Четири нигерийки в Русия, четири секс робини в ада

Фотопроект разкрива съдбата на момичетата
24 авг 2016 21:02, Александър Попов
132

Момичета от Нигерия ежедневно пристигат в Русия, но вместо образование ги чака ад. Снимка: Татяна Егорова

Докато официално с робството отдавна е приключено, неофициално то процъфтява и в наши дни.

Когато става въпрос за сексуалното робство - Русия заема незавидното пето място като страна, която "приема" сексуални робини. Първенци в продажбата на жени е Нигерия. Именно четири нигерийки, проститутки в Русия, са главни действащи лица в проекта на фотографката Татяна Егорова, разказва colta.ru.

Тя е запечатала на своя обектив четирите жертви, които са успели да избягат от сводниците си. Те са били настанени в приют, докато им бъдат издадени документи и депортирани в родината си.

Историите на момичетата си приличат като две капки вода. Всички са израсли в бедни семейства и не виждали никаква перспектива в Нигерия. Техни познати, които впоследствие се оказали агенти на сводници, им "рисували" прекрасен живот в Русия. Обещали им студентски визи, самолетни билети, място в университет, където да получат европейско образование.

Но вместо студентски скамейки ги очаквал ад. Взели им документите и всички пари и ги принудили да проституират. Ако не се съгласявали - пребивали ги докато кажат "Да". Съвременните робовладелци не се притеснявали да ги осакатят и дори да ги убият.

На всички момичета им бил зачислен "дълг" 45 хиляди долара за осигуряването на документи за Русия. За да го изплащат, момичетата трябвало да обслужват между 10 и 20 клиента дневно.

Да се свържеш с полицията в такива случаи се оказвало безполезно, защото сводниците се радвали на протекцията на високопоставени служители.

В Москва полицията се опитва да се справи с проституцията, а с помощта на благотворителни организации в рамките на няколко дни депортират робините в родината им. Но няма как да изкоренят проблема напълно.

Момичета от фотопроекта на Татяна Егорова са имали късмета да се освободят от робството. Някои са успели за половин година, на други са им били необходими две години.

По думите на едно от момичетата, след като баща й разбрал, че я принудили да проституира в Русия й казал, че сама си е виновна и да се оправя.

Въпреки горчивия опит, неразбирането на проблема в семейството, момичетата са щастливи, че се прибират у дома. И ще занесат подаръци на близките си.

"Благодаря на Бога, че има хора, които се грижат и оказват всякаква възможна помощ за освобождението на жертвите на трафик. Тяхната работа е достойна за възхищение", казва фотографът Егорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Русиясекс робини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
13
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
То пък да видите няма българки се*кс робини в столицата на ЕС...те са отишли там да гледат театър :) Смешни сте с плоската си пропаганда :)Дали пък да не искате още някой долар и да наемете някой професионалист :)
21
5
 
12
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''Техни познати, които впоследствие се оказали агенти на сводници, им "рисували" прекрасен живот в Русия. Обещали им студентски визи, самолетни билети, място в университет, където да получат европейско образование.''Ами те тези нигерийки на практика директно са отишли да проституират уредени на тази работа от посочените техни познати! Защо не напишете с колко български се случва същото по ''демократичните'' европейски земи!?
20
8
 
31
 
! Отговори
Турист преди 7 години
Тази седмица се върнах от Петербург екскурзия с кораб от Хелзинки. Това си е напълно западен град. Само нови коли по улиците и ресторантите пълни и не много евтини. За 3 дена 450 евро хвръкнаха за глупости. От санкции и помен няма. Така че нищо ново, също като на запад.
19
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, значи това само в Русия се случва???? А сега отворете сайт на Анимус (en) да се информирате къде сксуалното робство е най-разпространено и с момичета от къде се захранва. Само да нема неприятно изненадани!
18
8
 
5
 
! Отговори
читатель преди 7 години
Четете Новиков Прибой! Той го е казал пределно ясно. "Откъдето минахме, опорочихме хората."
17
4
 
5
 
! Отговори
жизнь не живот преди 7 години
В Русия не е като да прочетеш реклама за туристическо пътуване.Там е сурова жизнь.
16
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Морал и душевност по руски.
15
16
 
10
 
! Отговори
живял в свинария преди 7 години
В Свинария цари жестокоста на червените миризливи мутри.
14
7
 
9
 
! Отговори
индивидуалка преди 7 години
В руските публични домове ясно е написано на стената:Ако момичето поиска или се опита да се обади по вашия телефон и вие докладвате за това, посещението Ви ще бъде безплатно.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черните робовладелци са много пожестоки и гадни от белите робовладелци.Същото ако им се беше случило в Нигерия тази история никога нямаше да се знае.Щото местните куки са на допълнителна заплата към местните богаташи трафикнти и първото което щяха да направят като робите решат да се оплачат е да ги върнат обратно на черните им господари.Ако ги желаят все още живи разбира се.А сега снимки,статии разследвания..А не дай си боже някоя от тия да забогатее..Ще прави същите работи само че отгоре.
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До обективен 7Днес видях на един сайт извадки от досиета на сорос, колко е плащал на различни сми да отразяват в розови цветове майдана на укруината и да плюят по Русия! ЗНАЧИТЕЛНИ СУМИ! Е на гардиан е минал по-леко, някакви си 100-200 хиляди зеленки, но там явно е с отстъпка, като постоянен и лоялен "клиент"! ТА ТИ ДА НЕ МИСЛИШ, ЧЕ НАШЕГО БРАТА НИЩИЧКО НЕ НАМАЗВА??????????????????? Просто още не са излезли от уикиликса досиенцата!!!! Какво ще правят после нашичките? Ама с тяхната наглост....
11
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бравос г-н Попов! Заслужихте си дневната дажбичка за хлеба и масълцето!!!!! Бравос!!!! Ръкопляскания!!!! Знаете ли, с такива поръчкови статии не само че падате в очите на нашата публика (то на вас няма къде и проба да се сложи, толкова сте фалшив!) ами затъване все повече в блатото на необективността, лъжата и откровенната фалшификация! Нигерийка - секс робиня в Русия!!!! Това трябва да си пълен *** за да приемаш такива щуротии за истина! НЕЩО СТЕ СБЪРКАЛИ ПОСОКАТА господине, гледайте НА ЗАПАД
10
11
 
35
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
примитивна западна пропаганда!
9
7
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Аз не правя разлика между нигерийка и туркиня
8
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНа запад занаята е законен. И е заен най-вече от българки, те се най-масовата и най-евтината стока. Дори масово и женени жени които работят легално професията в Германия, Холандия и Белгия и така си хранят децата и безработните муже в България. Българката е сак -20 ойро, фак - 30 ойро, фак енд сак - 40 ойро. Плащат си таксите и осигуровките, всичко е законно.
7
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трогателно, но при наличието на рускини...какви други жени да търсиш в Русия? А дестинациите за проституция далеч не са руски.
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Когато става въпрос за сексуалното робство - Русия заема незавидното пето място като страна, която "приема" сексуални робини."Ами нормално, склоняването към проституция е световен проблем, а територията на Русия е по-голяма от планетата Плутон. Щях да се учудя, ако беше минала между капките.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парично-кредитното робство принуждава хората да се продават.
4
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попаднали са на сводници, да ги правят проститут.ки. Какво ми го усуквате като "сексуално робство", сякаш това се случва само в Русия? Това се случва и в Европа, двете Америки, Азия... Това е световен проблем, а не руски.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки сам носи кръста си !!