Въпроси и отговори. ГЕРБ пита, БСП отговаря

Партията на кмета попита къде са договорите за газа, но червените не отговарят, а се хвалят какво Станишев е предприел
26 яну 2009 17:01,
52
Въпроси и отговори. ГЕРБ пита, БСП отговаря
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се занимава с неефективни политики и популизъм. Заблудите, които разпространява ГЕРБ, са опасни.

Това се казва в съобщение от централата на БСП по повод днешната декларация на ГЕРБ, в която от партията задават въпроси на председателя на БСП и премиер Сергей Станишев.

Констатациите и въпросите на ГЕРБ

Преди повече от две години бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви, че се е наложило подписване на нов договор с руската страна за доставките на газ, защото това гарантирало доставките в дългосрочен план и че цената ще се увеличава плавно заради по-голямата сигурност.

Има ли нов договор за доставки на газ, или не, или има допълнително споразумение?

С кого е подписан този договор?

Кои са посредниците и има ли българи в тези посредници?

Един такъв договор не може да бъде секретен. Държавата не е на г-н Овчаров, нито пък на г-н Станишев. Когато договорът се изплаща с парите на хората, на бизнеса, той не би трябвало да е секретен, допълват от ГЕРБ.

Отговорите на БСП

Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев предприе сериозни стъпки, за да направи България енергийно по- независима.

Примери в тази посока са договорените от премиера доставки на газ от Гърция и активната му работа с ЕС за разрешаване на газовата криза.

Днешното пътуване на премиера до Унгария, където участва в срещата на високо равнище по газопровода „Набуко”, е поредното доказателство за търсене на енергийни алтернативи, пишат от "Позитано" 20 до кметската партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
ангелов преди 15 години
28 ,01 ОТДАВНА МИНА. АКО ТОЛКОВА МНОГО ТИ СЕ МЕТЕ ХВАЩАИ МЕТЛАТА И КЪМ ЧИСТОТА СОФИЯ.
50
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
По време на т.н газова криза беше оповестено от министъра на енергетиката, че не може да се доставя газ от Гърция, тъй като технически това е невъзможно. Станишев бил подписал договор за доставка - Въпросът е кой лъже?
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ББ е много глупав.По-добре комунист с мозък,отколкото гавазин...
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко пита конкретно "Има ли нов договор за доставки на газ, или не, или има допълнително споразумение?" .А Станишката...предприели сме стъпки...А бе аз като плащам данаци, как няма да знам какъв е тоя договор. Нали казаха БСП, че имат прозрачна политика.
47
0
 
0
 
! Отговори
Maladict преди 15 години
Дали само на мене ми се струва или повечето от коментарите визират употребата на магическа пръчица ? То няма как да не крадеш ако си във власта. Не го ли правиш, ставаш неудобен, защото се губи чуството за притежание. Страшно е хубаво да си мислиме, че можем да променим нещо. Нямам дори 1% от информацията която имат хората вълнуващи се по темата. Но ми се струва, че който и да застане на това медийно 1во място ... кервана си върви, кучетата си лаят. Ако по някакъв начин на света му е удобно да се спре интелектуалното развитие на дадена нация, няма начин това да бъде променено. Единственото което може да се направи е хората - Българите да престанат да се радват като *** на малките неща. Адски невъзможно е, милиони фактори пречат и въпреки това ... комитети ли са нужни, събаряне на дискотеки и построяване на библиотеки, никой ама НИКОЙ да не дава по 40лв за 100гр. гъши дроб в ресторант, да се прекрати прожектирането на *** филми както и свалянето от ефир на ... знаете на кои предавания - 75% от програмното време...Ама е приказка! И винаги ще е приказка, щото винаги има 1 мързелив дето живее на гърба на другите.Та наговорих си глупостите. Мерси и бъдете здрави.
46
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
kradoxa kradixa i prodaljavat da kradat i boklycite tolkova li nema 240 mladi i 4estni xora v balgariq
45
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 15 години
mnoogo ste smeshni kato malki deca v detska gradina sergo e pytarnik boiko vazdox pot nalqgane xa xa
44
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Въпрос #1.Има ли нов договор за доставки на газ, или не, или има допълнително споразумение? Отговор на въпрос #1.Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев предприе сериозни стъпки, за да направи България енергийно по- независима. Въпрос #2.С кого е подписан този договор?Въпрос #3.Кои са посредниците и има ли българи в тези посредници? Отговор на въпрос #3.Днешното пътуване на премиера до Унгария, където участва в срещата на високо равнище по газопровода Набуко, е поредното доказателство за търсене на енергийни алтернативи, пишат от "Позитано" 20 до кметската партия.Както се казва коментарът е излишен!!!!Отговорите са по комунистически!!!!
43
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Въпрос #1.Има ли нов договор за доставки на газ, или не, или има допълнително споразумение? Отговор на въпрос #1.Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев предприе сериозни стъпки, за да направи България енергийно по- независима. Въпрос #2.Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев предприе сериозни стъпки, за да направи България енергийно по- независима. Въпрос #3.Кои са посредниците и има ли българи в тези посредници? Отговор на въпрос #3.Днешното пътуване на премиера до Унгария, където участва в срещата на високо равнище по газопровода Набуко, е поредното доказателство за търсене на енергийни алтернативи, пишат от "Позитано" 20 до кметската партия.Както се казва коментарът е излишен!!!!Отговорите са по комунистически!!!!
42
0
 
0
 
! Отговори
zenstra преди 15 години
От станишевата "ефективна" политика сме възхитени !Така както сега я провеждат "другарите" тяхната политика рано или късно ще дойде денят в който ще бъдат изринати и натикани вЧерно море да си плуват на воля в посока русия и там да показватколко им е успешна политиката ! Нещастници долни !!!няма друга страна като България в която управляващите така нагло демонстрират презрението и ненавистта си към обикновенните хора!За компенсация колегите им управляващи в Западна Европа сеотнасят към тях по същия начин. Лично съм ги виждал как се смеятслед полемика с наши политикани в Брюксел !
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре 40 коментирай това тогава:Кметът вдига 10 църкви в София неделя, 25 януари 2009 СофияДесет нови църкви в София обеща столичният кмет Бойко Борисов след церемонията по откриване на храма "Св. Йоан Богослов" в квартал "Левски - Г" днес. Градоначалникът обяви, че терените за новите църкви са вече определени и безвъзмездно ще бъдат дадени за богомолци.Главният архитект на столицата Петър Диков уточни, че вече са уточнени три терена в "Младост", върху които ще бъдат вдигнати храмове. Общинарите са заделили място за строеж на църкви и за ромите в квартал "Факултета". По план църкви ще се строят още в Студентски град, "Люлин" и "Дианабад". Преди две седмици Борисов е парафирал и последното засега разрешение за нов храм - в район "Нови Искър"."Това е начинът да не ни обвиняват, че някъде се правят джамии. Българите да правят църкви, ето това правя и аз", коментира още Бойко Борисов.Той обеща подкрепата си и за ремонт на новооткрития храм "Св. Йоан Богослов". Въпреки че божият дом беше отворен днес, той се строи от 1995 г., поясниха от настоятелството. Това е и причината част от лицевата фасада на храма да е олющена. Борисов се ангажира до Великден теренът пред "Св. Йоан Богослов" да бъде оформен като паркинг и градинка. От Митрополията са зачислили трима свещеници, които да водят литургиите.Теодора ЙолчеваСиана Севова
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ гостува на турски ислямистиПартията на справедливостта и развитието беше осъдена от турския Конституционен съд за искането й да се върнат фереджетатаПредседателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов заедно с евродепутатите от ГЕРБ Румяна Желева, Владимир Уручев и Валентин Гаджев - член на Изпълнителната комисия на партията ГЕРБ, заминават на двудневно работно посещение в Турция, предаде Агенция "Фокус". "Ще обсъждаме двустранните отношения между България и Турция. Ще търсим възможност за развитие на отношенията. Дори - да дадем възможност за реализиране на интерконекторната връзка между България и Турция, развитие на енергийния сектор и др." Това е заявил Цветан Цветанов пред репортер на агенцията.Програмата предвижда срещи и разговори с представители на ислямистката Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара. На 30 юли тази година ПСР беше осъдена от турския Конституционен съд за анти-светски прояви, проповядващи ислямизъм. Обвинението беше повдигнато от главния прокурор на Турция Абдурахман Ялчънкая, след като от партиятата поискаха да се разреши отново носенето на фереджета на обществени места. Ялчънкая е внесъл в Конституционния съд 2455 страници документи, доказващи ислямисткия характер на пратията.Посещението на председателя на партия ГЕРБ в Турция на гости на турска ислямистка партия мога да коментирам като крайно неадекватно, каза председателят на партия АТАКА Волен Сидеров. Точно с ислямистите, които правят най-големите поразии в България, търсят контакт от ГЕРБ. Сега си обяснявам вече защо партия ГЕРБ така охотно гласува в Бургас да се издигне джамия и в София втора джамия. Явно ГЕРБ имат някакви връзки, не само политически, може би и финансови, с турски ислямистки партии и това означава, че едно управление на ГЕРБ ще постави много тревожни въпроси за националната ни идентичност, добави лидерът на патриотичната формация.Цветанов и Желева ще разговарят с Яшар Якъш - председател на Комисията по европейски въпроси на Турския парламент и бивш министър на външните работи. Предвидена е среща с Танер Йълдъз - съветник на министър-председателя. По време на работната визита са предвидени срещи и със заместник - председателя на Комисията по Външни работи на Турския парламент Мехмет Сейлан. Очаква се на тази среща да присъства и министърът по европейските въпроси и главен преговарящ на Турция Егемен Багиш.
39
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Имената на булеварди, улици, квартали и т.н. ВЕЧЕ се изписват без "". Направи справка, ако не вярваш!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пред народното събрание,да изметем червените ***!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И ДВАМАТА СА *** НЕ ГО ЛИ БАЗБРАХТЕ
36
0
 
0
 
! Отговори
zahov преди 15 години
До гн.анонимен- господин анонимнйи в тази държава всички граждани искат спокойствие , работа ,успехи , щастие и пари за децата си а за останалите пожелание за подобно а ти с какво би помогнал
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako edno izre4enie ot tvojte informacii bese viarno ne mustakat evrein ot MUSAT, kowboy ot FBR ili kazak ot KGB, do sega i trimata na kup stiaha da pishat iz vestnicite, pridrujeno sys snimki i kopia ot naturalni aktowe.Nameri nesto za baba si. i dane bi baba ti da e onazi deto ja opisvat s 4 promila w krywtra be shushomigi.pisna mi ot kliuki. ti gi pishesh zashtoto ti plashtata ot Pozitano za da izmeriat kak reagirat horata. Az za Sergei niam da glasuvam, no ti , provokatore se razkarai, da ne ti ziseksi nekoi *** baba ti kato i davt pensia 4e da moje da mu plati na Romyt izlashka4ev
34
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
BALGARIA E V BEZPATICA . MILIONI BALGARI SA V BEZISHODICA . VIE IMAHTE SHANSA NA NJAKOLKO PATI DA VARNETE DOSTOJNSTVOTO NA BALGARIA I DA POVEDETE TOZI NAROD KAM PROGRES . VIE IZBRAHTE DA SPSSJAVATE SEBE SI I OSTAVIHTE NARODA NA PROIZVOLA NA SADBATA . DOKARVATE SE NA ZLOTO V SVETA I SMJATATE , CHE NJAKAKSI SHTE VI SE RAZMINE ..... SHTE BADETE IZOSTAVENI OT HORATA I UNISHTOJENI OT TEZI , KOITO VI MRAZJAT , SASHTOTO ZAGRABIHTE POVECHE OT TJAH .
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Зад това обобщаващо "комунистите" всички *** се чувстват необезпокоявани и никой не е застрашен да носи отговорност.Етикет вина не поема, губи се конкретиката.Лошото е, ч нищо по-кадърно се не вижда, а и да има такова то все от тях си е учило.Едно време ни учеха колко лошо нещо е капитализма, а сега наглендо ни го показаха на практика.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
26.01.200917:55 Борисов на първа копка на детска градина в кв. "Обеля"-потечи та се не видя.