Не са нужни чалми, рече Вълчев

Ако се учи религия, трябва да е като история на културата, смята той
30 апр 2009 10:22,
69
Не са нужни чалми, рече Вълчев
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се разберем за носенето на религиозните символи. Сега в текста не можем да напишем, че само забраняваме чалмите", каза пред bTV образователният министър.

Колкото до кръстовете и обвиненията към него Даниел Вълчев каза, че той е въвел като министър походите по светите места за България по времена християнските празници.

Според него религията трябва да се изучава като история на културата.

Вълчев е категоричен, че децата не могат да се разделят от първи клас – едно дете да отиде при един чичко да учат християнска религия, други при друг чичко да ги учи на исляма, еврейчетата при трети чичко.

„Тук преобладава православието, ние сме православна държава, но имаме съседи мюсюлмани и евреи и трябва да знаем техните празници. Трябва да се знае какво е джамия, какво се прави в синагогата. Това, което най-много ми тежи като министър през тези години, е, че по тези въпроси нищо не се прави и то дори и от публични личности“, отбеляза Вълчев.

По думите му правителството не се е справило с две области – правния ред и борбата с корупцията и инфраструктурните проекти.

“В България трябва да се строи – имаме много лоша инфраструктури, не само проблем са пътищата, има райони без водоснабдяване“, посочи той.

„За АМ "Тракия" говорим за концесия, за евро пари, но магистрала няма, а хората, които си плащат данъците, това не ги интересува, когато пътуват“, подчерта министърът. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
parvo ne slu6am 4alga i vtoro dobre 4e ne jiveq v BG.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ti trqbva da si edin ot onezi u4iteli po kra4mite...........................
66
0
 
0
 
! Отговори
Помашки българин преди 15 години
Кажете ми една страна от ЕС в която народът и обича и уважава Турция. Няма такава. То е ясно защо.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TЕСТ Матура по Гражданско образованиеПоради начина по който се визуализират коментариите въпроса няма да е представен графично в оригинал но: 1. Защо Да.Въл. е най-мразения министър от българските учители А).Учителите са некадърни Б).Министърът е " строг но справедлив" В).Министъра е готин а учителите врагове на народа Г)..Министърът е адвокат на мултигруп , дпс и бсп.
64
0
 
0
 
! Отговори
georgi преди 15 години
Това не е само отношението на България, но и на много европейски страни към туркията. Защо ли ... ???
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Аз викам да разтурим седенката ... " Само заради тази реплика между двама български министри по време на учителската стачка трябваше да има две подадени министерски оставки ... Имаше ли ? Тогава за какво да говорим повече ...
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мяма омраза към турците ,а Турция е уредена светска държава,но аз не съм съгласен в БГ ДА СЕ ВНАСЯ ислямизъм ,който го няма даже в Турция-там децата ходят на училище с униформи,красиви,европейски.Образованите жени не се различават от европейките.Вдигнаха се против забратките и отстояват светската република,защото са нация и държавата им е уредена.Това което дразни българите е отношението на ДПС към българите,злокобните сценарий на кражби и маниполиране на етническите турци и гласуването с автобуси!Не може да дойдат от уредената си държава /където пенсийте са 900 тл.=900лв. /да ни натресат тези крадци за управници и да си отидат и ние да им сърбаме попарата ,заедно с останалите техни роднини в БГ.Няма турци ,няма българи всички сме в един тиган на Доган!
61
0
 
0
 
! Отговори
turchin ot turtsiya преди 15 години
Ne razbiram za6to po4ti na vseki komentar ima tolkova mraza kim turtsite i turtsiya, v turtsiya BG ne se i spomenava...
60
0
 
0
 
! Отговори
plam преди 15 години
27-Zaradi takiva gnusni ateisti kato teb durjavata nie e na takova dereje.Pogledni edni qvrvahsti shvedi amerikanci ili nemci na kakvo sustoqwnie e tqhnata nacia che dori i Gurcia kadeto horata sa istinski pravoslavni a ne lujci kato teb.Osuznai s emalko.Celiq svqt vqrva v Bog samo ti ne vqrvash.Tvoqt ateizum nqma da ti pomogne da se spasish ot maloumieto ti
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Историята е многокомпонентна наука. както има политическа история, така има и история на науката, и история на изкуството, и история на религиите.Това, че в днешно време не всичко е история, не пречи да се изучава историята на всяка област от настоящото ни ежедневие. Иначе по силата на логиката, след като сме в 21 век и сме светска република, няма необходимост да учим нито историята на царствата си, нито историята на независемостта си, нито историята на културата и религиозните традиции от по-минали времена. Като част от света сме длъжни да знаем неговото минало, барабар с грешките на някои фанатизирани религии от минали периоди (инквизицията, джихадите...).Иначе ще се превърнем в животни, живеещи ден за ден, а не в разумно-развиващи се мислещи хора.
58
0
 
0
 
! Отговори
Кали Юга преди 15 години
Теб може и да те кефи да си произлязъл от ***, мен повече ме кефи версията че Господ ме е създал. И щом си толкова чел и си светнат в историята на произхода на вселената, да беше осъзнал поне малко какво значение за обществото има една религия, която обяснява на хората да се обичат, да не крадат и да не убиват .. и т.н. Но за ограничените утилитарни мозъци любовта е голяма гупости сигурно. Затова сме на тоя хал. Заради такива като теб
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОЙ НЕ САМО Е НАРЦИС И *** , НО И ГОЛЯМ КРАДЕЦ ВЪРЗАН С ДС. ГУГЪЛНЕТЕ МУ ИМЕТО ДА ВИДИТЕ КАВИ ЧУДЕСИИ ИЗЛИЗАТ ЗА МИНАЛОТО МУ.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
.би учи все не научени ще си ходите.Тръгнали новинарски саит да правят без грам обща кулура
55
0
 
0
 
! Отговори
weed преди 15 години
вярваме ние колкото да враждуваме в никоя религия не пише че трябва да се воюва а в днещното общество само за тва служи за разделение амин и са видим в ада ши*аняци
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Богати и успяли е едно ,а КРАДЦИ ОТ БЮДЖЕТА ,чрез схеми добре познати е друго!Докато има *** да защитават хитрите крадци и даже убийците /припомням,че тук писаха ,че трябва да се отбраняваш като наръгваш с нож в гърба /това е урисията на БГ.Колкото за символите е ясно -униформи за учениците и проблема се приключва,рещава се както го правят в нормалните държави даже и в Турция.Какво го увърта и говори за магистрали-по -добе да си премете своя двор,амагистралите ще се построят без БАТКО И БРАТКО ако изметем ***!
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо изтрихте думата М***НАФИ бе плиткоумници.Това е каста в турската средновековна държава
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Акъла ми не стига защо това което не можаха да затрият турските в продължение на 500 години.Ние сме на път да го свършим.На път сме да заличим ВЯРАТА.Това което комунистическите сатрапи не можаха да изкоренят с бой убииства и затвори.Ще го свършат наследниците им, со кротце и со благо и со овцедушието на народа.Ние сме гранична държава между исляма и християнството .И когато се наложи не физиката и химията ще одържат мюсолманският фундаментализам Отново ще трябва да се обърнем към Вярата.Но както е тръгнало май няма да има кой да си спомни какво беше това
51
0
 
0
 
! Отговори
Нико преди 15 години
И да има милиони какво.Ти като не си кадърен кой да ти чакаш да ти помогне.Защо всички успяли хора в България е задължително да са натрупали богатството си по криминален път.Аз например предпочитам да ни управляват успяли и доказали се хора отколкото некъдърни мързели.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мисля че това е наистина единствения управляващ министър в България който се опитва да вкара някакъв ред в образованието.А на всички тези които го плюят да вземат да се кандидатират и да станат те министри като се мислят за толкова компетентни а не само да плюят.Защото е много по лесно да принизиш някой с просташки изказвания отколкото да свършиш нещо.
49
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 15 години
Тоя ***, който се прави на готин пред студентките е голям нарцис! Освен че е нарцис е и тарикат защото държи чрез подставени фирми всичко на входа и а изхода в образованието. Питам знаете ли че той отдавна е милионер? Много лесно може да бъде доказано това но ...ДАНС си траят...защо ли? Защото е удобен на Доган! но...и неговото време свършва господа, той направи огромна грешка в своя живот и ще плаща . Това да унижиш толкова хора учители, да се правиш на шут и да заблуждаваш хората че ти пука за образованието е осъдително. Това че направи директорите на училища феодали, също ще се помни дълго и няма да му бъде простено никога! Ще платиш Вълчев, ще си платиш!!! С лихвите...