ДПС първи при 25% изборна активност

Ниската избирателна активност работи в полза на Доган и Станишев, сочат социолози
31 май 2009 18:33, Красимир Ангелов
212
ДПС първи при 25% изборна активност
Снимка: БГНЕС

Ниската избирателна активност работи в полза на ДПС и Коалиция за България.

Ако активността падне под 25% е напълно възможно ДПС да се окаже първа политическа сила, показват резултати от изследване на МБМД две седмици преди изборите за Европейски парламент.

Социолозите обобщават, че основният въпрост остава около избирателната активност.

Засега тя се очертава около 35%. Ако се запази такава, то 5 партии биха имали евродепутати.

ГЕРБ би взел 5 или 6 мандата, Коалиция за България – 4 или 5, ДПС – 3 или 4, Атака – 1 или 2 и Синята коалиция – 1 мандат.

В процентно съотношение хората на Бойко Борисов ще вземат около 30,6%, а социалистите – 25,4%.

Следват ДПС-19,4%, АТАКА-8,1% и Синята коалиция-6,7%.

РЗС на Яне Янев събира 4,3%, но ако тенденцията за увеличение на електората им се запази, то и те имат шансове да се намесят в разпределението на мандатите.

"Прогнозните резултати отразяват мнението на гражданите и не отчитат купуването на гласове. Ако се повторят действията от 2007 година, изборните резултати са непредвидими”, застраховат се от МБМД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Ivan Slavov преди 14 години
турци, на баба ми хварчилото !!!
110
0
 
0
 
! Отговори
анализатор преди 14 години
Ще ни спретнат *** на нас сега май възродителен процес - кой не сложи фес ще го декапитират варварите , като едно време.Турците са фанатизирани ***.Навремето са ни освободили руснаците , но сега не виждам кой ще ни отърве от робство , просто сме обречени.Ще ни унищожат.
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Правилно, 104 ! ДПС е параван зад който се облагодетелстват не само те и не само тук.Схемата на грабежа е международна.... А 105 да не си мисли, че той знае кого ще подкрепи, а другите не знаели.
108
0
 
0
 
! Отговори
zmei преди 14 години
КОЙТО НЕ ГЛАСУВА Е ПРЕДАТЕЛ! Аман от псевдо- патриоти и подобни интелектуалци - нямало за кого да гласуват! Ами да ходят някъде на майната си - в Турция, в Сибир или Афганистан! Не виждате ли, че унищожават България? От всички злини трябва да изберем най-малката, иначе става много по-лошо!
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
KAKVO MISLITE ZA IVAN KOSTOV I DOGAN
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ами вина имат тея, които го избират, Явно сте млад човек. Младите хора в Бг не подкрепят Станишев. Подкрепят го само сантименталните старци. Не и мислещите хора. Ако обаче Вие, човек, ползващ най-малкото интернет и пишещ грамотно на кирилица, подкрепяте човек като Доган-вината си е ваша.
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
За Бога братя, гласувайте! Освободете си седмицата за гласуване, особено тази за парламентарнтие избори. Гласувайте по съвест. И нека Бог пази България. Моите пристрастия са за ГЕРБ. Те са най-малкото зло. Ако не гласувам,все едно гласувам за най-голямото зло-БСП-ДПС-АТАКА, които са тройна коалиция. Не оставяйте България да бъде продадена, предците ни са проляли кръвта си, за да имаме държава. Не позволявайте да ни претопят. За съжаление пенсионерите от БСП и повечето последователи на АТАКА си нямат и на идея какви сили стоят зад партиите им. Колкото до турците-те нямат избор, тотално изманипулирани са от Доган.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Еххх, ДПС, БСП, АТАКА, ГЕРБ няма никакво значение. Да не си мислите, че ако скритите сили в Българя нямаха интереси ДПС още щеше да бъде на власт. Те са необходими на някой, ние -народа нищо не може да променим. Избори и така нататък, всичко е глупости. Интереса калти феса, няма значение националността. Не само в България е така, а навсякъде. Аз съм етническа туркиня, обаче каква вина имам, че Доган краде? Или моите приятели са българи и виновни ли са, че Станишев краде? 20г. вече не може да изберем ЧОВЕЦИ, жална ни е майката... Просто незнам... Поне децата ни да живеят в един по-човечен Свят, но затова трябва да се потрудим доста...
103
0
 
0
 
! Отговори
six преди 14 години
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!!!!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
BF преди 14 години
Не виждам нищо лошо в това ДПС да вземат цялата власт в страната,те и без това задължително са в управлението!Или някой си мисли, че щом вземе властта ще може да ги изгони от министерствата, където са се впили като кърлежи!?Нека я вземат цялатеа власт, а народа да остане в опозиция , да ги видя тогава какво ще правят!Щото до сега те управляваха в сянка, а негативите ги събираха коалицинните им партньори. Иначе сметката е проста: 2,5млн пенсионери основно привърженици на БСП; 1,8млн *** и турци основно привърженици на ДПС; 1,2млн нямащи право на глас по различни причини и 1,5млн с разбити гласове между останалите партии. Емигрантите около 1млн няма да гласуват, защото не ги интересува(с изключение на турците такива). Извод далаверата, кражбата, унищожаването и съсипването на всичко ще продължи, докато не се промени съотношенията в цитираните милиони. Това няма да стане скоро, освен ако виншна сила не го постигне като унищожително земетресение, трета световна война или окупиране от Турция например.Това е реалността, а заблудените нека да продължават да се лъжат!
101
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 14 години
NE SI MISLETE , CHE S GLASUVANE SHTE SPRETE TURCITE ! DORI I DA NE POLUCHAT PROCENTITE , KOITO SA SI PLANIRALI , TE IMAT SAS SIGURNOST NJAKOLKO DRUGI VARIANTI ZA PODCHINJAVANE NA BALGARIA . BALGARSKA DARJAVA NE SASHTESTVUVA , TAKA CHE TAZI POSTOJANNO USILVASHTA SE AGRESIJA NA TURCITE SHTE PRODALJI . VAPROS NA VREME E KOGA SHTE SE PRAZNUVAT POBEDATA . SAMO VZAIMNI USILIJA NA PRAVOSLAVNITE DARJAVI GARCIJA , SARBIJA I RUSIA MOJE DA DADE NJAKAKAV SHANS NA BG DA OCELEE . SITUACIJATA E SASHTATA KAKVATO E BILA PREDI 600 GODINI . NO ZA GOLJAMO SAJALENIE NA BG I LIPSVA CHUVSTVO ZA SAMOSAHRANENIE. BG E V MOMENTA KATO EDNO VARZANO JIVOTNO , KOETO ZALAGVAT S VKUSNA HRANA I TO SE E VJIVJALO V LAPANETO , VMESTO DA POMISLI KAK DA IZBEGNE NOJA . ZALAGVAT VI S DEMOKRACIJA ,EVROPEJSKI CENNOSTI I ZAPADNI STOKI , A NE VIJDATE SATARA , KOJTO SA VI PRIGOTVILI ! MAKETATA SA SASHTITE JUNACI , S TAZI RAZLIKA , CHE NA TJAH SA IM PRIGOTVILI ALBANCI !
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
"Ниската избирателна активност работи в полза на ДПС и Коалиция за България." - ТОВА НЕ МОЖАХТЕ ЛИ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА!!! ВСЕКИ ВОТ Е ВАЖЕН!!! НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ САМО ТУРЦИ И *** ДЪРЖАВАТА!!!
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Турция rulz
98
0
 
0
 
! Отговори
браво преди 14 години
Браво на ДПС!!!Успяват да си организират етноса и си печелат.Ние българите се отчаяхме от 20 години промени и вече нямаме вяра че положението ще се подобри.Статистиката сочи че сме втори по беднос в Европа след Молдова.Бавно и сигурно си отиваме като нация.Няма ред ,няма закони ,няма сигурност,няма работа,няма бъдеще.Баш бабитите си оправиха дережето а останалите са в забвение.Жалко за народа жалко за децата ни жалко че живяхме и живеем в държавата Абсурдистания.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Заблуда е, че дпс има толкова голямо значение защото хората не излизали да гласуват.Колко депутати има дпс - тридесет и няколко, на предишни избори и по-малко.Останалите двеста и могат две правителства да направят самостоятелни, но нещата не се командват от тук.На малка и беззащитна България просто и се налага да е така.Припомням как бившия премиер Д. Попов обясни, че за 20 мин. английския посланник три пъти му е казал категорично: "Ще ги регистрирате като партия!" Това е.Великите докато не решат друго, ще е все така, че и после.Само един пример - как през 1912 г. насъскаха няколко млади балкански страни срещу Османската империя и те я разпердушиниха набързо, а на следващата година ги скараха и хвърлиха в Междусъюзническа война.... А ние си плямпаме и се забавляваме, хахахаха.
96
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Киряк Стефчовци - бол!
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
glasuvaite ..... ina4e shte stava i po losho
94
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Вчера бях свидетел на следната ситуация: В град Русе в двора на *** къща бяха събрани към 40 ***. Минавайки случайно чух как тартора им казва да гласуват за ДПС а партията щяла да им се отблагодари. Така , че българи всички на избори и да махнем тия гадове от управлението. Помислете за наследството което оставаме - децата ни!
93
0
 
0
 
! Отговори
HAN KRUM преди 14 години
BALGARIA VLISA V EVROPA S TURSKI EVRODEPUTATIILI PO TO4NO S UBIIZITE NA NAWITE DEDI
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Da ne se sardim na DPS vse vijdame che drugite zdnici sa mrasni a nashite te vijdat napalnihme listite s *** razni mafioti Galevi, Boyko, siderov mazniq Qnev samo taq ostana murgina kak iskate da se upravlqva BALGARIA *** sada policiqta boje pazi chesnite lyude boje