БДЖ въвежда електронно издаване на билети във влак

На този етап услугата е пробна по линията София - Враца - Видин
19
БДЖ въвежда електронно издаване на билети във влак
Снимка: БГНЕС

От началото на тази седмица „БДЖ - Пътнически превози” въведе експериментално електронно издаване на билети във влак от превозния персонал чрез PDA устройства. В момента услугата се извършва пробно с функционалност единствено по направленията София - Враца - Видин и София - Враца - Лом.

По време на тестовия период ще бъдат отстранени всички нередности, свързани с мобилната връзка и други възникнали грешки по време на работата на устройствата. След оптимизиране на неточностите поетапно ще бъде увеличен броя на влаковете и маршрутите, по които ще се предлага тази услуга с повече функционалности и възможност за предлагане на повече търговски оферти. Така клиентите на БДЖ ще могат да се снабдяват с билети за влак за пътуване и с прекачване във възелни гари в цялата страна.

Електронното издаване на билети във влака чрез PDA устройства значително улеснява процеса за превозния персонал, тъй като билета се отпечатва автоматично само с натискането на няколко бутона от менюто на устройството и вече не е необходимо да бъдат попълвани бланки на ръка, което отнема повече време и е свързано с редица неудобства в работата на служителите, отчитат от БДЖ.

PDA устройствата  са свързани централизирано с  билетоиздаващата система, което автоматично подобрява отчетността чрез предоставяне на данни в реално време директно в системата за извършените продажби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
незнайко преди 1 месец
От тая трънка,заек,няма да изкочи.,,Усвояват'',някакви пари.ЖИВЕЯ,на100м,от жплинията,Пловдив-Свиленгарад.От44г.Бе време,когато,жп композициите,БЯХА,с по6,7вагона.В момента,са две мотриси.Петък вечер,са по два вагона,няг-кога,по три.ИНАЧЕ,ПРЕЗ СЕДМИЦАТА,ПРАЗНИ.В недела,когато почиващите се прибират,пак малко оживление.МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ,КОЛКО ПЪТНИЦИ ИМА,по линията,София-Видин!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
хлебарки преди 1 месец
цензурираната дума - защо ли -може би всява УЖАС
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
във влака до Враца се разхождат из купетата *** - една веднъж ми отмъкна кроасана, а лятно време кръжат по вагоните комари като чайки големи - истински ужас е ви казвам по някои по забутани линии
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига с тази електронизация: Електронното издаване на билети във влака чрез PDA устройства значително улеснява. Какво улеснява, всичко ще стане миш-маш, то и така и така е такова, само електронизацията липсва на свичко в Бг.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
едно време имаше възлови гари сега е модерно - "възелни гари"
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам на какво прилича влака на снимката, само електронни билети му липсват.
11
0
 
3
 
! Отговори
Тато преди 1 месец
Тия не знам кви директори и изпълнително ръловодство имат, но се развиват със закъснение от поне 20години. Елементарни неща не могат да свършат. А като направят най-сетне нещо ще вдигнат цената на билетите но пък ще почнем да летим до тогава.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До От Перник Като тебе
9
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 1 месец
Значи, който ползва БДЖ и реши да се възползва от тази екстра, нека си купи билета поне 3 дни по-рано, за да се отрази в системата...
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министерот на иновациите бил предложил , всеки загинал пътник ,но приживе закупил и активирал електронен билет ,да му се издава директно електронен смъртен акт . Уникална иновация.
7
1
 
3
 
! Отговори
От Перник преди 1 месец
В влаковете Сименс е пълно с бълхи.
6
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Часовникът ти и той ползва честота от 1 херз, така че разкарай веднага всички цъкащи часовници от къщата си.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо винаги ги създават с проблеми и неточности и после трябва да се доизкусурява ? Защото правят нещата чрез налучкване, а не като инженери нали ?
4
1
 
5
 
! Отговори
дървеници преди 1 месец
първо премахнете кръволаците дървеници от вагоните на БДЖ и тогава въвеждайте каквото и да е и поне веднъж в месеца ги чистете тия вагони основно - то мяза на 0бор това
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
но те не знаят как да борявят с електронни устройства - освете им кочан и индигото да си пишат - няма да ги чакаме по сто часа да се начудят на устройствата
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре е но съкратиха влаковете.
1
5
 
4
 
! Отговори
Бягайте от БДЖ преди 1 месец
БДЖ използват честоти на Човешкият мозък (1-100 Херца) които са крайно опасни за здравето и живота на жив организъм!