Няма споразумение между Русия, Украйна и ЕС. Няма и газ

Москва иска свои наблюдатели в Украйна, Киев се дърпа
8 яну 2009 20:29,
108
Няма споразумение между Русия, Украйна и ЕС. Няма и газ
Снимка: БГНЕС

Русия отказа да се споразумее с Европейския съюз за възобновяване на газовите доставки, защото Москва иска разполагане на руски наблюдатели в Украйна, които да следят за газовия транзит, съобщи еврокомисарят по енергетиката Андрис Пиебалгс.

Той каза това след продължили цял ден совалки и разговори с президента на "Газпром" Алексей Милер и с шефа на "Нафтегаз" - Украйна.

Еврокомисарят обяви, че са говорили за "възстановяването на газовия поток", но не са се споразумели на този етап кога ще започне това.

Според АФП руският премиер Владимир Путин е подкрепил изпращането на представители на ЕС, които да наблюдават газовия транзит през Украйна за Европа, даже изтъкнал, че Евросъюзът трябва да изпрати наблюдателите "колкото е възможно по-скоро".

Сега обаче обстановката е коренно променена и няма никаква яснота дали и кога газовите доставки за Европа ще бъдат възстановени, коментира АФП.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Българските управници в момента защитават не българските, а руските интереси. Затова България е най-зависимата европейска страна от руските енергоизточници. Затова България ще понесе най-тежкият удар, докато на другите няма да им пука особено. Но понеже България обича Русия твърде много, то на изборите след няколко месеца е редно да си изберем пак люде, които успешно да защитават руските интереси. Иначе, както се вижда, сме за никъде.
46
0
 
17
 
! Отговори
dantess преди 15 години
БЕЗУМНИЦИ НЕЩАСТНИ ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ-НЯМА СТУДЕНО КЪТЧЕ ДОРИ ВЪВ ВЕЛИКА РУСИЯ-ДОРИ НАЙ КРАЙНИТЕ МЕСТА В АРХАНГЕЛСК И СИБИР СА ОТЛИЧНО ГАЗИФИЦИРАНИ!НЕЩАСТНИ ПРОДАЖНИ АМЕРИКАНСКИ КУЧЕТА!
45
0
 
17
 
! Отговори
dantess преди 15 години
прекрасно казано 44!знам и вярвям ,че много хора мислят по този начин!
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен е107 преди 15 години
"Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне.Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато - славата на Владимир (княз Владимир, покръстил Русия), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света."---------"Сега Русия се нарича Съюз. Но ще се върне старата Русия и ще се казва като при свети Сергий. Нейното духовно превъзходство ще признаят всички, включително и Америка.Това ще стане след 60 години (казаното е през 1979 г.)Преди това ще се сближат три страни - Китай, Индия и Русия ще се съберат в една точка. България ще е при тях само ако бъде заедно с Русия и като част от Русия. Без Русия за България няма бъдеще."
43
0
 
17
 
! Отговори
dantess преди 15 години
ВЕЛИКАЯ РУСЬ!Я ЛЮБЛЮ ТЕБЯ ЗАМЕЧАТЕЛЬНАЯ МАЯ!
42
0
 
17
 
! Отговори
Иван Вазов преди 15 години
Иван ВазовНови екове - На руските воиниО, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещо...Как ръце сега да разгърнем?О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лакът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен!Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко -строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново!И пак не ви мразим (не крия:обича ви още народа);но любим и свойта свобода,стократно по любим я ния.За тоз ние се биеми с чужд, и със близък упорнои няма ний врат да превиемпред никакво иго позорно!О, колко ви, братя, жалея!О, как би желал, братя клети,свобода и вам и за неякат нас да живейте и ***!1916
41
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
откраднатото.Защото крадците са олигарсите,мафията.Да не мислиш,че народът ходи да си крадне !
40
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Спете спокойно,по зле ще стане.... glupak ...izvini me, no si li4i 4e si pensioner
39
0
 
17
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Наистина,оня проскубан козел от мадрид,ще се окаже прав за "чипа",според мен за"***".То бива надупване,ама чак толкова.Кой ни брои за ХОРА?Гледат ни и броят за ненужни аборигени.Чета изцепките тук и пак ще са прави.Е.баваха Русия всички,сега им го връщат триъгълен.Нашите л.умпени-от долу до горе квакаха и джавкат,ние го отнасяме също.Муньовци,това е.Забравихте за феса и интереса.Избъзикаха Украйна,те се вживяват и резултата е на лице.Лукашенко отдавна им показа "кукуш матерны".Не му пука от разни европски з.адници и сега те муправят "хорошо"-фелацио.Спете спокойно,по зле ще стане.
38
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Кога ще ни дойде топлото?Когато Путин каже...
37
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Писанията че в Русия имало недостиг на газ са извадени от един ислямистки сайт и ми е интересно що за хора четът такива сайтове...
36
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Въпроса за пуска на газа зависи единствено от прогнозата за времето:1. Времето в Русия и Европа е много студено2. В самата Русия има недостиг на газ и руските роби с изключение на тези от големите градове мръзнат повече от нас3. Газпром не може да си признае че няма достатъчно газ защото ще трябва да плаща големи обезщетения по сключените договори.4. Русия разчиташе единствено на глобалното затопляне за да си изпълни договорите, но природата им изигра лоша шега. ВЪОБЩЕ - газ ще има когато температурите се вдигнат с 10-15 градуса над сегашните.
35
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Въпроса за пуска на газа зависи от прогнозата за времето:1. Времето в Русия и Европа е много студено2. В самата Русия има недостиг на газ и руските роби с изключение на тези от големите градове мръзнат повече от нас3. Газпром не може да си признае че няма достатъчно газ защото ще трябва да плаща големи обезщетения по сключените договори.4. Русия разчиташе единствено на глобалното затопляне за да си изпълни договорите, но природата им изигра лоша шега. ВЪОБЩЕ - газ ще има когато температурите се вдигнат с 10-15 градуса над сегашните.
34
0
 
17
 
! Отговори
до "новинарчето преди 15 години
Цитат от коментара на Новинар: "Европейският съюз отдавна обвинява Русия, че нейните заплахи да спре газа за Украйна са политическа злоупотреба с енергийната й мощ."Това ли е великата статия, великата истина бре? Който не си плаща - не получава. Точка по въпроса.
33
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Каквото Путин е казал,това ще бъде!
32
0
 
17
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Отидете във в-к Новинар и прочетете в раздел "Коментари" статията "България-в ивицата на газа " !!!Там много точно са описани как стоят нещата ! Просто,след прочитане,няма да има нужда да спорим...
31
0
 
17
 
! Отговори
слепи ли сте преди 15 години
На никво време не е въпрос пуска на газа защото:1. Украйна трябва да плати откраднатото преди това2. Украйна трябва да подпише нов договор на "пазарни" цени3. евентуално плащане на компенсации от страна на УкрайнаВЪОБЩЕ - газ скоро НЕМА да има, така че мислете с главите си какво шъ правите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
ot cqlata rabota UKRAINA sa vinovni za6toto ne iskat nabliudateli na svoq teritoriq, za6toto pak 6te kradat gaz.
29
0
 
17
 
! Отговори
ориентиран преди 15 години
Абе, ! Цяла Европа купува руски газ, но по-умните са си вързали тръбите така, че да могат да получават от различни трасета, за да избегнат ситуацията, в която изпаднахме ние. Не случайно Германия и Русия в момента строят нефтопровод за директни доставки, който да заобикаля Полша, щото поляците са същите *** като украинците. Но тия проекти струват много, много кинти, а ние ги нямаме. Дано поне се вържем към тръбата на гърците, че да можем да получаваме газ и по друго трасе. Това едва ли струва чак толкова, но види се не е приоритет на крадливите властимащи.
28
0
 
17
 
! Отговори
anonim преди 15 години
нжтфщотфафшоътъ