Бойко, млъкни!

"С всички свои изказвания досега произведе сериозни гафове и лъжи", заяви Георги Първанов
31 окт 2008 16:18,
211
Бойко, млъкни!
Снимка: Булфото

"Ако спекулирането с етническите въпроси стане ядро на предизборните дебати, нищо добро не ни чака", предупреди президентът Георги Първанов.

Държавният глава призова столичния кмет да се извини за коментара за Възродителния процес, защото по думите му това вече може да създаде етническо напрежение.

"Възродителният процес не е просто сгрешен в целите си, както твърди Борисов. Целите на Възродителния процес са в създаването на етнически хомогенна нация", посочи президентът.

Попитан за тезите за сценарий за създаване на етническо напрежение в страната, президентът Първанов каза, че няма такъв. 

"Представете си, че в съседните нам страни някой реши да преименува българите, да им сложи имена, различни от нашата именна традиция. Това вече са сериозни въпроси", заяви той.

Държавният глава отново посочи, че съществуват неписани правила в рамките на етническия модел, като най-важното е да не се спекулира с етнически въпроси в политическия дебат.

На въпроса дали се смята за адвокат на лидера на ДПС Ахмед Доган, президентът отговори, че някой трябва да каже на Борисов, че има право да мълчи.

"Той с всички свои изказвания досега произведе сериозни гафове и сериозни лъжи", заяви Георги Първанов.

По-рано днес премиерът Сергей Станишев пък призова медиите да не насаждат етническо напрежение.

"Всяко поведение и говорене, което насажда етническо напрежение, е опасно. Притеснен съм от ескалацията на говорене на тази тема", обърна се към журналистите премиерът.

По думите му има и опит за демонизиране на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
дамата преди 15 години
ББ за мен е един *** човек въобразил си, че може да управлява държавата.Изглежда това занимание е най-лесното у нас защото *** и пульо го прави в момента и за това се наслушахме на простотии и глупости за 20 години.
129
0
 
0
 
! Отговори
,, преди 15 години
Тези, които водят кампанията, не си дават сметка в каква рана бъркатДПС е лесно за биене, защото у нас не е никак трудно да обявиш: турците са лоши. Самото споменаване на "турско робство" помага за това. Имаме си комплекс, който бързо и лесно се събужда. Но това е най-евтиният и най-опасен популизъм.Ако, не дай боже, избухне конфликт между българи и турци, той ще има нестихващи с десетилетия тежки последствия и за двете страни. Трябва да се пипа много внимателно, още повече че не говорим за етноси, които винаги са имали добри отношения. Само преди 20 г. българският етнос извърши спрямо турския огромно престъпление - т. нар. възродителен процес. Днес си спомняме само за някакви хиляди хора, които бяха изселени, и са си отишли, едва ли не на почивка. Истината е, че на четвърт милион души им се разби животът. Те бяха принудени да си продадат къщите за пет лева, да си купят трошки москвичи и лади и да си натоварят покъщнината на тях... Беше чудовищна сцена, включително и с мародерство от българския етнос! Не преди сто години, а в съвсем близкото минало -
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще гласувам за Бойко защото:1. Не искам да има новини на турски по телевизията /когато пуснат по турската телевизия новини на български - тогава може/2. Не искам престъпниците да се разхождат на свобода, закриляни от министерски чадър.3. Не искам да ни сочат с пръст от европа като измамници, крадци на еврофондове.4. Не искам да имаме президент-доносник.
127
0
 
0
 
! Отговори
:() преди 15 години
А турските нашественици (тяхната семка каспийска), като са потурчавали и ислямизирали населението на Мала Азия и Българския полуостров (Балкан е тюркска дума и изобщо не подхожда на полуостров населен от хилядолетия с днешното, разделено българска население!), защо меката китка украинска и пернишкия му суфльор не са завели дело срещу тях в Хага, а???Процеса на връщане към истинската националност и история на тези хора е напълно правилен, но за съжаление много закъснял - това трябваше да се направи още през 20-30-те години на миналия век, когато огромни маси от българско население бяха насилствено сърбизирани, гърцизирани, турцизирани или румънизирани!Това разбира се не означава, че трябва да се отказваме от търсенето и ако трябва и налагането на Истината, с каквито и да било средства...
126
0
 
0
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
А ти, човече, знаеш ли колко ислямски университети има в България? Защото във всичките тях се преподава на турски, по ВСИЧКИ предмети (само корана е на арабски)! А знаеш ли колко профилирани паралелки с турски език има в български СОУ? -Май в Кърджали и Шумен са малко повечко, а? Като проучиш тези неща тогава говори че не се преподавало, и особено пък, че не се говорило на турски в бг университети и у-ща!
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разбира се, че има училища в България където се говори и преподава на турски, дори по телевизията ги даваха, кво се правиш че не знаеш, или може би не знаеш, че има и новини на турски по БТ
124
0
 
0
 
! Отговори
Tози болен човек, за преди 15 години
Все едно виждаме, кадрите на Тодор Живков, как извъртат всичко, ,помазват за да имат само те право и ако не сме съгласни, бой по дървените ни кратуни, защо го избрахте втори път, за да се окопаят още повече, това е слъчоглед, пита, без семе, кратуна, няма никакъв етнически проблем, проблема е Доган , който трябва да се махне, той плаши собственните си хора с бои и изолация ,ако не гласуват за него, той е откраднал 100 милиона , той е масона, доносника на ДС, завербувания още от затвора, той е лъжеца крадеца и развратника, който комунистите подържат, защото им е удобен, ние нямаме никакъв проблем с турците и помаците, искаме да има принцип, защото прикривате убиец, доносник и масон, дедите ви в гроба се въртят от срам и гняв, продажници, натъпкани с пари, свалихте всички ваши десиденти даже обявявайки ги за доносници от ДС, Берон какво е една бита карта, *** Константинова, и много други, само Доган чист, най големия *** в момента в България....
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Goce e predatel vse gleda ako bilo taka ami ako BG se rodi v turcia naprimer edva li 6te go ostavqt da se kazva s Bg ime! A po tozi vapros mogat da se vodqt dalgi diskusii! Imeto ne opravq ne6tata a na4ina na mislene i na vazpitanie na pokoleniata! Vsi4ko ostanalo sa politi4eski intrigi i interesi na shepa hora tova e! Razberete go!
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти си болен, лекувай се.Кажи ми в кой университет в България се говори на турски, къде си учел? Дори се съмнявам, че си стъпвал в университет.
121
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
drugario Goce, vav vsqko edno demokratichno obshtestvo, kakvoto zasega se opitvame da udarjame nasheto, vapreki vashite opiti da go unishtojite, vseki ima pravoto na svobodno izrazqvane na mnenieto, pak bilo to i glupost. Taka che ako vie kazvate na Boyko, che moje da malchi, az pak vi kazvam,che mojete da si podadete ostavkata. Drug e vaprosa, che nqma da go napravite...
120
0
 
0
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
"Представете си, че в съседните нам страни някой реши да преименува българите, да им сложи имена, различни от нашата именна традиция. Това вече са сериозни въпроси"---Нека каже президентът колко милиона българи са прокудени в чужбина заради "гафовете" на нашите политици-предатели, към които спада и той, и на колко от емигириралите българи се гледа като на животни, пак заради "гафовете" на немуподобните!По времето на Ататюрк, в Турция е имало насилствена асимилация на тогавашните малцинства, и ако са били опозиция на тази политика, са били убивани, както това е ставало няколко години преди Ататюрк, по време на Арменския геноцид.А нима над 1/2 милион българи не са били асимилирани в Гърция след втората световна?Ако става дума пък за практиката в арабските страни (с изключение на тези, в които има християнско малцинство - Сирия, Ливан и т.н.) хората с "***" имена да бъдат унижавани по всякакъв начин (отнася се за местните, не за туристите), то думите на Първанов са съвсем не на място.Колкото до Борисов - много говори, нищо не прави. Ако имаше намерение да прави нещо по въпроса за приобщаване на т. нар. "български турци", които са си чисти помаци, ББ нямаше да говори такива неща в ефир, а щеше да обмисли как да завоалира бъдещите си действия и как да укрие своето мнение (ако то е наистина такова).Според мен това си е пиар акция - ББ знае че мнението на всеки нормален българин е такова, и показва че и той уж така мисли, привличайки повече избиратели по този начин. Цялата политическа класа е един отбор, а това противопоставяне по медиите е само една добре планирана актьорска игра, но някои хора още се връзват.
119
0
 
0
 
! Отговори
браво преди 15 години
Вие как я мислите тази работа?Аз съм от малцинсвата 4-то поколение роден в тази страна!Но не приемам новини на турски не приемам в ВУЗ-ът ми да се преподава на турски а не на родния български!луди ли сте? не виждате ли какво става!?
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колкото и да ми е тъжно, защото мразя комунистите, в случая Станишев и Първанов се държат като държавници, за разлика от Бойко.
117
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо преди 15 години
О-о-ооо, свещена простотИЯ!!!Като чете човек по-долу написаното му става ясно, защо Бойко маркуча има голям процент. Тъпотията, простотията и слабо образованите са болшинство в България. За това се казва, простият народ си заслужава простите водачи. Дерзайте с пожарната... и сидерчето...
116
0
 
0
 
! Отговори
лики преди 15 години
Тази държава не можа да произведе един политик , като гледам всички как са почнали да се излагат работата е ясна , събираме дисагите и се махаме.На кого да вярваш като тези "политици" вече нямат никакви скруполи във борбата за власт.Днешните изказвания на Борисов преминават всякакви граници.Напрежението явно му идва в повече на огнебореца.Другите си ги знаем , кой от кой по крадливи и безскруполни , когато става въпрос за власт преведено на бг пари.Тези не знам какво искат да се избием едни други ли.Аз съм мюсолманин и живея в така наречения смесен район.Мога да им кажа на тези господа , че ние никога няма да тръгнем един срещу друг , защото имаме неща в главите.За горното вече се замислям за бг политиците.
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От какво срам бе 112-тия умник ? От какво те е срам ? Управниците дали са *** незнам, ама от *** като тебе сме на това положение. Почети малко книжки, образовай се ... научил думата *** от Скат и вече повтаря като папагал.
114
0
 
0
 
! Отговори
Атанасов преди 15 години
Абе, има си решение на Конституционния съд: ДПС НЕ Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ.Явно наш Гоце е неграмотен и това не го знае - току набърква ДПС в етническите въпроси. Грам уважение нема тоя човек към българския съд!Срамота. Заслужаваме по-грамотен президент!!
113
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
егати и мутрагена, само ни липсва да ни разцепят американците, както разцепиха сърбия...той и милошевич така говореше, ама после от югославия остана само белградска област.....
112
0
 
0
 
! Отговори
bulgar-bulgar преди 15 години
Егати държавниците,предатели на рода български,*** на султана...пардон ...на догана.СРАМ БРАТЯ БУЛГАРЕ,СРАМ И ПОЗОР!
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колкото и да ми е тъжно, защото мразя комунистите, в случая Станишев и Първанов се държат като държавници, за разлика от Бойко.