ДПС първи при 25% изборна активност

Ниската избирателна активност работи в полза на Доган и Станишев, сочат социолози
31 май 2009 18:33, Красимир Ангелов
212
ДПС първи при 25% изборна активност
Снимка: БГНЕС

Ниската избирателна активност работи в полза на ДПС и Коалиция за България.

Ако активността падне под 25% е напълно възможно ДПС да се окаже първа политическа сила, показват резултати от изследване на МБМД две седмици преди изборите за Европейски парламент.

Социолозите обобщават, че основният въпрост остава около избирателната активност.

Засега тя се очертава около 35%. Ако се запази такава, то 5 партии биха имали евродепутати.

ГЕРБ би взел 5 или 6 мандата, Коалиция за България – 4 или 5, ДПС – 3 или 4, Атака – 1 или 2 и Синята коалиция – 1 мандат.

В процентно съотношение хората на Бойко Борисов ще вземат около 30,6%, а социалистите – 25,4%.

Следват ДПС-19,4%, АТАКА-8,1% и Синята коалиция-6,7%.

РЗС на Яне Янев събира 4,3%, но ако тенденцията за увеличение на електората им се запази, то и те имат шансове да се намесят в разпределението на мандатите.

"Прогнозните резултати отразяват мнението на гражданите и не отчитат купуването на гласове. Ако се повторят действията от 2007 година, изборните резултати са непредвидими”, застраховат се от МБМД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Както и да я въртите требе за БСП да се гласува над 60 %.Другите където отиват бесепето оттам се връща.
130
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Turtsite zashtitavat po dostoyno rodinata si BG vav sravnenie sas balgarite.......
129
0
 
0
 
! Отговори
danko преди 14 години
има ли вариант при който изборите да бъдат обявени за нередовни, недействителни или нещо от този род?
128
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Skapi sanarodnitsi,i Dogane *** iVolen Sİdera e ***...........
127
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Dosega komandvaxa vse balgari...to i dogan ne etur4in,a e roda sas mangala sider..za kakvo pak da glasuvam za ***.....poxubavo tur4in otkolkoto *** da mi e.be jenata......
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Бреееей лоша работа ако е вярно! Мислете българи
125
0
 
0
 
! Отговори
Mountain Dragon преди 14 години
Ще ви кажа само една приказка - не плюйте там, където може да се наложи да пиете. Стига слагахте АТАКА заедно с престъпниците от тройната коалиция, като удобно изпускате НДСВ и крадливия цар. Спахте 8 години докато разни коалиции глозгаха България, сега се посъбудихте и почнахте да плюете единствената партия, която през този мандат не бля като вас а полагаше усилия да разбуди народа и да изобличи крадците от триглавата коалиция и про-турската политика на ДПС. Да не се окаже, че ще допрете до гласовете на АТАКА в парламента, за да ви гласуват правителството дето го гласите, че ще станете за резил за пореден път, след всичките тия боричкания дето проглушихте ушите на всички с тях напоследък.
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Пич, ти който призоваваш да не се гласува... ти си от Догановите хора и вероятно пишеш от Анадола-на латиница. Нали знаеш, че дори и само един човек да гласува, то той ако е турчин, в парламента пак ще имаме 240 депутата, само че и те ще са от Анадола. Дори и само един да гласува, ще имаме избори. А този един по-скоро ще е някой турски или червне глас от някое село. Ако искате да ни управляват нагли хора с гласовете на безпросветните, може и да не гласувате. Ако искате някаква промяна-задължително гласувайте !
123
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
121-прабългарин, подценяваш интелигентността на БЪЛГАРИТЕ. Всички са наясно, че ако не гласуват, по-голям шанс за успех имат партии като ДПС и БСП,чийто електорат е дал своя вот.ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ, за да спасим Родината си от позора турци да я управляват!Гласувайте, БРАТЯ БЪЛГАРИ!
122
0
 
0
 
! Отговори
op преди 14 години
Oт кьде знаеш че е ***?Да не си му ду,хал?
121
0
 
0
 
! Отговори
prabalgarin преди 14 години
prizovavam vsi4ki istinski grajdani na BG da ne glasuvame za nikogo......
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ех, тая Атака! Голям проблем ви е на всички.Ще я заобиколите и изолирате, не се бойте.Беше сръбска, руска, гръцка, сега стана доганска и станишевска. ... А тя най-много си е Българска. С всичките си недостатъци е необходима.Който знае защо - знае.Който не, не е нужно да му се обяснява.Хайде по асмалъците.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
То това беше и основната цел на Доган, ама на станишев му е малко пипката и не се светна.
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
кога ще има новина че е застрелян този *** ***
117
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
Българи, не се поддавайте на провокации!Всеки един от нас ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВА, за да успеем да преборим партията на Доган.Нямам нищо против обикновените хора етнически турци, но ще бъде СРАМ И ПОЗОР, ако от безхаберие или невежество се оставим те да имат преимущество в управлението на Родината ни, която повече от 1300 години се нарича БЪЛГАРИЯ!И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ НАРИЧА!!!
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Гласуването с празна бюлетина е пак в услуга ба БСП-ДПС и АТАКА. Ако човек си е направил труда да отиде до изборната стаичка, по-добре да подрепи някоя дясна партия директно, вместо да пуска празни бюлетини, мислейки си, че прави нещо важно и съдбовно. Мислещите хора в Бг са малко, голяма част избягаха, много хора ще са на море-затова сложиха подобни дати за озбори, затова ще гласуваме и два пъти. Направено е всичко, за да спечелят пак същите хора служебно ако може. Гласувайте и помолете познатите си да гласуват. Страх ме е за България.
115
0
 
0
 
! Отговори
избирателя преди 14 години
ГЛАСУВАЙТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ, ИНАЧЕ ПОСЛЕ НЯМА НА КОЙ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ. *** КАРАБИНИ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНАТ И ДА НИ Е....Б...А Т. ЗАЕДНО С ТЕХНИТЕ ЛАКЕИ КАТО ДАНЧО МЕНТАТА, СИВИЯ КАРДИНАЛ ОТ ХАСКОВО, ПРЕДАТЕЛЯ ПРОФЕСОР И Т.Н.
114
0
 
0
 
! Отговори
danko преди 14 години
на вниманието на всички форумци- нека разгледаме следната ситуация: на изборите всички които досега не са гласували или са гласували "наказателно", или просто гласуват ей така, та ако всички тия хора гласуват с невалидна бюлетина, процентите ще са около 60 и повече. Нека поразсъждаване по казуса: кой от всички политици ще обяви изборна победа, независимо от всички останали гласове. Досега им беше лесно -гласували - негласували те се тупат по гърдите и видите ли спечелихме толкова и толкова и значи: хванахме бог за шлифера. Как ще реагират ако някой гладен журналист им пъхне микрофона пред устата и им зададе въпрос от типа на: "за кого или против кого са невалидните бюлетини?" Вариантите за наказателен вод ги видяхме: след като скачаха се натресоха на , него го наказаха и се надянаха на "деденцето" дето ни разказа играта, а него пък го наказаха с триглавата ламя- за нея всички виждаме. Но истински наказателен вот досега не е имало и аз просто желая да провоцирам мисленето ви във тази посока. Зная, че накрая пак ще си разпределят гласовете, но поне от първия ден ще знаят, че суверена в тази държава не ги одобрява, а това май досега по никакъв начин не можем да ги накараме да си го признаят. Вярвам в градивното начало на българския народ и се надявам на разумни, а не политизирани или етнически уклони за което предварително благодаря на всички отзовали се.
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Руснаците са направили услуга на Османската империя като са я оттървали от нас.Иначе и това което е останало от нея нямаше да го има.
112
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
pozdravqvam te,no sega shte ni spasat samo krasivite balgarki ot tur4alata