Няма споразумение между Русия, Украйна и ЕС. Няма и газ

Москва иска свои наблюдатели в Украйна, Киев се дърпа
8 яну 2009 20:29,
108
Няма споразумение между Русия, Украйна и ЕС. Няма и газ
Снимка: БГНЕС

Русия отказа да се споразумее с Европейския съюз за възобновяване на газовите доставки, защото Москва иска разполагане на руски наблюдатели в Украйна, които да следят за газовия транзит, съобщи еврокомисарят по енергетиката Андрис Пиебалгс.

Той каза това след продължили цял ден совалки и разговори с президента на "Газпром" Алексей Милер и с шефа на "Нафтегаз" - Украйна.

Еврокомисарят обяви, че са говорили за "възстановяването на газовия поток", но не са се споразумели на този етап кога ще започне това.

Според АФП руският премиер Владимир Путин е подкрепил изпращането на представители на ЕС, които да наблюдават газовия транзит през Украйна за Европа, даже изтъкнал, че Евросъюзът трябва да изпрати наблюдателите "колкото е възможно по-скоро".

Сега обаче обстановката е коренно променена и няма никаква яснота дали и кога газовите доставки за Европа ще бъдат възстановени, коментира АФП.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
v rusia sam v rusia sam
66
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Руснаците са прави да искат пазарна цена за газта си. И аз ако имам кола за продаване естествено че ще искам да я продам на добра цена. Ако ми дойде някой украинец и ми каже: Тази кола ще ми я продадеш на половин цена иначе не те пускам да минеш. Какво ще го правя такъв ***? Естествено, че няма да оставя нещата така.
65
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
И НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ВЕЧЕ -ВСИЧКАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ С ГАЗСТТА Е ПОЛИТИЧЕСКА ГАВРА С НЯКОЙ! И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ И УКРАЙНА И РУСИЯ-УГОВОРКА-ИСКАТ ЕС НА КОЛЕНЕ! ТОВА Е ! НАИСТИНА ЛЮБОПИТЕН ФАКТ ЗАЩО ЕС НЕ ИЗПРАЩА НАБЛЮДАТЕЛИ!?
64
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
ИМА НЕЩО МНООООО ТАМНО И МЪТНО!!!! :)))))to da be6e samo 1 ne6to ..
63
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
И ЗАЩО НЕ ИЗПРАЩАТ НАБЛЮДАТЕЛИ ЕС? МНОГО ЛЮБОПИТЕН ФАКТ? НЯКОЙ ЗАМИСЛЯ ЛИ СЕ ? ЗАЩО КАЗАНО ПО НАШЕНСКИ -К ... СТАВА .... ИНАЧЕ ВСИЧКИ НИ "СЪЧУСТВАЛИ " ! ИМА НЕЩО МНООООО ТАМНО И МЪТНО!!!!
62
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
"*** му замръзва от студ - обаче то защитава лудия Путин, защото видите ли," Русия ни била освободила "... ми щом е така да станем руска губерния и да сте щастливи."- *** ми не замръзва - има достатъчно газ за домашните потребители - до края на зимата, спряна е само за някои заводи.А и газовия конфликт ще се реши до няколко дена.Каква руска губерния какви глупости говориш? По скоро турски вилает ще станем както е тръгнало- помисли дали не е така с малкия си мозък!
61
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Тук никой не мисли със собствения си мозък, всички дъвчат стари клишета и догми ... *** народ - слаба държава, това е тъжната истина. *** му замръзва от студ - обаче то защитава лудия Путин, защото видите ли," Русия ни била освободила "... ми щом е така да станем руска губерния и да сте щастливи.
60
0
 
17
 
! Отговори
ВАНГА преди 15 години
ВАНГА НИКОГА НЕ Е ПРЕДСКАЗВАЛА ЗА РУСИЯ..., а това са РУСКИ измисльотини , които целят да направят Русия отново " велика". " Хороскопа" го Измислиха КГБ и Руските медии и българските *** сега го преписват и повтарят без да се усетят. Руските екстрасенси си свършиха работата и сега всички реват " Ванга била предсказала..." няма нищо такова. Докато беше жива Ванга изхвърли всички руски отворковци и " велики "екстрасенси от Рупите и ги направи за смях....
59
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Не мога да ги разбера украинците - хем продаваха на Грузия ракети да сваля руските изтребители, хем искат да са със САЩ и НАТО - и в същото време искат Русия да продължава да им дава газ по 179 долара - тройно по-евтино от останалите държави в ЕС...
58
0
 
17
 
! Отговори
До 41 преди 15 години
Ами прави си сметката кога шъ ни пуснат газа тогава, както вече бях написал - на КУКУВО лято!!! И това при добър късмет, щото като гледам проблема далеч не е тоя дет се сервира пред теб и мен, Украйна била крала - нищо чудно някой да я е побутнал да го направи:)
57
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Що за ологофрени има тук ? Щял да се освободи сам... Щеше да *** турския *** още 500 години.
56
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
54, нямаше да бъдем турски граждани бе! През възраждането българите са били по-образовани и по-добре икономически от турците, така че "освобождението" не можеше да не се случи скоро. Русия избърза, защото вече се виждаше реална възможност за даване на автономия на България след Априлското въстание.
55
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
В.Путин подчеркнул, что контракт на транзит попадает под шведское право, и любые споры, связанные с ним, должны решаться в международном суде. "В рамках этого контракта Газпром подал иск в Стокгольмский арбитражный суд и просит суд в максимально короткие сроки принять обеспечительные меры, запрещающие "Нефтегазу Украины" любые действия, направленные на сокращение транзита российского газа в Европу", - сказал В.Путин.
54
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Към мишоците плюещи по Русия - ако не е била Русия сега щяхте да сте турски граждани!
53
0
 
17
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Баба ти Ванга живя и твори през комунистическо време ! Какво очакваш да ти каже ?!...
52
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Между тем даже если завтра поставки газа возобновятся, Европа станет получать топливо в полном объеме только через 36 часов именно столько времени требуется для заполнения газом системы.08 января 2009г.
51
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
За Грузия Европа малко помрънка и спря. Но сега мръзнат западноевропейските избиратели, които утре ще идат до урните. Затова с настоящия "номер" Русия изиграва единстено себе си. От газ файда има само ако има и кой да го купува. А в момента в Евросъюза тръгва проект - дългосрочна стратегия за енергоизточниците. По една случайност, иначе не мога да си го представя, мястото на Русия в този проект е толкоз мизерно, щото е направо незабележимо. Този път мужиците ще понесат пълните последствия от малоумието си.
50
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
... на руски Г.О.В.Н.А !
49
0
 
17
 
! Отговори
obama преди 15 години
газ ще има след 21.01.2009 г.
48
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Мдаа ... тук са се събрали доста любители на руски !