Вместо да оправят дупките, ще ни предупреждават с табели

250 лв. пък ще е глобата за всеки, превишил скоростта с 10 км
13 мар 2009 13:41,
118
Вместо да оправят дупките, ще ни предупреждават с табели
Снимка: Булфото

250 лева става глобата за превишение на скоростта с 10 км./ч в населени места.

Ако превишението е 40 километра в час, санкциите скачат на 300 лв.

Това предвиждат нови промени в Закона за движение по пътищата, които днес ще бъдат внесени в парламента от шефа на транспортната комисия Йордан Мирчев.

50 лева ще е глобата за шофиране без колан, към тях се добавят още 50, ако и спътниците в колата не са се препасали.

До 1000 лева пък ще е санкцията за шофьор без книжка, или ако кара спряна от движение кола.

Собственик на автомобил, който даде колата си на неправоспособен водач, ще бъде наказван с глоба от 300 лева.

В законопроекта е записано още, че на младите водачи се забранява да шофират от 23.00 до 5.00 часа сутринта.

Занапред табели ще предупреждават водачите за всички големи дупки по пътищата.

Поставянето им ще е грижа на фирмите, които стопанисват шосетата, санкцията за липса на табела ще е 1000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Те дупките нека да са толкова,колкото има в Германия!!!Тук има дупки,колкото са в целия ЕС!!!!
56
0
 
2
 
! Отговори
Wartburg преди 15 години
Pi4ove hubavo,4e shte ima tabeli ama kak da preminavame prez tezi dupki i pitam shte napraviat li avtoservizi sled tezi dupki?!Bokluci pulni,imalo i v germania takiva tabeli.....idete i si gi zavrete otzad!
55
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
te germancite ako imaha takiva dupki te 6tqha da se izpozastrelqt
54
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Както е казал 39, ситуацията в нашето семейство е същата: Мъжът ми има книжка от година и половина и откакто я е взел, не е слязъл от колата. Аз имам книжка от 12 години (!) и нямам и 200 км навъртени общо. Значи от двамата, аз съм по-безопасният шофьор, според *** кашони в парламента. Е$%^@$и държавата!
53
0
 
2
 
! Отговори
G. преди 15 години
И в Германия има такива табели. Във формата на триъгълник, с удивителна и под тях пише Straßenschäden, демек повреди по настилката. Кво сте се размрънкали? Нали все искате да стигаме германците. Ами лека-полека, натам сме тръгнали. Аййде!
52
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
хора докога щеги търпим тия да ни правят на маимуни време е да ги изритаме тия ***
51
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
И ние ще слагаме табели на мястото за винетки!!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
doveritel преди 15 години
ей ей ей ... само как се чудят да прилапат пари вместо да свършат някаква полезна работа.Ами тия табели данеби да са безплатни...ама нали "някой"(едва ли ще е някой неизвестен) трябва да се нагуши...Едно е яснооо освен монтьорите и катаджиите и някой друг ще намаже,уви прецаканите сме само ние.Е има си начин, освен по блоговете, да кажем че ни писна да ни смъчат като пиявици.ПРОСТО КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА НЕ КАЗВАМЕ,ЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ,ПОНЕЖЕ НЯМАЛИ СМИСЪЛ...ЕТО ВИ СМИСЛЪЛ....
49
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ей 39 знаеш ли колко си прав !!! Поздравления !!!
48
0
 
2
 
! Отговори
prtyo преди 15 години
tapi politici tova sa te pravqt naroda na maimuni ama i nie sme tarpelivi
47
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ква е тая транспортна комисия, кои са тия шамандури?! Може ли поименно да ги изкарате!
46
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
E za6to s tabeli moje li takova bezobrazie?Mogat spokoino da se slojat 2 vehti klonki da star4at ot dupkata kato na snimkata, a spestenite pari da idat za po-vajni ne6ta kato koli za politicite ni!
45
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Значи решението е 1. Високопроходими автомобили, със здрави окачвания, като Мерцедес G class, или някой дзвер Нисан, и по-големи подкупи за полицаите :)
44
0
 
2
 
! Отговори
ala turka преди 15 години
made in BG-срамота,аз да си троша колата а той ще ме предупреждава с табела вместо да оправят пътищата,иначе да искат винетки и всякакви данъци могат,май няма да остане за крадене ако оправят дупките
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
40 е до 38
42
0
 
2
 
! Отговори
xph преди 15 години
Вместо да търсят варянти за намаляване на корупцията, те увеличават глобите и по този начин увеличават и корупцията. Защо да не дам 20 лева на куката смотана, а да давам 250. Логично!!! Според мен само отчитат дейност, уж работят и "чукат" закони....
41
0
 
2
 
! Отговори
gufs преди 15 години
ами супер, ще се наложи да даваме повече пари за подкупи. Докато имаме такава комрумпирана полиция, която само чака да намери жертва, и не спират ауди с 200 на булеварда, но спират тошко с фиата за невключени фарове...еми няма да се оправим. Докато не измислят нормален начин да си платиш глобата, без да изгубиш поне 3 работни дни, а недай си боже си от друг град и ходиш по мъките да си дириш талона там...еми няма да се оправим. В САЩ ти слагат една глоба с адрес на който да изпратиш чека със сумата и забравяш. А тук се почват едни пазарлъци, пък излязло ти е постановление, пък актът ти изтекъл и висиш висиш... Просто е, но се иска воля за промяна. Излиза ти постановление - пращат ти по пощата колко ти е глобата, плащаш я в банката, пращаш им платежното и те ти връщат талона. 4 дни макс. един е 5 лева. 20 лева ти струва удоволствието и е по-малко от дневната надница на повечето хора. А ако имат време - да ходят да чакат. А сега повечето предпочитат да дадат 20 на полицая, но да не се занимават с цялото ходене по мъките.
40
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тези,които не искат запълване на дупките,може да имат сервизи за ремонт!!!....
39
0
 
2
 
! Отговори
Тарзан преди 15 години
и ако младият водач, примерно на 40 г, е първа смяна на работа, а жена му дето е с книжка примерно от двадесет години, но не е карала и 20 минути след като си е взела като ученичка книжката, тя ли що го закара на работа в 4 сутринта? Това са смешни неща, затегнете контрола господа депутати при издаването на книжките, както си беше едно време по 6 месеца ходихме на курсове за да станем шофьори, а не след като им дадет на тия нехранимайковци книжки като си ги купуват, да ги гоним по нощите да не карат, а през деня ще ни трепят ли по пътищата, или да се научим да скачаме по дърветата като маймуни...на маймуни ни направихте!
38
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ako se napravi smetka kolko struva edna tabela i postavianeto i ,dali niama da izleze po-ebtino na danakoplateza da se zapulni dupkata.