В деня на погребението на Неофит: Сръбският патриарх с руския Кирил

Митрофанова: Огромна провокация е присъствието на украинския духовен лидер Епифаний
Обновена: 16 мар 2024 12:01 | 16 мар 2024 09:50, Красимир Ангелов
219
В деня на погребението на Неофит: Сръбският патриарх с руския Кирил
Снимка: БГНЕС

"Всички скърбим, това е голяма загуба", заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, която пристигна в храм-паметника „Свети Александър Невски“, за да отдаде почит на покойния българския патриарх Неофит.

"Патриарх Неофит беше истински свещеник! Голям приятел на Русия. Нашата църква скърби заедно с българите и българския народ", заяви посланик Митрофанова, цитирана от БГНЕС.

Още по темата
Тя посочи, че Патриархът на Русия и цяла Москва Кирил няма да може да присъства на погребението на Патриарх Неофит.

"Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и там има общи мероприятия. Ще присъства представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той вече е тук", заяви посланик Митрофанова.

Руският посланик определи като огромна провокация присъствието на украинския духовен лидер Епифаний.

"Това не е просто напрежение, а огромна провокация и спрямо Българската църква включително. Това е провокация, защото тази църква не е призната от Българската. Това е абсолютна провокация от страна на Фенер /наименованието на Вселенската патриаршия - бел.ред./", подчерта Митрофанова.

Какво още каза Митрофанова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
24
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
По-добре да ям насекоми, отколкото да съм зависим от руски торове и внос на зърно от Русия.
99
10
 
22
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Трябваше да присъства Кирил от Русия . За мен Присъствието на Вселенския Патриарх Вертоломей е Грозно - Гръцки Гей , който Призна Секса между Мъже за простен грях от Христос .За Критиците - през всички 500 години Турско Робство на Българските Християни е наложен Гръцки ПОП за Шеф - това е Вселенския Патриарх подчинен днес на Ердоган и Главния Мюфтия на Турция .
98
11
 
3
 
! Отговори
До94 преди 1 месец
Това от Москва ли го пишеш?
97
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие сте промити мозъци. Става дума за смърт на човек, бог да го прости, какво го обръщате на русофилство, русофобство. Незнам дали трябва да се кани на такова събитие. Ако искаш да го изпратиш човека, отиваш на погребението.
96
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако войната не приключи скоро, ще се наложи НАТО да праща войски в Украйна
95
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилите са в алтернативна реалност. Няма статистики, няма индекси, няма икономически проучвания, които да ги обедят в реалността.
94
7
 
10
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Анонимен 91 За първото освобождение от царска Русия знаем и сме благодарни.Кое е второто. ?Да не би 9 септември ?
93
7
 
5
 
! Отговори
на 10та степен преди 1 месец
А във френския парламент нежният премиер размахвайки френетично ръчички и с обезумял поглед вика, че една победа на Русия ще бъде катаклизъм за покупателната способност на францетата, инфлация при храните на 10та степен, експлодиране цените на енергията на 10та степен, като подчерта, че "говорим за защита на Украйна, без да водим война с Русия". Хе-хе хе-хе, голем смех бате. t . me/Za_PraVda/33216 (а в България на коя степен, или няма степен, скача на експонента)
92
10
 
18
 
! Отговори
До 92 много зъкаснях преди 1 месец
Глуууупако, гонене на посланник е равносилно на обявяване на война. Ти готов ли си да воюваш, за да видиш как твоето НАТО ще те въоражи, но иначе един човек в помощ няма да ти прати. Аз да, но срещу теб. И се смира бизвернико. Краваритя сте най-големите атеисти. В ден на траур взел да пише езическите си глуупости.
91
5
 
7
 
! Отговори
До 94 преди 1 месец
Пффффффффффффф, добре, щом казваш. Я дай номера на дилара ти, да си взема и аз от неговия материал.
90
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия няма нужда от приятели в жалката държавичка България. А след разпада на ЕС България минава към Анадола при Ердоган.
89
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската икономика расте и се развива, докато европейската се руши. Руснаците забогатяват, докато европейците обедняват. Европа живее от резерви, и ако те свършат преди Русия да бъде унищожена, с Европа е свършено. Затова трябва да се готвим за война! Да!
88
12
 
10
 
! Отговори
Чудно преди 1 месец
Русия имаше много приятели у нас , но не и Путин , който си позволи огромно мер-зав-щи-на да запали война.Защо руснаците позволиха на ***-лоум-ника, да вкара Русия във война и да я съсипе.
87
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много закъсняхме с изгонването на Митрофанова, затова ни се качи на главите.
86
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия два пъти подарява свобода на България . Трети път няма да има . Русия знаят , че българския народ мисли различно от политическата класа , но това едва ли ще ги спре да ни изравнят със земята . Всичко това заради 5 човека които постонно говорят по телевизиите против Русия .Една е България , ние друга си нямаме .Защо не си я пазим ? Какво толкова общо имаме с тази война .Това че 5 човека са платени от запада , означава ли че трябва да ни затрият заради тях?
85
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми тази е много по-вярваща, отколконо всичките ни русофоби взети накуп.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 79 Иска ви се да е "като Ванга,", ама не е.
83
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 79 Това са официални думи, записани от Църквата и от медиите. Те не са случайни. Записаните думи остават. Полиорганна недостатъчност е имало през последните 10 дни, а думите са изречени и записани през януари. Как можеш да се правиш на глух и сляп за очевидното. Връткате се, гърчите се, само и само да отречете греха.
82
7
 
14
 
! Отговори
До 79 преди 1 месец
На смъртния си одър Патриарх Неофит заклейми руската войска като "кървава". Цитат:..." --------------- Ти лично ли си присъствал там, та сега цитираш думите на Неофит? И може ли умиращ човек, страдащ от полиорганна недостатъчност, да каже каквото и да било на смъртния си одър? Аман от тьппи тpoльoвe! Като тези, които сега "цитират" Ванга - била казала, била направила еди-какво си пророчество. А тя няма как да опровергае думите им.
81
5
 
5
 
! Отговори
до 83 преди 1 месец
И как едното оправдава другото. Що за изкълчена логика на второкласник?