Не са нужни чалми, рече Вълчев

Ако се учи религия, трябва да е като история на културата, смята той
30 апр 2009 10:22,
69
Не са нужни чалми, рече Вълчев
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се разберем за носенето на религиозните символи. Сега в текста не можем да напишем, че само забраняваме чалмите", каза пред bTV образователният министър.

Колкото до кръстовете и обвиненията към него Даниел Вълчев каза, че той е въвел като министър походите по светите места за България по времена християнските празници.

Според него религията трябва да се изучава като история на културата.

Вълчев е категоричен, че децата не могат да се разделят от първи клас – едно дете да отиде при един чичко да учат християнска религия, други при друг чичко да ги учи на исляма, еврейчетата при трети чичко.

„Тук преобладава православието, ние сме православна държава, но имаме съседи мюсюлмани и евреи и трябва да знаем техните празници. Трябва да се знае какво е джамия, какво се прави в синагогата. Това, което най-много ми тежи като министър през тези години, е, че по тези въпроси нищо не се прави и то дори и от публични личности“, отбеляза Вълчев.

По думите му правителството не се е справило с две области – правния ред и борбата с корупцията и инфраструктурните проекти.

“В България трябва да се строи – имаме много лоша инфраструктури, не само проблем са пътищата, има райони без водоснабдяване“, посочи той.

„За АМ "Тракия" говорим за концесия, за евро пари, но магистрала няма, а хората, които си плащат данъците, това не ги интересува, когато пътуват“, подчерта министърът. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Тоя е толкова православен колкото и първосвещенника на синедриона! Сред престъпленията извършени от правителствата в които е министър са :Погрома върху научната общност в България - Кражбата на имотите БАН. Умишленото съсипване на материалната база. Мизерната част от бюджета отделени уж за наука е лично негова заслуга - в изпълнение на директивата на едно от поделенията на синедриона (Световната банка) в България да няма концептуална наука. В типичния масоно- *** стил - погром със заглавие - Стратегия за развитие на науката. В края на мандата на най-наглото, крадливо и българофобско управление провело поредния геноцид срещу българския народ.Министъра в чийто мандат бе направен опит за изхвърляне на първо на езиковите стандарти а после и на задължителното изучаване на български и паралелно с това - т.нар. майчин език да се изучава като ЗИП. Последното е поради нищожния интерес към турския дори и в смесените райони.Министъра в чийто мандат се шири огромна корупция в образователната система. Продължава "писането" на учебници пълни с еврейско-турска бълвоч, пошлост и чалга, изхвърлянето от там на редица български класически произведения и заместването им с измислени евро простотии. Бълването на менте учебен материал написан на неразбираем език който децата не могат и не искат да учат. ***, турцизация чифутизация в една православна ("...все още за съжаление" - не е добавил министъра) страна с хилядолетни традиции.Министъра който се изгаври с най-голямата учителска стачка като се правеше че не съществува докато бъде оплюта от всички медии и докарана до безсмислие от точните внедрени хора.Министъра в чийто мандат българския учител стои по-ниско от *** в соц. йерархия. Без авторитет, послушен и треперещ за мизерната си заплата. Принуден да търпи гаврите на учениците в името на оцеляването си.Министъра в чийто мандат се случиха чудовищни престъпления дело на ученици - пряк резултат от дейността на антиобразователната система наложена ни от вън.Комерсиализацията на висшето образование, незаконните десетки "университети". Бълването на с дипломи и т.н. Т.нар религиозни символи. Закриването на училища, социалните домове и престъпленията в тях. Отпадането на все повече деца от училище. Неграмотността и т.н и т.нЕдин национален предател за който трябва да бъде съден за престъпления срещу българския народ.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
България е светска държава и религията няма място в училищата. В училище се учи НАУКА, не някакви измишльотини и полуистини. Учебника по математика , или по физика, или по биология е много по-свят, е много по-ценен и много по-стойностен от библията и други тем подобни глупости.Чарлз Дарвин, Архимед, Галилео Галилей, Джордано Бруно, Николай Коперник, Албер Айнщайн и още много други личности, са много по-велики и са дали много по-вече неща на Човечеството от разни измислени месии, като Исус например.Началото на света не е дадено от бог а от Големия взврив преди около 13.7 милиарда години. Човека не е бил създаден от някакъв измислен бог а е произлязъл, преди няколко милиона години, в резултат на еволцията от маймуни.Това са истините и написаното в библията е подобните книги е чиста проба изопачване на фактите.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
вижте в дакси с какви фирми свързани с бившите ученически лагери е замесен този министър и тогава ми го хвалете. изобщо абсолютна овца трябва да си, ако вярваш че има министър който е там заради тебе
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Абе човек, ти знаеш ли, че трима министри в две правителства преди него се опитваха да въведат матури и организация в нещото, което е останало от българското училище. Иска ми се да има мажоритарен вот за министри...
24
0
 
0
 
! Отговори
Ая преди 14 години
Министър Вълчев е много прав, но за съжаление малко са тези които го подрепяме.Въпросът е много важен и ако не се реши сега-след време ще е късно. Жалко, че е като бяла лястовица, ако всички в правителството бяха като него, а и въобще в обществото въпросите щяха да се решават без да се шакълкави и премълчава.Жалко ако се оттегли, защото го чух че не му се иска повече да се бори срещу вятъра.
23
0
 
0
 
! Отговори
Underground преди 14 години
принципно не подкрепям учителите но несъм съгласен с теб,точно вие родителите учите децата си как се играе кючек и как се пие по кръчмите с вашето псевдомутренско-чалгарско мислене и начин на живот,те хората са го казали преди всичко възпитанието вкъщи и след това в училище,но ти неможеш да очакваш от учителите да научат на нещо децатати при положени че ти самият го залияваш с помия и очакваш някой друг да поправя собственните ти грешки.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ние сме християнска държава и християнските симвали не трябва да се забраняват в училищата.Тук е България!
21
0
 
0
 
! Отговори
cna преди 14 години
До 17 - научи се първо да пишеш на български тогава съди учителите, явно в училище само си зяпалДо 18 - от частни уроци не познавам нито един учител забогатял. По скоро познавам гладни такива.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
И какво му е свястното на този министър?Че говори за неща, за които всички знаем?А какво е направил?Нали той РЪКОВОДИ образованието!Дава ли си ИЗОБЩО сметка за нещата,които не е СВЪРШИЛ!?И които продължава да НЕ ВЪРШИ!?
19
0
 
0
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 14 години
Определено този е от най-читавите министри в правителсвтото и един от най-добрите министри на образуванието.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Учителите взимат достатъчно пари от частни уроци, да не се оплакват. Факт е, че децата са неграмотни ...в голяма степен. Защо?!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
stiga s tezi mizerni zaplati na u4itelite na kakvo nau4ixa decata tezi u4iteli kak se igraeku4ek ili kak se sedi v kra4ma li i tova deto go polu4avat im e mnogo
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
мерси за информацията :)
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Хленчи като ученик с неподготвен урок.
14
0
 
0
 
! Отговори
cna преди 14 години
Всички политици добре, ама много добре приказват, но като погледнеш какво са направили...... едно голямо нищо. Добре си приказва министъра, ама погледнете какво е в училищата - ужас. Горките учители, те са пък по средата с мизерните си заплати.
13
0
 
0
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 14 години
от Конституцията на Република България:Чл. 13.(1) Вероизповеданията са свободни.(2) Религиозните институции са отделени от държавата.(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.
12
0
 
0
 
! Отговори
mila преди 14 години
Моите уважения към министър Вълчев. Интелигентен човек като него знае какво, защо и кога да го направи. Дано продължи и нататък
11
0
 
0
 
! Отговори
УЧИТЕЛ преди 14 години
ДВ КЪДЕ СА НОВИТЕ ЗАПЛАТИ? ЕЛА СТАНИ УЧИТЕЛ!
10
0
 
0
 
! Отговори
greek преди 14 години
i az se potrisam,no nali znae6 4e na vul4ev i sie im se pla6ta otvun da vodqt anti bulgarska i antihristiqnska politika,nali pak she stava tursko tuka...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Аз също мисля, ме минисър Вълчев е свестен, но една птичка пролет не прави, каквото зависи от него го прави както трябва. Защо не се запише в конституцията, че България е християнска държава?