Малките чавдарчета са добри другарчета

Премиерът изчетка пардесюто на президента, но напомни: "трябва да се работи последователно и да се постигат добри резултати"
16 юли 2008 17:35,
33
Малките чавдарчета са добри другарчета
Снимка: БГНЕС

"Това правителството нито е осигурявало, нито осигурява на когото и да е политически чадъри, нито в миналото, нито сега".

Това обяви министър-председателят Сергей Станишев, помолен да коментира доклада на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, в който президентът Първанов бе обвинен, че е получавал пари за кандидат-президентската си кампания от престъпен кръг от фирми.

"Не приемам квалификациите и атаките към президента, които прозвучаха от български политически партии по много некоректен начин", отбеляза премиерът.

По думите му, президентът е доказал чрез цялото си поведение своята коректност, в това число и прозрачността на цялата си кампания. 

"Президентската кампания беше една от най-прозрачните и открито водени, и не мисля, че държавният глава има някакви реални основания да се притеснява. Лошото е, че се раздават квалификации, които вредят на образа на България и понякога това сами си го създаваме и това е факт", заяви Станишев.

Премиерът отбеляза, че българското правителство разглежда ОЛАФ като партньор и търси начини за по-добра и ефективна съвместна работа.

"Проблеми с европейските фондове има във всяка страна от ЕС преди България да е била член на ЕС", заяви Станишев.

"Ние сме в процес на самообучение как да се работи максимално ефективно и прозрачно, и затова затрудненията не са изненада, въпросът е да ги отстраним по-бързо", каза той.

Според Станишев има известно истеризиране на нещата.

"Трябва да се работи последователно и да се постигат добри резултати", заяви той.

Той се обърна към медиите с препоръка да бъдат балансирани и обективни, и, акцентирайки върху нередностите, което е правилно, да не дискредитират цялата работа, която се върши от години.

"Смятам за много лоша, българска, порочна практика, кореспонденцията /епистоларна, бел. ред./ между институции от България и ЕС да се раздава от членове на Висшия съдебен съвет наляво и надясно, което очевидно е станало - това го няма в никоя европейска страна", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Права си, Войводова, страх ме е! В България е опасно да си личност и да имаш мнение различно от ръководството. Но не е само това.... опасно е и затова, защото ти или някой верен ще си направите разпечатка от форума, ще я размножиш и ще я връчваш с трепереща от вълнение ръка на всеки, който ме познава , с думите - Вижте тоя какво е написал в сайта, вижте другарю или другарко как ви критикува тоя, пък аз вяярната сътрудничка веднага ви докладвам, забелязахте ли? Е затова ме е страх, защото подлеците и доносниците не спят, те дебнат, за да се харесат някак и да станат нач.отдели в министерства или да ги включат в бордове... затова! :) Comprende?
11
0
 
1
 
! Отговори
ИЗБОРИ! преди 15 години
И З Б О Р И ! ! !
10
0
 
1
 
! Отговори
Kon преди 15 години
Господин ПРЕМИЕРе - много сте загрижен за това как изглежда България след коментара на опозицията!!!!!!! Ами защо не погледнете причината за тези коментари и не се изходите в тази посока, вместо да ни обяснявата колко зле изглеждаме след кометара за ГОЦЕ?! И защо да е секретна информацията от ЕС за България - нали поне те могат да ви кажат, че сте и с двата крака в л****та и сте се омазали до ушите!? Защо искате да скриете думата на Европа от народа??? Поредния мишок!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Johnny преди 15 години
Наглост до небесата!! Искаме незабавна оставка! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА! О-СТАВ-КА!
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
махно прав си , обаче пропусна да нахвърляш някоя и друга правописна грешка за заблуда на противника
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе хора, на мен защо ми е все едно кво ще стане с тая държава бе, защо ми е все едно кой управлява и кого са отвлекли и кой какъв документ секретен е изнесъл от някъде си, все едно ми е дали ще я убият тая Камелия и дали ще го преизберат Станишев и дали Първанов ще го изпързалят..... ми все едно ми е бе хора! Аз зная че накрая всеки си плаща сметката в живота, никой не минава метър... и сегашните политици - търтеи и бандити ще платят скъпо и прескъпо, бял ден няма да видят! Няма да емигрирам, тука оставам, защото обичам България, но МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Искра Войводова преди 15 години
Г-н анонимен,защо не си пишеш името?Страх те е нали?Много лесно се плюе анонимно.
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
С нищо не се справят
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Махно, нали ти казах, говори с жена си - тя не е чак толкова лош човек! Не може да се живее под чехъла на една жена и тя да ти казва къде да живееш и какво да правиш - "***" е, нали разбираш!!
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И какво сега? Върна всички коментари назад, за да видиш "номер 1" какво е писал! И какво като видиш какво е писал. Твоето мнение няма да се промени, нито пък неговото!!!Живей си живота и просто следващия път внимавай като гласуваш!Поздрави!
2
0
 
1
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
КАКВА НАГЛОСТ <Той се обърна към медиите с препоръка да бъдат балансирани и обективни, и, акцентирайки върху нередностите, което е правилно, да не дискредитират цялата работа, която се върши от години.>ВИНАГИ КОГАТО ТЕС СА НА ВЛАСТ ДАДЕНА ИМ ОТ СЪЩИЯ ТОС ОЛИГОФРЕНСКИ НАРОД СЕ Е СТИГАЛО ДО ФАЛИТ НА ПСЕВДОДЪРЖАВАТА? КАКВИ НАМЕЦИ КЪМ МЕДИИТЕ ? КАКВА НАГЛОСТ ? ВИЖТЕ СИ ГИ ДОБРЕ И СЕ МОЛЕТЕ ПО-СКОРО ДА СЕ МАХНАТ ТЕЗ *** ИНАЧЕ ВИЕ СИ ЗАМИНАВАТЕ КАТО НАЦИЯ СМАХНАТ НАРОД НЯМАМ ДУМИ
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев, Станишев.... вече не ти вярвам нито на тебе, нито на министрите ти, нито на "великото" ръководство на БСП - Петков, Ив. Николов, Овчаров, К.Николова и Узунов, Иво данаилов и Иренка и всичките там безхаберни некадърници и профани, дето ги събра ти Сергей край софрата на властта и по бордовете на фирмите, не вярвам нито на обещанията, нито на назначенията, нито на социалната ти политика, нито на икономическия растеж, дето ни доведе до точката на оцеляване и ни тикате все повече към бедност и нищета! Съсипахте страната, г-н Станишев - ти и останалите около тебе!Няма да гласувам за БСП занапред, това вече не е соцпартия и не защитава хората. БСП сега е просто един мутренски холдинг! Жалко за БГ, жалко и за всички нас, които повярвахме тогава!