Невиждани снимки от Първата световна война

Тази година се навършват 100 години от началото й
23 май 2014 19:44,
65

Френски артилерийски офицери дават инструкции по телефона. Снимка: Reuters

Тази година се навършват сто години от началото на Първата световна война. За нея са мислили, че ще сложи край на всички войни, но оставя Европа разделена. Жертвите от нея са над 9 млн. от всички континенти.

За да отбележи началото на войната, агенция Ройтерс публикува невиждани досега снимки от войната. Акцентът на снимките е животът на обикновения войник на фронта. Снимките са дело на неизвестен фотограф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей Засрамен мишок,прадядоти също е бил между онези смотльовци в окопите край Криволак........
9
1
 
47
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
до засраменСлед края на балканската/междусъюзническата война, България претърпяла национална катастрофа, влиза в 1вата световна със страшна сила! Ритала е *** и на франсета и на британци, сърби и гърци !А британци като чуят ДОЙРАН се завиват през глава треперещи!
8
1
 
37
 
! Отговори
ГНЕВЕН!! преди 9 години
ЗАСРАМЕН,надявам се да си някой *** тинейджър,тогава изключително *** ти и безхаберно изказване би било обяснимо!Гледай си фейса и не давай мнения по въпроси,за които е нужно четене на КНИГИ/едни неща,направени от хартия/.Ако си над 20г.пак препоръчвам четенето на гореспоменатите неща от хартия!!!
7
13
 
12
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
Поредната ционистка война, целяща намаление на населението. Явно не им беше достатъчно и трябваше втора, благодарение на която си създадоха държава.
6
0
 
39
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Недей да говориш глупости, по нищо не сме отстъпвали по облекло и въоръжение.
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1 АнонименЩом чакаш бог (кой точно от всичките, между другото?) да се занимава с нещо, за което си отговорен ти, ще има да си почакаш доста време.
4
3
 
40
 
! Отговори
до засрамен преди 9 години
От коя държава са твоите смотльовци?
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За политиците човешкият живот няма стойност, рано или късно и нас ще ни изкарат на фронта, както тези момчета на снимката, далеч съм от мисълта, че се работи за световен мир.
2
85
 
2
 
! Отговори
засрамен преди 9 години
Добре, че няма снимки с нашите смотльовци тогава - недохранени смръдльовци с потури и пъртенки - голям срам !
1
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След края на Голямата война", населението е обещало че 2ра такава няма да се случи.Поради некомпетентността и алчността си обаче, политиците веднага след края са предоставили възможност за нова такава, и била факт след 20г.А както гледам какво става и как действат същите" тия маскари, вървиме към 3та... А може и е започнала ?!Точно ние сме тия който не трябва да позволяват това да се случи!Бог да пази България.Бог да пази Света.