Задържан е собственикът на пистолета, с който детето на Божанков простреля друго

Защо пистолетът не е съхраняван правилно?
13 май 2024 07:39, Александър Попов
115
Задържан е собственикът на пистолета, с който детето на Божанков простреля друго
Снимка: БГНЕС

Продължава разследването на инцидента, при който дете простреля друго в крака с револвер по време на парти в Арбанаси.

По първоначална информация стрелбата е станала случайно с оставено без надзор законно оръжие на пейка.

"Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 г. лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто”, обясни на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Той разкри, че притежателят на пистолета е задържан, но ще даде обяснения, когато му се повдигне обвинение. Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата.

Още по темата
Според първоначалните данни, на 12 май в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11-годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън" 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

По непотвърдени от разследващите данни собственикът на пистолета е бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета.

Момчето, стреляло с пистолета пък е син на депутата Явор Божанков.

Пострадалото дете е във великотърновската болница без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Тепърва ще се установява защо пистолетът, който е законно притежаван, не е съхраняван по надлежния ред, а е бил на масата по време на празненството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
арестуван и вече освободен по последните данни. Тоест, прах в очите и резултати никакви.
92
0
 
4
 
! Отговори
БОЛЯРСКИ ПРОКУРОР преди 1 седмица
"Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата. Тепърва ще се установява защо пистолетът, който е законно притежаван, не е съхраняван по надлежния ред, а е бил на масата по време на празненството." А НЕ СА ЛИ ДВЕ ОРЪЖИЯТА,А НЯКОЙ ПРИКРИВА НЕБРЕЖНОСТТА НА НЯКОЙ ДРУГ???...
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мила Блажева НЕЗНАЧИТЕЛНИ ГРЕШКИ,бойно оръжие се въргаля по масата ,ТИ СИ МНГО АЛЯВА *** !
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахахаха!!! Смит енд Уесън 357... То в тая история не зная кое е по-психопатско. Да мъкнеш револвер точно този все едно си ченге от щатски филм от 70-те. Че НЯМА къде да го мъкнеш в това село Арбанаси? Не си спомямням да съм виждал КЪДЕТО и да е някой да оставя оръжие на масата. С алкохол.. че да му е по ръка. Абе... мутряги, дето си мислят, че още е 90-та година. Компренсират разни размери. Не само плешивината, а и други атрибути. То хлапето е залитнало на метър и е с изкълчено рамо ако е вярно
89
0
 
5
 
! Отговори
Мхм преди 1 седмица
Само тортата с отрязани ръце и крака липсва.
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 82,Е недей таке бе, чак пък селян**ри били, не четеш ли статията. Единия е дупитат другия е биснесмиен. Пък децата се скарали за патлака и ти знаеш ли кой е баща ми бе и бум. Типично събитие от Бългаската политическа сцена ...
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чудя се защо Киро оше не е излязъл с декларация, че това е поредната провокация срещу ПП
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
нали беше оставено в джоба на яке на стола или трябва да се оправдае кандидат депутатът Божанков, защото излиза че детето му е пребърквало джобовете на дядо си
85
25
 
1
 
! Отговори
Мила Блажева преди 1 седмица
Но оставете хората! Явор Божанков е уважаван депутат - избранник на народа, не трябва ли тези хора и семействата им да са освободени от отговорност, поне що се отнася до такива незначителни грешки, като случая с пистолета! Какво е това безобразие и защо въобще се повдига тази тема и тиражира по медиите? Имайте малко уважение към хората, които са заети с това - страната ни да се развива паралелно с държавите членки на ЕС!
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
богатите красивите известни и порко и двамата мизерници дето румен крадев ни ги цопна всяка вечер са по партита, имат си антуражи от бизнесмени дето никой не ги знае какво точно бизнесменстват, рождени дни, карат скъпи коли, ходят по почивчици а вие скотове ходете им вервайте и им гласувайте.
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставил си бил пистолета на пейка. Тоя има ли връзка с главния мозък?
82
0
 
6
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 1 седмица
Казвах му аз на това *** да си държи патлака правилно, в задния джоб на анцунга, ама той така и не послуша бачо си Митьо... Хак да му е сега, като нищо ша го глобят сия 100 лева + два легена кебапчета+ 200 маникенки!Ризил!
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Честит рожден ден на съпругата ти бе пищовлия.
80
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Банда безмозъчни, пияни селян**ри са се събрали да празнуват с чалга и пистолети. Каква мизерия на ума.
79
1
 
8
 
! Отговори
Макаренко преди 1 седмица
Що за наглост и идиотизъм ??? Откъде накъде , някакво сополанче, невръстно ще носи пистолет ??? как така някакъв недорасъл провинциален ,некадърен, *** дупетат ще има пистолет , кой му го е дал , защо ????? Ами, дайте на родните дупетати вече и камшици , за да могат да вилнеят по улиците и да шИ.бат тЪ.пия българин , който ги избира !
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОЖАНКОВ НЕ МОЖЕ ДА СИ ОПАЗИ ДЕТЕТО, ЩЕ ОПАЗИ БЪЛГАРИЯ...
77
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що за комплексар е излиза с оръжие на парти за рожден ден? Страхува се някой да не заплаши живота му с парче торта или с парти ***? Страшни селяндурииии, ейййй
76
2
 
14
 
! Отговори
Пират 2 преди 1 седмица
И видиш ли, ще станем като в Хамерика и ще се стрелкаме за щяло и нещяло. Кой ме тормози, кой ме обижда, кой просто е твърде добър и ме превъзхожда, та да си ходи. Ще го гласуват със закони подобно за оръжията, убеден съм. Как пък синът на някой по-безизвестен депутат не го направи този гаф.
75
5
 
9
 
! Отговори
Пират преди 1 седмица
Според мен това е поредният сценарий. Божанков, като противоречива и досадна личност, предизвиква неприязън у хората. Станал е някакъв катарзис в политическия елит. Много рязко започнаха да работят с образованието, с превенция и забрани на хазарт и каранането под въздействието на наркотици. Искат да се изкарат добродетели, а толкова золуми са направили вече, че трябва някой ДА ГИ НАКАЖЕ. Че нашият Божанков е опитната кукла. Навлиза му се в личния живот, той разполага с предпазни средства.
74
0
 
0
 
! Отговори
74 преди 1 седмица
Ем ти му кажи така, да му е мир на душата.