Скандал! 415 хил. българи замъкнати до урните

Контролираният вот е зона на крепостното право, скочиха политолозите
23 юни 2009 22:02,
130
Скандал! 415 хил. българи замъкнати до урните
Снимка: БГНЕС

415 хиляди гласа са контролирани у нас на изминалите евроизбори, обявиха от Гражданската коалиция за свободен и демократичен избор.

Според анализаторите 16,4% от всички избиратели са гласували за определени партии под принуда и натиск, каза социологът Антоний Гълъбов.

По думите му има своеобразна смес между некомпетентност, умишлено действие и подмяна на вота.

В СИК пък е регистрирано влияние на вота чрез предварително подготвени списъци, групово гласуване на лица, както и разпитване на избиратели и заплахи за уволнение и натиск, сочат данните на  коалицията.

„Зоната на контролирания вот е зона на крепостното право. Това не е метафора”, подчерта на свой ред политологът и председател на УС на Асоциация "Прозрачност без граници" Огнян Минчев.

Той призова българските граждани да гласуват за когото и да е, за да се намали размерът на контролирания вот.

Минчев допълни: „Ако на 9 септември ни отнеха свободата на всички вкупом, сега се опитват да ни отнемат част по част”.

Политологът призова хората да следят и за употребата и за злоупотребата със служебни бележки.

Зоната на контролирания вот е зона на крепостното право

„Има практика те да се прокарват под цветен ксерокс от „екскурзианти”, които гласуват много и на различни места“, допълни той.

По думите на Минчев мажоритарният вот ще остане сираче.

Според него от мажоритарния вот ще се отрекат и Сергей Станишев, и Ахмед Доган по същия начин, по който вече се отрече и президентът Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
голямата лъжа атака преди 14 години
този тъй хубав изборен закон беше приет с гласовте на атака и рзс.Преди да гласувате за атака и рзс си дайте сметка че така подкрепяте дпс бсп и ндсв.Опомнете се българи и не гласувайте за протурските партии.
48
0
 
0
 
! Отговори
До 43! преди 14 години
така е - тези картини са типични и за комунизма!!!! Но.....нима вие искате да се равнявате по чичко Сталин и неговата програма за кадрите??????? нали "уж" сте българи? Що ходите на шествията облечени като Блейд? А националният флаг го използвате да си бършете кирливите вратове в жегите??????? Това ли вашето виждане за "чиста" България? А как така Слави Бинев се вреди пак в ЕП - този "гигант" на мисълта???????
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За сведение на господин Минчев и автора на статията Ксерокс(Ксирокс) е производител на мултифункционални устройства, в частност копирни машини.
46
0
 
0
 
! Отговори
до 39 от 32 преди 14 години
Лъжец си ти !! Отиди в "Свежо" на 5-та страница и ще видиш и заглавието и коментара ! А аз,приятели и семейство сме гласували и ще гласуваме за Атака !!!
45
0
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 14 години
Подобни методи може и да не са типични за повечето избиратели на "Атака", но явно за много символиката на Третия райх е типична!!!!!! Което както и аз казах - е само едно начало! За ДПС - така е! Но се замислете също, как така един полу-*** като Слави Бинев 2-ри мандат е в ЕП и как човек с средно образование и бизнес кръчмарство защитава българските интереси там!!!!!!!!! Това ли е визията на Атака за българщината??????????
44
0
 
0
 
! Отговори
harison преди 14 години
Hora,glasuvaite!ne se prodavaite za 5 leva!ne zabravqite Levski i Botev za kakvo sa se borili!
43
0
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 14 години
А ти НИ звучиш като поредния провокатор- психопат !!! Тези картини,дето ги рисуваш,могат да бъдат вменени и за комунизма !! Има достатъчно снимков материал по въпроса! Ама май точно Атака и Расате ще излязат хората,дето ще ви изхвърлят от управление !Българите вече се усетиха и няма така лесно да се примирим с фашисткия ви ислямизъм !!
42
0
 
0
 
! Отговори
mnenie преди 14 години
37, подобни личности не са показателни за избирателите на Атака.Аз уважавам чуждото мнение, чуждите религии и като цяло каквото и да е чуждо, стига да не е наложено насила.За съжаление ДПС напослдък насила налага чуждото в някои региони на страната и за това смятам, че Атака е подходящ избор за съпротива.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно така само Атака не купува гласове , А другите умиргат от яд пари дават и пак нищоо.... ха хаха мекерета... няма нищо по срамно от предателя и еничара.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
големи мъчесници ги направиха тези евреи в същото време има сума погинали по концлагери Българи в Гърция , Сърбия , Румъния, Турция. след 1913г.
39
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 14 години
лъжец.Такава и твоята комунистич. партия.Всяка нейна дума е лъжа.Защо мислиш че всички са *** като теб и не могат да разберат че водиш гнусна агитация.Червей червен.Страх ли ви е от герб.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз също съм против мажоритарните избори , тогава ще се навъдят сума независими богаташи в парламента. Няма нищо по-добро от партията като политически посредник.. тука въпроса пак опираме с предателството непрекъснато преливане на хора от една партия в друга.. Ако депутат реши си сменя партия трябва да си даде поне един мандат почивка да не участва в следващите избори.
37
0
 
0
 
! Отговори
До 24 преди 14 години
Звучиш ми като един мустакат чичко, преди70 години - изправен на трибуните в любимия си Мюнхен! Говореше същите неща - за евреите! После започнаха да горят книги - Томас Ман, Шилер, Хайне! не им стигна и това - Кристалната нощ, Нощта на дългите ножове! Ходеха облечени в кафязи ризи, черни ботуши и ленти на ръкавите! И крещяха "Зиг хайл"! Погледнете се....ненормални идио-ти! засега само крещите, после ще горите книги, а накрая...!!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЛУПОСТИ ПИШЕШ ОПОМНИ СЕ .
35
0
 
0
 
! Отговори
голямата лъжа атака преди 14 години
този тъй хубав изборен закон беше приет с гласовте на атака и рзс.Преди да гласувате за атака и рзс си дайте сметка че така подкрепяте дпс бсп и ндсв.Опомнете се българи и не гласувайте за протурските партии.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до:GaskoingМомче танкове е България има само в музеите,успокой се малко.Не пиши коментари веднага след като си гледал някой филм за Втората световна война
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Единствено Атака не купува гласове.. Излиза много тънко не дава пари ... И другите умиргат от яд... ха хахахахахах Освен това се вдига и избирателната активност и трябват пари и още пари , а ресурса е ограничен... и струва ли си цената..
32
0
 
0
 
! Отговори
отговор до 25 преди 14 години
"Станишев и Първанов : не щем наблюдатели от ПАСЕ, искаме от ОНД" - Което ще рече,че не искали европейски наблюдатели,а от Русия !!! Пак се лъжете да гласувате за Герб..Борисов си е със Първанов !!
31
0
 
0
 
! Отговори
do 25 преди 14 години
Европа иска да ни контролира, но БСП и ДПС не щат.За информация виж статията "ПАСЕ: Защо София не ни кани за изборите?":"Бюрото на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа изрази разочарованието си, че компетентните органи в България до момента не са отправили покана до ПАСЕ за наблюдение на предстоящите парламентарни избори в страната.ПАСЕ вижда в това ясен случай на липса на сътрудничество от страна на София, се казва в съобщение на Съвета на Европа.(....)"
30
0
 
0
 
! Отговори
EWA преди 14 години
AKO NQMA6E TAKAVA PORO4NA PRAKTIKA NQMA6E SEGA NAI GOLEMITE PRESTAPNICI MUTRI I KRADCI DA STOQT PRED VXODA NA PARLAMENTA