Не са нужни чалми, рече Вълчев

Ако се учи религия, трябва да е като история на културата, смята той
30 апр 2009 10:22,
69
Не са нужни чалми, рече Вълчев
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се разберем за носенето на религиозните символи. Сега в текста не можем да напишем, че само забраняваме чалмите", каза пред bTV образователният министър.

Колкото до кръстовете и обвиненията към него Даниел Вълчев каза, че той е въвел като министър походите по светите места за България по времена християнските празници.

Според него религията трябва да се изучава като история на културата.

Вълчев е категоричен, че децата не могат да се разделят от първи клас – едно дете да отиде при един чичко да учат християнска религия, други при друг чичко да ги учи на исляма, еврейчетата при трети чичко.

„Тук преобладава православието, ние сме православна държава, но имаме съседи мюсюлмани и евреи и трябва да знаем техните празници. Трябва да се знае какво е джамия, какво се прави в синагогата. Това, което най-много ми тежи като министър през тези години, е, че по тези въпроси нищо не се прави и то дори и от публични личности“, отбеляза Вълчев.

По думите му правителството не се е справило с две области – правния ред и борбата с корупцията и инфраструктурните проекти.

“В България трябва да се строи – имаме много лоша инфраструктури, не само проблем са пътищата, има райони без водоснабдяване“, посочи той.

„За АМ "Тракия" говорим за концесия, за евро пари, но магистрала няма, а хората, които си плащат данъците, това не ги интересува, когато пътуват“, подчерта министърът. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Аз бих добавил че и *** пушки не са неоходими!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Този на какво е министър?Защо говори за магистрали,а не направи отчет кокво е свършили какво не е успял,вече свършва мандата.Колко деца отпадат от системата и тези неуки утре кой ще ги издържа! Какво се прави с ***,те трябва да бъдат грамотни и да имат професия,защото стават голям процент от населението ,какво бъдеще ги очаква?Не може да се препитават само от събиране на хартия и желязо и кражби!Голям капан за нашите деца се подготвя от тези крадци!Техните учат в уредени държави и там ще останат,с откраднатите пари от нас!
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Православието не е история, за да се учи в час по история.
45
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
niakoi hora naistina sa proizliazli ot maimuni, ama ne vsichki. Tez deto proizlizat ot maimuni osnovavat BKP. A sega iskam seriozno da otbeleja neshto drugo. Evoluciata ne zapochva ot maimunite, ta ako chovek proizliza otniakade e zapochnalo predi maimunskata situacia. Hubav den
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
е най-после нещата си дойдоха на местата.Студентите харесвали бълчев.Затова ли живеят в дискотеките затова ли пласират дрога и се друсат затова ли живеят като на купон и затова ли се избиват.Добре ги обучава и възпитава тази червена гнида на турска ***.
43
0
 
0
 
! Отговори
:( преди 14 години
Българите сме християни и се казваме българи, защото живееме в БЪЛГАРИЯ!!! Как някой друг ще ни налага, да не носиме сиволите на България? Ако на някой не му харесва кръста, да си взима фереджето и шарените потурки и в анадола
42
0
 
0
 
! Отговори
Stanislav Malchev преди 14 години
Ako neznaete nishto po vyprosa toj shte vi go kazhe na kratko.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
тази позиция на Вълчев е най-доброто, което е направил като министър.Религията си има място и то е в храма на съответното вероизповедание.Училището е храм на знанието и науката, пред които се равни. Отделна тема е, че религиите винаги са се опитвали да ограничават това знание.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
м-р Вълчев,съгласна съм-нека в час децата учат какво се прави в джамиите-УЧИ СЕ НА РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ-това се прави.вирят ,бият чела в килимчето и се точат за ДЖИХАД. това се прави в джамиите
39
0
 
0
 
! Отговори
Aman преди 14 години
Не симпатизирам на тройната коалиция и нейните министри, но Даниел Вълчев е единствения министър, който СИ ВЪРШИ работата професионално!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Не, не го знам. Ти откъде го разбра това?
37
0
 
0
 
! Отговори
Manuelle преди 14 години
Даниел Вълчев е един от най-интелигентните ни министри - не само начетен, но и с добро чувство за хумор. Повечето му студенти в Софийския го обожават заради тези му качества.Абсолютно е прав и за часовете по религия. Религия трябва да се изучава само като история и култура, а не като доктрина.Иначе Вълчев се опитва да промени тромавата ни образователна система, но с вълшебна пръчица не става. Достатъчно е, че върна матурите, които според мен са крайно полезни, опитва се и да въведе теста като основна изпитна форма. Мога да изброявам още доста...
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
точно този министър няма представа какво значи учебен процес.Той няма педагогическо образование.Иска и налага същите игри като в правосъдието-замазване на проблемите нищо неправене .Нали той си шушукаше на седянката с некадърника орешарски и се кефеха на безсилието на учителите които *** доган държи на колене -защото *** народ лесно се манипулира и управлява.Що за безсмислица е това да иска да се изучава релията само като история.Че това ли е религиозно обучение -да знаеш по малко за всички религии и да не познаваш основно собствената си религия-християнство ислям будизъм ...Ако не беше удобен на доган и комунистите те отдавна щяха да са го изритали.А той слушка папка и нанка и така си върши пъклената работа.Той е един от продалите се българи за власт и пари като гоце сергей и ...
35
0
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 14 години
За каква религия говорите след като искат да премахнат БЪЛГАРСИЯТ ЕЗИК като предмет в учелищата.На кой ЕЗИК ще се изучава тая религия на патабонски или турски? След като искат а се изучава религия да го направят СИП и така всяко дете да си избира къде да ходи.Но дане се правят на приятно разсеяни и да премахват БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК.С тия тяхни идеи до никъде няма да стигнат освен пак дани подтурчат
34
0
 
0
 
! Отговори
smith преди 14 години
Абе айде стига сте ме занимавали с тъпите изказвания на тоя!Писна ми от него вечеЧе и на първа страница го изтипосалиПак изтърсил някво л.йно и айде новина!И да приказва не може, мазния му..
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Който може да чете да се запознае с коментара на номер 28 ,всичко е много точно казано и вярно .
32
0
 
0
 
! Отговори
любопитна преди 14 години
моля защитниците на министъра да кажат 5 важни неща, които той е направил за тези 4 години, за да се осведомя и аз
31
0
 
0
 
! Отговори
N.Kopernik преди 14 години
Първо до 18 , парадоксално ! Учителите взимат много от частни уроци а децата ходят неграмотни ?! Явно не посещават частните уроци . А сега до 27 ! Преди много години прочетох в тоалетната на СУ надпис които гласеше : Бог е мъртъв и от долу подпис Ницше . По надолу с друг почерк бе добавено , Ницше е мъртъв с подпис Бог .
30
0
 
0
 
! Отговори
к преди 14 години
Заедно с Орешарски тоя е най -крадливия и най-вредния министър от това правителство. Докато другите унищожават и продават материални ценности Вълчев унищожава децата и учителите на България.
29
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Министърът само за обяд харчи една учителска заплата за месец!?