Въпроси и отговори. ГЕРБ пита, БСП отговаря

Партията на кмета попита къде са договорите за газа, но червените не отговарят, а се хвалят какво Станишев е предприел
26 яну 2009 17:01,
52
Въпроси и отговори. ГЕРБ пита, БСП отговаря
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се занимава с неефективни политики и популизъм. Заблудите, които разпространява ГЕРБ, са опасни.

Това се казва в съобщение от централата на БСП по повод днешната декларация на ГЕРБ, в която от партията задават въпроси на председателя на БСП и премиер Сергей Станишев.

Констатациите и въпросите на ГЕРБ

Преди повече от две години бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви, че се е наложило подписване на нов договор с руската страна за доставките на газ, защото това гарантирало доставките в дългосрочен план и че цената ще се увеличава плавно заради по-голямата сигурност.

Има ли нов договор за доставки на газ, или не, или има допълнително споразумение?

С кого е подписан този договор?

Кои са посредниците и има ли българи в тези посредници?

Един такъв договор не може да бъде секретен. Държавата не е на г-н Овчаров, нито пък на г-н Станишев. Когато договорът се изплаща с парите на хората, на бизнеса, той не би трябвало да е секретен, допълват от ГЕРБ.

Отговорите на БСП

Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев предприе сериозни стъпки, за да направи България енергийно по- независима.

Примери в тази посока са договорените от премиера доставки на газ от Гърция и активната му работа с ЕС за разрешаване на газовата криза.

Днешното пътуване на премиера до Унгария, където участва в срещата на високо равнище по газопровода „Набуко”, е поредното доказателство за търсене на енергийни алтернативи, пишат от "Позитано" 20 до кметската партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
dogan преди 15 години
aide otgovori ama na vaprosite be o4ilat plah ama taka 4e vsi4ki da razberem kakvo e stanalo s dogovora za gazta i koi ot komunisti4eskata partia vzima golemite komisionni,kaji istinata be plah-stani6ev
30
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin v USA преди 15 години
DO # 21 - AKO TI SAM NE MOZE6 DA PRECENI6 ....MNOGO SI ZLE!!! ZASLUZAVA6 DA ROBUVA6....I DA MAL4I6..../mnogo e prosto - za nai-malkoto zlo,spored tebe.../
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Премиерът Сергей Станишев е купил чрез подставени лица първите два етажа от сградата на Централна поща в София. Това се коментира усилено сред колектива на голямото държавно предприятие. Сделката е станала чрез шефа на Агенцията за информационни технологии (ДАИТС) Пламен Вачков, който е приближен до министър-председателя.Премиерът на България Сергей Станишев има връзка с двама мъже. С такъв компромат е разполагал бившият МВР шеф Румен Петков и заради това неговата оставка тдлкова дълго време не бе искана от министър-председателя, който се страхувал от това какво ще кажат избирателите за комбинацията "мека китка-железен юмрук".Това е клюката, която от няколко седмици тресе политическия елит. Сред депутатите от БСП усилено се коментира сексуалната ориентация на премиера и върви мълва, че службите разполагат със записи, на които Сергей е в твърде неудобно положениеСпоред политическата клюка, която съобщаваме за втори път и отново без коментар за достоверността, Станишев поддържа топла връзка с двама свои съветници.Това са съветникът му Росен Карадимов и Азер Меликов, който е експерт към кабинета на министър-председателя по ИТ и комуникации. Карадимов и Меликов неизменно са включвани в делегациите на Сергей Станишев при посещенията на премиера в чужбина. От около година насам двамата съветници на министър-председателя не са изпуснали нито едно пътуване на премиера в странство. "Направете проверка и ще се убедите, че когато Росен Карадимов и Азер придружават Сергей. Елена Йончева не е включена в делегациите", разкри депутат от БСП.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ako BKP sa MaFia, to GERB ste sa TaFiaot tryn ta na glog.Kyde e Gosko Gan4ev da ni popees kitarata i razkaze niakoj nov scenarii?
27
0
 
0
 
! Отговори
mmen преди 15 години
bratle, mnogo si prost!
26
0
 
0
 
! Отговори
анти преди 15 години
За цели сто години БКП бомбардира мозъците на хората с революционни марксистки пророчества. За цели сто години капитализмът за тях беше хищническа и експлоататорска система, която по природата си не може да премахне антагонистичните си противоречия, класовото неравенство и класовата борба. За цели сто години те набиваха в главите на хората, че единственият изход е революционна борба до установяване на комунизма, когато равноправието щяло да премахне класовата омраза, нуждата от съдилища щяла да отпадне, а парите с всичките им злини щели да изчезнат. Тогава за нас щяло да ни остане да си свирим на китари и да се любим по ливадите. За тая обетована земя те бяха готови да убиват и убиваха. И ето, те сега са капиталисти, и то с всичките им мурафети мръсни, подли, лакоми, кръвожадни и гладни за власт. Сега мечтите им останаха в оръфана форма само в перверзни манифестчета с руски привкус, като това на господин Станишев, очевидно зареян в берьозките на Подмосковието.Като капиталисти обаче, те трябва да знаят, че ще бъдат контрирани със същите марксистки перверзии, от които с тътен се отърваха като от диария.Срещу тях се задава революционна борба с всички средства, борба срещу класовото неравенство и хищническата им природа, срещу тяхната пословична лакомия и експлоататорски методи, срещу бандитското им правосъдие. На тях сега им харесва чара на буржоазията, нейния живот, с цялата гама от буржоазни пороци тая същата буржоазия, заради която само при споменаването й на Ленин му е излизала пяна през ушите.Сега те са готови на всичко само за едно-единствено нещо парите. Но отсега ще трябва да са готови за две неща, с които ще си лягат и ще стават омраза и съпротива.Заедно с това ще им се наложи много бързо да научат и най-важния си урок, ако не искат да бъдат пометени от историята: Споделяй богатството, или ще ти бъде отнето!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Бат Бойко каза че в България има гориво за пет дни. Излъга ли?
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ние маже ли да попитаме къде бе ГЕРБ по време на протестите??Минаха протестите и Герб потече по медиите.Има ли ден в който да не се пише за тях???? Колко кихат на журналистите???????
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
EI I AKO GLASYVATE PAK ZA NQKOI BAHSI I NARODA 6TE STE MARKIRATE DVAMA KANDIDATI I SAMO TOGAVA BULETINATA E NEVALIDNA SMEITE POSLE DA SE OPLAKVATE
22
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 15 години
Че то кое управление не е завършвало с фиаско - това на костов ли ? или това на царя ? Писна ми от разни превзети псевдополитикани, на които вечно комунистите са им виновни за тяхната некадърност - при което и правителство досега да си бил - ако си грамотен, кадърен и работлив ще си добре, ако си мързелив и вечно чакаш да ти се донесе, а не да си вземеш - еми ще си недоволен ! Така е във всички демократични държави - проблема е, че тук е пълно с принцове и принцеси, които иска да стават милионери с връзки - на някои се случва, но на 99 % не се случва - ей това са недоволните бастуни, които само хленчат и мрънкат колко им било зле. Е, със сигурност сме по-добре отпреди 10 години - и вървим към по-добре, независимо дали ви се иска или не ви се иска да си признаете, но живеем много по-добре от времето на костов и царя - и заслугата за това не е на комунистите или на червените бабички, а на ЕС - факт !
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И като трябва за кой да гласувам ? Че не можах да го измисля това 20 години ?
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе защо всяко управление на БСП завършва с пълно фиаско?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...те му викат куме иване, он гледа за к. да ги фане. може пък да му хареса да му лепнат една гербова марка изодзаде на наш Серьожа
18
0
 
0
 
! Отговори
toy преди 15 години
Geysera da otgovatrya seriozno i otgovorno pred tiya ,koito mu plashtat ....,a ne da shikalkavi temeruttski......!!!!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Basi otgovora... nishto obshto s vaprosa :D
16
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Некадърните комунисти ни докараха до тук,а сега се правят,че ще оправят положението.Където е минал комунист - трева не никне....Трябва да се забранят със закон и никога да не се допуска комунист във властта.Чистка му е майката,ЧИСТКА!
15
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
За да не ни управляват те.. трябва да гласуваме, а не само да седим и да нареждаме колко сме зле. Ние казваме кой да управлява, както и ние им плащаме да го правят. А какво правим вече много години.. плащаме да ни крадът, лъжат и какво ли още не. Но ние сме си виновни. На приказки сме велики, но ако стане въпрос за действие се крием като мишки. Номер 1 е прав и по-зле ще става, ако продължаваме в същия дух.
14
0
 
0
 
! Отговори
pedro преди 15 години
1989, 1997, 2009..........комунисти, фалирала държава, кражби невероятни........И ако пак дойдат на власт - пак ще така.......
13
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Премиерът ни е руско-еврейско-македонец, роден в Украйна от майка /Мухина/ руска еврейка и баща македонец, емигрирал в България и станал голям комунист. Майка му заедно с още няколко научни величия са измислили македонския език. Така, че Станишев е всичко друго, но не и българин...
12
0
 
0
 
! Отговори
EC преди 15 години
отново празни приказки Серьожа.ние СМЕ...., ние ЩЕ....ЩЕ....ЩЕ....какво.?? Едно голямо НИЩО ли - *** ние това много добре го знаем ;)Кажи товариш какво става с компенсациите. Нещо май пак гледаме филма "Москва не вярва на сълзи"