ДПС първи при 25% изборна активност

Ниската избирателна активност работи в полза на Доган и Станишев, сочат социолози
31 май 2009 18:33, Красимир Ангелов
212
ДПС първи при 25% изборна активност
Снимка: БГНЕС

Ниската избирателна активност работи в полза на ДПС и Коалиция за България.

Ако активността падне под 25% е напълно възможно ДПС да се окаже първа политическа сила, показват резултати от изследване на МБМД две седмици преди изборите за Европейски парламент.

Социолозите обобщават, че основният въпрост остава около избирателната активност.

Засега тя се очертава около 35%. Ако се запази такава, то 5 партии биха имали евродепутати.

ГЕРБ би взел 5 или 6 мандата, Коалиция за България – 4 или 5, ДПС – 3 или 4, Атака – 1 или 2 и Синята коалиция – 1 мандат.

В процентно съотношение хората на Бойко Борисов ще вземат около 30,6%, а социалистите – 25,4%.

Следват ДПС-19,4%, АТАКА-8,1% и Синята коалиция-6,7%.

РЗС на Яне Янев събира 4,3%, но ако тенденцията за увеличение на електората им се запази, то и те имат шансове да се намесят в разпределението на мандатите.

"Прогнозните резултати отразяват мнението на гражданите и не отчитат купуването на гласове. Ако се повторят действията от 2007 година, изборните резултати са непредвидими”, застраховат се от МБМД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Дебиш преди 14 години
Е браво бе... то само това остава. Ако *** вземат властта паля колата и потеглям в странство. Тук да си стоят турците.
10
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 14 години
Писах тук че Атака е Турска креатура ... Луд бяхНо дойде гласуването за 8% бариера, и всички видяха че Атака е 2-то ДПСПисах тук че тези 8% (ДАЖЕ 6-7%), които дават за ДПС са измама. Че ДПС ще има най-малко 18% с тази избирателна активност - пАК БЯХ ЛУД!Сега и за това излязох прав ...Завладяването на цялата ни държава от турците, ПРИ ТАЗИ ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА е неизбежно, както неизбежна е смърта. Именно по този начин - ние не гласуваме, а те гласуват над 100%Единственото ни спасение е ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ ...Но защо само НДСВ поиска това ?!!!Защо всички други "български" партии мълчат ?!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Тук по-късно ще се чуят призиви за блокиране на границите, за бойкот на партиите, за негласуване...Братя Българи, всички сценарии са проиграни от разните партийни анализатори, и са направени стратегиите в които пак те да спечелят!Братя Българи, не е проигран само и единственно сценария при който гласува поне 80% от населението имащо право на това!Да ги изненадаме и да ги поставим там, където е мястото им-в опозиция или най-добре под 4 процентната бариера!Това не са го очаквали от Народа!Спомнете си как дойде на власт, после си спомнете как царя дойде...Народа се активизира и ясно показа че иска промяна.Друг е въпроса че и двамата излязоха менте....Единствения шанс да се отървем от триглавата ламя е да гласуваме масово, пък да видим тогава как ще обясняват че и 4 % не стоят зад тях.Няма да агитирам за кого да гласувате, но гласувайте!Аз ще гласувам за единствената парнтия , която говори за протекционизъм и възраждане на родната икономика, за възмездие на икономическите престъпници и това, Българската политика да се прави в България и от Българи , а не далеч на запад или близо на югоизток.Дайте да ги изненадаме, и въпреки неудобните дати да гласуваме!
8
0
 
0
 
! Отговори
mmmm преди 14 години
САМО АТАКА
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и като те управляват комунисти, какво?!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Обяснете на познатите си, които няма да гласуват, че по този начин не наказват никого! Като не знаят за кой, да гласуват с невалидна бюлетина, иначе гласът им отива за БСП и ДПС.
5
0
 
0
 
! Отговори
АН преди 14 години
ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА....АКО НЕ ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ТУРЦИ.....:(
4
0
 
0
 
! Отговори
Скандинавец преди 14 години
.. за съжаление разбира се
3
0
 
0
 
! Отговори
kupi i spe4eli преди 14 години
tova ne e mnogo sigurno 6toto i kostov zalita taka da pe4eli izbori.ina4e nama6e taka da se natiska da go dopusnat do tqh
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ако доган спечели си събарям къщата и отивам да живея на др. място - пък било то и в колиба в африка !
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
както съм казвал винаги .. разумът побеждава .. !