Филип Димитров си тръгна

"Един певец трябва да слезе от сцената преди да загуби гласа си, за да не стане смешен", обяви първият премиер от редиците на СДС
4 юни 2008 08:13,
28
Филип Димитров си тръгна
Снимка: БГНЕС

"Ние не пожелахме да се самообразоваме и затова сега под натиск на ЕС ще се образоваме", коментира настоящата ситуация в България Филип Димитров и обяви, че напуска политиката.

"Ние изпълнихме целта си - членове сме на ЕС. Е, не е хубаво да си тройкаджия дори и в елитно училище, иронизира положението първият премиер от СДС (1991 г. - 1992 г.). Но няма къде да ходим, дори и най-бедната страна в Европа, но трябва да се справим, макар и под натиск", каза той.

На въпрос дали неговото напускане на политиката не се дължи на това, че в България по принцип политиците не търпят интелектуалците, той отговори, че така и не е разбрал понятието интелектуалец на БГ-почва, независимо, че внимателно е прочел Пол Джоунс.

Филип Димитров се самоиронизира, като каза, че един певец трябва да слезе от сцената преди да загуби гласа си, за да не стане смешен.

Димитров ще подаде заявлението си за излизане от парламента най-вероятно до средата на другия месец, защото преди това има поети ангажименти.

"Не си сменям нито убежденията, нито партията и оставам член на СДС", уточни той.

Филип Димитров е вторият лидер от СДС, която се оттегли от активния политически живот.

Миналата година през септември синята партия напусна Петър Стоянов - президент (1996 - 2001).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Седерастомраз преди 15 години
Все забравям че има цензура:Фифи-Педерaст,Педерaст,Педерaст!!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Седерастомразец преди 15 години
Голям... и нищожен човек,един от разрушителите на съвременнатан България!!!Дано изгние в собствените си ***...
5
0
 
1
 
! Отговори
vera преди 15 години
otnovo ni pokaza, che e chesten i oumen chovek! nyama smisal da polagash ousilia i da pomagash na hora, koito ne te ouvajavat i ne iskat da razberat kakvo tryabva da se napravi...
4
0
 
1
 
! Отговори
pensioner преди 15 години
filip dimitrov si tragno no poraziite koito izvar6i ostavat. sasipanoto zemedelie naprimer dalgo vreme 6te ni napomnia za tozi chovek.
3
0
 
1
 
! Отговори
Johnny преди 15 години
Евала! Един от свестните беше...
2
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 15 години
г-н Филип Димитров беше премиер с достойнство,той първи поиска гласуване вот на доверие,поради съмнение за недоверие.Вотът не мина но той излезе с достойнство.Всъщост точно такива трябва да са политиците.Петър Стоянов излезе от политиката,сега Филип Димитров,все дясно мислещи хора,и къдърни хора.Дюмбелите от другите партии пускат корени,те са родени,оженени призвани за политиката.Жалко че губим хора като г-н Димитров и г-н Стоянов.........
1
0
 
1
 
! Отговори
ДОНЮ ДОНЕВ преди 15 години
Димитров беше мошеник, който се съюзи с комунистите. Добре че си отиде.