Костов се юрна на протеста

"Излизаме като обикновени протестиращи, не поемаме политическата организация на протеста", обяви Командира
15 яну 2009 12:30,
195
Костов се юрна на протеста
Снимка: БГНЕС

„Излизаме, за да се солидаризираме с протестиращите, да покажем, че сме поискали оставката на министър Миков за несъразмерно употребена излишна сила срещу тях“, обяви лидерът на ДСБ.

По думите му, ако сега неговите хора останат в залата, означава да се солидаризират с тези, които не могат да управляват повече и са изпаднали в паника.

„Ние излизаме навън като обикновени протестиращи. Това не означава, че оглавяваме протеста и че поемаме политическа организация. Това в никакъв случай не е така!“, категоричен бе Иван Костов.

Той призова протестиращите да излъчат комендант, негови помощници и охрана на митинга, за да може той да протича в рамките на позволеното от закона.

„Протестиращите да не се поддават на провокатори, защото между тях очевидно има провокатори – изпратени нарочно”, каза Костов и допълни:

„Тогава управляващите няма да имат аргументи за приложената сила и ще остане само това, че министър Миков не различава мирно протестиращи от провокатори”, добави той.

След призива на Костов, депутатите от парламентарните групи на ОДС, БНД , Движение "Напред" и независими, напуснаха пленарната зала и излязоха при протестиращите.

Протестът

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mavara-da *** kamani dojivot v Belene!!!
113
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИВАН КОСТОВ - ПРЕМИЕР!!!
112
1
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Костов би следвало да побърза със сключването на предизборното споразумение със СДС и общата листа на изборите. Освен комунистите във форума пишат и много привърженици на Симеон и ББ , бивши седесари, които дори и в тоизи момент не може да не направят аналогията между поведението на полицията по време на митинга срещу Жан Виденов, вчерашния митинг и цивилизованото поведение на Иван Костов по време на протестта на таксиметровите шофьори,нали? В това е разликата . Мисля, че много от седесарите ще гласуват за обединената коалиция и с това ще лишат и НДСВ И ГЕРБ от необходимите им гласове. Аз общо взето не вярвам на повечето измишльотини писани по адрес на Костов и си мисля ,че при подобна криза Костов едва ли щеше да снове между Русия и Украйна в очаквана на Годо,а щеше да извлече максимална полза за България от страна на ЕС, защото просто е много по умен политик.
111
1
 
0
 
! Отговори
daniela преди 15 години
gnusana tvar , stiga manipulacii .
110
1
 
0
 
! Отговори
Др.българин преди 15 години
Четивото е само за мислещи граждани.Не се препоръчва за комунисти, социалисти и недообразовани граждани.Когато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 12 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".11.Банкрутирали предприятия-в тово числоКремиковци и Балкан.12.Фалит на Банки.Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута 1.70 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара.4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплата 250 лв = 147 долара.6.Средна пенсия 130 лв = 76 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.11.Бърза приватизацияна на банкрутиралата държавна собственост.12.Оздравяване и приватизация на банките.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.
109
1
 
0
 
! Отговори
Nqma преди 15 години
Всеки у когото е останала съвест би трябвало да бъде там. Нима е нормално 2009 шестима полицай да бият едно момче? Не видяхте ли снимките! Това е нормално нещо в ненормална държава и некадърни и прости политици. За мен повечето са наистина невероятно прости хорица. Чак ми е жал.
108
1
 
0
 
! Отговори
Селянин преди 15 години
Ама трябваше да се наакате на площада и да нема кой да ви дигне гащите, та тогава да се усетите. Другите ви варианти са - Доган и Станишев - Бойко - Атака. Колкото и да плюете това са вариантите. Вие сте на ход ...
107
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
колко платени писарчета има в тоя сайт! Да кажеш, че Костов е най-големия крадец - е не знам колко *** трябва да си?! Това е единствения успешен премиер на България до момента и не знам защо хората вярват на всички червени лъжи, скалъпени срещт него!
106
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kostov kato politik otdavna se iz4erpa,ama kato sa na moda 4erni4kite kat obama moje i nie da si go izberem da e v ton s amerikanskia prezident.pak i po malko se capa,aaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
105
1
 
0
 
! Отговори
FARS преди 15 години
Без намеса на бригадите на Бойко и лумпните на Костов протеста е невзрачна и рехава разходка от стотина спокойни граждани.
104
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По добре Костов отколкото Серьожа и Доган, важното е да се махнат червените и турците от властта
103
1
 
0
 
! Отговори
СТУДЕНТКА преди 15 години
Аз отдавна съм решила да гласувам за ДСБ.
102
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ ВЯРВАЙТЕ на никоя ПАРТИЯ. В момента те искат да ни се харесат.Приличат на участниците в ДАНСИНГ СТАРС - молят ни се за още един мандат. На сегашните депутати мястото не им е в Парламента, а още по малко - на мирния протест
101
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно пък СДС/ДСБ няма никакво право да е сред протестиращите, щото те ни крадоха най-много и вината за това състояние на държавата е изцяло тяхна!СДС/ДСБ са лицемери и ***, те ни докараха до това положение и нямат място сред протестиращите!Сега с парите на Бойко Борисов и с протестите по негова команда сините си правят помен на бандитското управление!
100
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що се е остригал този хайдук?Да не би да се готви за бул."Столетов".Ох,от кога мечтая да ми стане комшия.
99
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може и да е прав за Костов и царя. Дали някои нарочно не стигнаха до царят, защото не им понасяше силното управление на Костов. Костов бе силен политик. Отново бих гласувала за него. Силна фигура е той.
98
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ciganina se aktivira...ama osven niakolko babi4ki i 6izofrenici,nikoi ne e zad nego
97
1
 
0
 
! Отговори
otvorka преди 15 години
браво на Костов той е най умния политик но за да успее десните трябва да са единни .Виште мазната физиономия на Р ПЕТКОВ
96
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i men me drazni kostov- za tova shte glasuvam za negozashtoto edin dobar politik e draznesht- ne mazen, ligav, govoresht sladki dumi4ki... ne barkaite li4noto otnoshenie s dobroto za bg....ako ne beshe doshal caria i naroda da glasuva romantichno za nego, kostov da be napravil balgaria evropeiska strana.... vinagi ima mafia, bogati i t.n. vaprosat e tova da ne prechi na naroda, a kostov ume da gi kontrilira ne6tata, zashtoto e silna lichnost... ne tv zvezda
95
1
 
0
 
! Отговори
vankata преди 15 години
Kostov ciganina e za PUBLI4NO OBESVANE ZAEDNO S RUMEN OV4AROV,tova e edin ot nai golemite kradci na balgariq i neznam za6to o6te se buta v parlamenta