Още 180 хил. лв. за МОЧА, търсят реставратори

Ще се направи обществена поръчка
6 мар 2024 15:24, Петър Бойчев
78
Още 180 хил. лв. за МОЧА, търсят реставратори
Снимка БГНЕС

Допълнителни 179 535 лв. за демонтаж, транспортиране до площадката за съхранение и опазване на бронзовите фигури и барелефи от мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия", отпусна днес правителството.

Демонтажът и преместването на фигурите на Паметника на Съветската армия ще струват 260 хил. лева. В тази сума не влиза реставрацията на скулптурите и за нея ще се направи отделна обществена поръчка, след като се направи ново обследване, обяви в края на миналата година областната управителка на София-област Вяра Тодева.

Две обществени поръчки за поставяне на скеле и ограда около паметника е пуснала в последната седмица областната управа. Те са на прогнозна стойност 80 хил. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 68: върти, суче, но комуниста няма мозък за да отговори на *** въпрос. Явно това е титаничното постижение на комунистическата образователна система, когато ти зададат *** въпрос да се изнижеш като партизанин от чужда мандра. Явно и ти си като останалите, неспособен да достигне интелектуалното ниво дори на едноклетъчно. Разбрах вече, ще лъжеш, ще се мяташ като комунист пред комсомолец, но отговор няма да дадеш, поне ще имаш ли достойнство да си признаеш, че ти е отвъд капацитета?
69
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Дали наистина е станал трагичен случай с премахване на паметника с 27 годишен мъж.А за реставрация да не говорим. Лъжци. Толкова ниско паднахте.Направо сте ***.И все пак чакам отговор за инцидента.
68
1
 
0
 
! Отговори
Е... 67 преди 2 месеца
то с такъв титан на мисълта смее ли да се сравни човек? :D
67
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 65: отговор чакам, но явно капацитета на цоцалистите не стига и за отговор на *** въпрос. Тцтцтц, а имах надежда да среща цоцалист способен на мозъчна дейност над нивото на амеба, но уви това е поредният мит за цоцализма, че създавал умни хора които се разби. ПП: може би въпроса е, че в твоя коментар е обида, а в моя констатация и затова не го трият? Замислял ли си се за това? Какво питам и аз, ти и мисъл, хаха. Чакай Митрофанова да ти каже днес какво мислиш!
66
1
 
0
 
! Отговори
Хахаха! преди 2 месеца
Ей, 65, редакцията се изплаши чак! Странно, твоя коментар съдържа същите думи, но не е изтрит :D
65
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 63-тата: а, ти пак ли изпълзя? И пак без отговор на твърде сложния за редовият цоцалист въпрос, еее, а аз се надявах, да имаш капацитета да отговориш, нищо, може и да среща някой слънчев ден цоцалист способен да отговори на този толкова труден въпрос. ПП: а ти провери ли за еднополови *** под леглото си или вече ги чакаш с отворени обятия?
64
1
 
2
 
! Отговори
Крум преди 2 месеца
Скоро ще се наложи да осигуряват два пъти повече средства,за да върнат паметника на старото му място!
63
1
 
0
 
! Отговори
до 62-ри Е, като преди 2 месеца
гледам с колко време разполагаш да пишеш коментари тука, едва ли имаш имаш много време за друго. В тоя ред на мисли, няма опасност някой да те счете за "по-успешен от него". И да не забравиш, като си лягаш да провериш под леглото за комунисти! :D
62
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 63: 2) явно въпроса го задавам по начин надвишаващ мозъчният капацитет на редовият цоцалист, добре ще опитам да го задам на твоето ниво: защо цоцалиста мрази капиталиста? Или защо цоцалиста мрази всеки по успял от него? Защо избивате всеки по успешен от вас? Така достатъчно просто ли е за да можеш да го вденеш?
61
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 63: драга цоцалистке: 1. Хайде сега станах платен, хаха. Кажи, че не ти изнася да отговориш бе! Поне един път в съществуването си признай истината! Кажи,че не можеш да отговориш или,че не искаш защото отговора няма да ти изнася! Къде другаде съм го поствал този въпрос бе? А ако наистина е така явно много пъти сме питал, но все не се е намерил един цоцалист да отговори, а по стар цоц маниер се лъзва като мъзга в канала! Отговори, толкова ли е сложно?
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия паметници трябва да се оставят на природата и корозията да им реши проблема, както става с възраждане. Естествени процеси. Костя Путински орева света че бил унищожен, според мен някой трябва да му бутне мегафона дълбоко в гърлото за всичките му лъжи.
59
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 58: понеже си глътна граматиката и не можеш да дадеш смислен отговор затова ще се обиждаме ли? Хайде кажи защо трябваше цоцалистите да екзекутирате собствениците на заводи, фабрики, магазини, хората които отказваха да са в ТКЗС-тата? Хайде кажи ни велики цоцалистке?
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
направо вместо да плащаме за консервация и съхранение, да го пратим към рушландия, ние нямаме нищо общо спаметник на платената ни войска (платена, защото сме платили 32тона злато за "освобождението")
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ама русия ревеше за тоя паметник, що не си плаща масрафите, пак ние да им плащаме...
56
1
 
1
 
! Отговори
До 54 преди 2 месеца
Пълниш ми душата, човек! Само дано не ги разправяш тия приказки и на обществени места, че за резил ще станеш. Тука поне никой не те знае кой си! Не се засягай! :D
55
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 51 дали ще си виновна защото си се родила в семейство на евреи или ще си виновна защото си се родила в семейство на проспериращи, трудолюбиви хора, няма разлика. И в двата случая вината ти е, че си се родила! Цоцалистите екзекутираха на база социална позиция, национал социалистите на база раса. И в двата случая вината е,че съществуваш!
54
1
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До 51: а ти драга цоцалистке ще ни кажеш ли каква е разликата между да те екзекутирам защото си с националност Х и да те екзекутирам защото си със социален статус Х? Намери 10-те разлики между национал социализма и социализма на СССР ако можеш? За това става на въпрос драга! Че разликата е минимална, но на теб не ти стига пипката за да го осъзнаеш!
53
5
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 2 месеца
И Химлер е бил обикновен кокошкар, но после се е издигнал. Не губете надежда! :D
52
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
До до 49 и 50 51 Аз съм обикновен човек, който не изпитва необходимост да лепи етикети на другите, за да ги обижда, унижава, господства над тях и т.н. Вие какъв сте :)
51
7
 
0
 
! Отговори
до 49 и 50 преди 2 месеца
Вие истински арийци ли сте или само на приказки? :D