Свръхкритични сте към МВР, гневи се Станишев

Според премиера полицията е институцията, която символизира българската държавност
30 дек 2008 12:27, Красимир Ангелов
106
Свръхкритични сте към МВР, гневи се Станишев
Снимка: БГНЕС

“В момента има свръхкритично отношение към полицията и МВР и това е несправедливо”, отбеляза премиерът Сергей Станишев на церемонията за връчване на наградите „Полицай на годината”.

Той допълни, че МВР е институцията, която символизира българската държавност.

Станишев подчерта, че през годините на преход са извършени немалко експерименти и трансформации и в МВР, но тези промени са се налагали от изискванията на времето и са целели по-добри резултати и повишаване качеството на работния процес и модернизацията на условията на труд.

“Това, че има създаден нов синдикат, за мен е позитивно и така националното ръководство на МВР ще има силна подкрепа”, заяви още българският премиер.

Станишев отбеляза, че през тази година освен общото увеличение от 10 процента, ръководството на министерството е осигурило изпреварващо увеличение от юли месец с около 20 процента на заплатите на служителите в най-натоварените сектори на министерството в големите градове - София, Пловдив, Варна и Бургас.

Той посочи, че извънредно от ноември с 200 лева са били увеличени възнагражденията на дознателите.

“Хората, работещи в МВР, са с високо чувство на дълг, помагащи безкористно в дъжд, слънце, сняг, за охрана на обществения ред в страната”, завърши Сергей Станишев.

На свой ред вътрешният министър обяви, че е готов за срещи и за обсъждане на поставените въпроси със служителите на МВР.

Михаил Миков заяви, че от министерството му търсят решение за въпросите на полицаите, но "някой малко употреби основанията за недоволство у полицаите", каза той.

Сподели още, че ще има съкращаване на бройки, които не са от същинската функция на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
демек-никво
4
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
"МВР е институцията, която символизира българската държавност."Много точно казано. Каквато ни е държавата такова е и МВР.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
..." нали заплати се плащат в МВР пък работа и резултати-Нулеви!!!"Това предполагам звездите ти го говорят;)
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Към простотията в управлението на мвр
1
0
 
0
 
! Отговори
Sgt.Hale преди 15 години
Абе тоя хомункулус нема ли да се грумне най-сетне....Ми как да не са критични хората бре Гейооооооо, нали заплати се плащат в МВР пък работа и резултати-Нулеви!!! Всъщност във всички мисистрества май в така:)))