"Президент, който лъже, е унижение за страната"

Две организации започват подписка с искане Първанов да подаде оставка
6 авг 2007 17:53,
85
"Президент, който лъже, е унижение за страната"
Около 30 представители на двете обединения и граждани се събраха днес на мълчаливо присъствие на площада между Президентството и МС. Снимка: БГНЕС

Подписка с искане президентът Георги Първанов сам да подаде оставката си започват от днес две организации, съобщи представителят на едната от тях- Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" Петър Пенчев.

Другата организация е Гражданска инициатива "Солидарност".

Около 30 представители на двете обединения и граждани се събраха днес на мълчаливо присъствие на площада между Президентството и МС.

Те издигнаха плакати "КГБ и ДС - махнете омърсените си ръце от европейска България", "Зависим президент- реална опасност за националната сигурност", "Президент, който лъже, е унижение за страната".

"Съветваме президента Първанов сам да си подаде оставката заради агентурното си минало, надяваме се, че ще въздействаме върху морала на президента и с оставката си той ще измие срама от челата на гласувалите за него хора. Неговата постъпка ще бъде и памет за репресираните от комунистическия режим", каза Петър Пенчев.

Той уточни, че хората, които желаят да се включат в подписката, могат да я намерят в интернет.

Всички събрани подписи ще бъдат изпратени на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

Пенчев уточни, че няма официално разрешение за мълчаливото присъствие от Столичната община, но двете организации са уведомили общината в законния 72-часов срок и липсата на становище от страна на общинарите се смята от организаторите на протеста като мълчаливо съгласие за провеждането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
abe ***, osht se chudia che nekoi ne ti e predlojil po edin cherven sapun za brysnene, cha da ti otmie kanala.ebati prizivite, tova sa propagandi koito na Kostov i Volen da predlojish da podpishta she ti otmaat po edin cherveh *** i she te popitata -kakvo mislish za sapunite-ebati kretena
43
0
 
0
 
! Отговори
Ванката преди 16 години
Сигурно си "наблюдавал" неблагонадеждните срещу дребни благинки,като софийско жителство,кола без ред и тн. Кажи честно : Остана ли ти душа,която да продаваш
42
0
 
0
 
! Отговори
Весо преди 16 години
Абе, гледам, слушам, чета и се чудя искрено. Вас какво и къде ви бърка какъв е бил президентът? :) Не, че мен ме кефи особено, ама мен по други, идеологични причини - социалист е, пък и бивш шеф на БСП. Ама като го гледам, това не му пречи да си върши работата чат-пат. Работата на президента в България е да лобира, да защитава доколкото може народния интерес и да предсатавлява страната. Кое как.. Негова работа, важното е, че криктикува, когато трябва, мълчи, когато трябва.. И кой да ни е президент?! Какво мрънкате сега, Пешката Стоянов на изборите нали искаше да вади документи, ама всички го упрекнаха и не го избраха пак. Е, сега пак излязоха и ревете. Еми стига вече :)
41
0
 
0
 
! Отговори
Svetla преди 16 години
Gospodin Anonimen",edin vuspitan chovek ne bi izrazil po podoben nachi mnenieto si.Ot nachina po koito go pravite,se vijda nivoto na horata ,koito stoqt zad vashite plakati.Blagodarq!
40
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
аз не мога да разбера, колко сте ограничени и заблудени, какво плямпате като *** тоя бил комунист оня бил еди си какъв, първо да ви светна, че никъде в света не се издават агентурни работници и служители, второ да не би от сдс герб или *** ти още коя са света вода на ненапита, всички са от едно и също място, само че са се кръстили с различни имена, и в момента всичките тези, които са там, така се вплитат в държавата, че после спокойно и синове и дъщери, всички да ги следват, за да стане като в сащ, еди си коя рода става сенатор и докрай си остава такъв, помислете с това което е на раменете ви за какво иде реч, трябваше ехеее едно време да скачате и да чистите всичко до корен, а не сега да лаете....
39
0
 
0
 
! Отговори
Ванката преди 16 години
От президента,до последната червена бабичка. След като няма Покаяние,ще има Пречистване. След като няма съд,ще има линч !!! Отлагането на кръвопускането неминуемо ще доведе до кървава баня за в бъдеще ! Да предотвратим краят на Третата Българска Държава като изринем всичките тия *** ,дето ни баламосват вече 18 години!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
TI SI *** MA! OVCA NEDORAZVITA!
37
0
 
0
 
! Отговори
Svetla преди 16 години
Ne sme imali,i za jalost skoro nqma da imame takuv PREZIDENT kato Purvanov.Glasuvah za nego i ne me e sram.Gorda sum ,che s moq glas pomognah za ibiraneto na edin dostoen Chovek i Politik.Koi ste vie.da kajete,che trqbva da se imie srama ot cheloto mi?Az se sramuvam ot vashite protesti.Vie ne se li sramuvate?????
36
0
 
0
 
! Отговори
Buba преди 16 години
Хора, давайте да го сваляме тоя ***, дето се нарича президент! Никога не съм го подкрепяла, мразя комунистите и мисля, че е крайно време България да бъде изчистена от тях, от тяхното поколение и от техния начин на мислене, който само ни дърпа назад към пропастта.Аман от агенти, комунисти, мутри и тем подобни!Време е да тръгнем напред и да изметем цялата тази ***!!!А за тези, които подкрепят дупедавеца Първанов ще им кажа само: Слепи ли сте бе хора? Отворете си очите най-накрая и престанете да вярвате на лъжливи обещания!
35
0
 
0
 
! Отговори
бай Благой преди 16 години
Айде Гоце да си ходиш селощото Гоце оцапа хотело.*** си Гоце и недей се връщащото от такива като теб ми се повръщаГоце ти си герой великама май стана смешниктаквиз резили да изровиши цялата държава да натопиш
34
0
 
0
 
! Отговори
gesha преди 16 години
Аве пич,пиши на кирилица ,че тва което си пуснал тука изглежда кошмарно.Аз лично никога не бих се наел да го прочета цялото.Това е истинско мъчение.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
xorata koito podkrepiat edin donosnik ot DC, naviarno sa6to sa satrudni4eli i im e trudno da preglatnat svoeto minalo! Da trudno se zaspiva ako ima6 ne4ista savest!
32
0
 
0
 
! Отговори
() преди 16 години
ГОЦЕ,ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА ......Хората се надяват на оставката ти Гоце.Стига си петнил името на България и народа ....Ти си бил в услуга на ДС,КГБ и тоталитарната комунистическа система...ОСТАВКА ГОЦЕЕЕЕЕ....Срам за БГ с такъв корумпиран Президент!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
ssssssssssssssssssss преди 16 години
IMAME SI DOBUR I OTGOVOREN PREZIDENT!STRANATA NI JIVEE V MIR,IMAME RABOTA I BULGARIA NAI-POSLE IZLEZE V EVROPA!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
aide da izbereme tozi s plakata- nesto kato mutant m-u Jeleff, Stoianof i Koburgotski.Pyrvanov ako si demisirash -glei kvo ni chaka-choveka s jaketo deto nosi no ne se znae dali e donesyl do nosa si nikel. emi ne si lichi che e bil do-nos-nik, samo nosi.
29
0
 
0
 
! Отговори
FEA преди 16 години
znae li go Gose nemskoto STASSI ?ILI SAMO KGB?
28
0
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 16 години
Мисля, че тези, които са издигнали лозунгите против Първанов страдат от чувство за малоценност и сега ето "попали в газету". Щастие за тях! След толкова президенти Първанов е единственият, от когото не ме е срам. Жалко, че не съм измислил кой да дойде след него. Искам подобен - умерен, умен, представителен. Браво!
27
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 16 години
Да,точно така,ама много си прав бе...Тоя Гоце сие точно червен *** нахапал кокал и си го пази и неиска да го пусне...Жалко за редовите българи...Но ние неискаме такъв президент,които е червено и гнусно лъжливо агентче на ДС и КГБ....ОСТАВКА НА ГОЦЕ....
26
0
 
0
 
! Отговори
ne6tasten patriot преди 16 години
абе хора, БЪЛГАРИ, да сте видели ку4е да бяга от кокал ? И тои няма да си подаде оставка.Така 4е...керванът си върви , ку4етата си лаят ?
25
0
 
0
 
! Отговори
ние преди 16 години
Aгент Гоце е работил за Първо главно управление на ДС и е получавал възнаграждения...ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ Що се отнася до Първанов, няма никакво значение дали той от страх (от страх!) се е съгласил да сътрудничи на тайните служби или от криворазбрана съзнателност. По-важно е, че пада сянка на съмнение върху чистотата на личната му политическа воля. Всички тия драматични и дори озадачаващи преобръщания: в ОКЗНИ срещу турците, после - наедно с турските ченгета от ДПС; първо в БСП срещу Запада, после пак в БСП, но вече със Запада. Какво е това? За какво говори това?... Това май не говори за лично политическо узряване, развитие или каквото там, това говори за политически промискуитет, ръководен от чужда воля. Трябва ли Първанов да си подаде оставката? - Да. Приемайки да бъде сътрудник, Първанов е станал човек на тоталитарния режим, на неговия репресивен апарат, на КГБ и на СССР. Неслучайно политическата му кариера започна в ОКЗНИ, което бе създадено от Държавна сигурност. Ако има политически морал, той трябва да подаде оставка. Първанов няма свой политически образ, няма принципи. Когато е била силна Държавна сигурност той е бил техен сътрудник. И аз питам тогава: Защо вие г-н Първанов, след като не се срамувате от този факт в биографията си, не го обявихте, когато се кандидатирахте за президент? В личното дело на агент Гоце, от Първо главно управление на ДС, има доклад за вербуване, доклад за съгласие, доклад за получена сума и доклад за извършена работа75% от българите в БГ и чужбина искат оставката на ГОЦЕ...Президента на България,сътрудник на ДС и КГБ трябва веднага да се махне от този пост - той не го заслужава.О С Т А В КА ГОЦЕ,ОСТАВКА....