: взимане на доклад за КТБ от сметната палата за да се проследи паричния поток, хармонизиране на законите с европейските държави, за да се позволи разкриването на факти и т.н.

Спонсорирани публикации