Пуснаха от ареста бизнесмена Бонзов, с чието оръжие дете рани друго

Раненото момиче е оперирано и е в добро състояние
13 май 2024 18:36, Красимир Ангелов
46
Пуснаха от ареста бизнесмена Бонзов, с чието оръжие дете рани друго
Районният прокурор Тихомир Шабов. Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван боен револвер 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, вече е освободен от ареста.

След изготвянето на възложените от наблюдаващия прокурор експертизи ще му бъде повдигнато обвинение, заяви за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Още по темата
Раненото момиче е без опасност за живота и ще продължи лечението си в софийска клиника. Предстои прокуратурата да уведоми Агенцията за закрила на детето за неупражнения родителски надзор по време на инцидента.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, посочи районният прокурор Тихомир Шабов.

"Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления, са до 6 години лишаване от свобода за първото и от 3 до 10 години лишаване от свобода за второто престъпление", уточни той.

Назначени са експертизи, направени са разпити, взети са натривки от присъствалите на празненството със злополучния инцидент, при който в частен имот в Арбанаси 11-годишният син на депутата Явор Божанков взе боен пистолет Смит и Уесън магнум, мислейки го за играчка, и простреля в крака 12-годишна своя роднина:

"Пистолетът е бил оставен на пейка в двора, където се е провеждало събитието. Имало е доста деца, които са си играли и във връзка с тази игра е произведен изстрелът. Това е основната версия".

Мълчание запази и собственикът на пистолета – бизнесменът Димитър Бонзов, занимаващ се с хлебопроизводство и хазарт, в чийто имот стана злополуката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Kazuma преди 1 седмица
Най- вероятно като са го пуснали на излизане са му върнали и пистолета ...
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е може ли,човека има парса ,и е напълно невинен вече ,е гаси правосъдието ,а ПП разправят от 9 месеца че влизаме в Шенген ,но на върба )))
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи за престъпление 3-10 години го пускат без мярка за неотклонение?!АлоУууу, каква е тая корумпирана проКУРтура уеее?!?!
37
0
 
6
 
! Отговори
ами сега преди 1 седмица
От физиономията на снимката ясно се вижда драмата, която изживява длъжностното лице - прокурор. Дано не е бил на хранилка при бизнесмена, домакин на купона, оставил зареден револвер в стая с наливащи се с алкохол възрастни и деца без надзор.
36
1
 
13
 
! Отговори
това е прокурор?! преди 1 седмица
Какво е това тъжно картофено човече на снимката? От очите му струи човеколюбие и интеуект. Майкоооо, докъде се докарахме!
35
1
 
7
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Какво са правили, сигурно са се събрали да гледат Евровозия или друго парти.. Човека може да е искал да утрепе някого и за малко това да стане макар и с друг. Носиш ли пищов, то е да трепеш, това е,иначе за какво са ти патрони вътре, че и бойни. Наш човек е, ще го оправим.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Малкият Божанко ви показа правилният път, просто ги гръмнете тези мутри, клоуни, рапъри и чалгари.
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бързо прокуратурата да му се извини за причиненото неудобство и да му плати обезщетение. Така е по съдебната реформа. Той е много важен човек за държавата. Не може да се бъзикате с него. Ареста е за клошарите.
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
що на прокурора слагате снимката? Да не го издирват !
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 2 Не един закон е нарушен. Виж какво казва прокуратурата по случая. Може прочетеш после и конкретните случаи и ще разбереш, че Бонзов няма как да не влезе в затвора за поне три, а може би и доста повече годинки.
30
1
 
29
 
! Отговори
sss преди 1 седмица
Всичко е ясно с оръжието, притежателя и стрелбата. Искам да обърна внимание на осанката, достолепноста, интилигентноста и невероятния външен вид на районния прокурор! Безумие!!! Закривай, без финални надписи!!!
29
1
 
14
 
! Отговори
ПП е пуснат преди 1 седмица
пазете си децата
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не забравяйте, че освен извън закона бг политиците и бизнесмените и техните родове са и безсмъртни! Затова си позволяват да си размахват пищовите навсякъде. За два-три дни всичко ще приключи. Бонзов+Божанков=Беззаконие! Нормално, що се чудите?
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бизнесмен пече хляб и върти рулетки, приятел на депутата Божанков. Да не се усъмните, че тук има някаква далавера?
26
1
 
12
 
! Отговори
ЗАБРАНА.. НЕЗАБАВНО! преди 1 седмица
ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ, КОГАТО С ОРЪЖИЕ СЕ СНАБДЯТ И НЕЦИГАНИТЕ..... ПО ДОБРЕ ДА НЕ СИ В БЪЛГАРИЯ ТОГАВА....
25
2
 
24
 
! Отговори
Айде преди 1 седмица
Да се съберат целата сглобка на едно парти с пистолети и да си поиграят. Само така ще ни отърват.
24
0
 
14
 
! Отговори
Божснкоф преди 1 седмица
Башкантурист?
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Божанков що си е научил детито да зема чужди неща ? За дупетат ли го гласи ?
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То вижте го тоя с какви фирми навързан... ужас, и това била промяна
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега си помислите в едно западна държава дали този ще го пуснат още на следващия ден. Не! Това се води опит за убийство по непредпазливост и по нашите глупави закони е до 6г затвор. Няма да лежи и 1 час, всички го знаем.