Скандал! 415 хил. българи замъкнати до урните

Контролираният вот е зона на крепостното право, скочиха политолозите
23 юни 2009 22:02,
130
Скандал! 415 хил. българи замъкнати до урните
Снимка: БГНЕС

415 хиляди гласа са контролирани у нас на изминалите евроизбори, обявиха от Гражданската коалиция за свободен и демократичен избор.

Според анализаторите 16,4% от всички избиратели са гласували за определени партии под принуда и натиск, каза социологът Антоний Гълъбов.

По думите му има своеобразна смес между некомпетентност, умишлено действие и подмяна на вота.

В СИК пък е регистрирано влияние на вота чрез предварително подготвени списъци, групово гласуване на лица, както и разпитване на избиратели и заплахи за уволнение и натиск, сочат данните на  коалицията.

„Зоната на контролирания вот е зона на крепостното право. Това не е метафора”, подчерта на свой ред политологът и председател на УС на Асоциация "Прозрачност без граници" Огнян Минчев.

Той призова българските граждани да гласуват за когото и да е, за да се намали размерът на контролирания вот.

Минчев допълни: „Ако на 9 септември ни отнеха свободата на всички вкупом, сега се опитват да ни отнемат част по част”.

Политологът призова хората да следят и за употребата и за злоупотребата със служебни бележки.

Зоната на контролирания вот е зона на крепостното право

„Има практика те да се прокарват под цветен ксерокс от „екскурзианти”, които гласуват много и на различни места“, допълни той.

По думите на Минчев мажоритарният вот ще остане сираче.

Според него от мажоритарния вот ще се отрекат и Сергей Станишев, и Ахмед Доган по същия начин, по който вече се отрече и президентът Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Путин преди 14 години
На кого Доган даде 1,6 милиона преди изборите 2005 г. ? На мен ли ?Кой стои на снимката в Москва до ислямиста Ахмед Рами ? Аз ли ?Като гласувате за *** Сидер, вие сте най-големите врагове на България.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 24 тиНе говорете за българщина вие от Атака.На колко празника и до колко паметни плочи се оляхте???Нещастници!Махленски кречетала!
27
0
 
0
 
! Отговори
era преди 14 години
qsnoe 4e kupuvaneto na glasove e masova praktika ina4e ne bi bilo logi4no kostov da se pokazva vaob6te .razumnite hora nikoga ne biha glasuvali za nego otnovo
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до:7Само един *** може напише това което си писал.Българите в чужбина и те ли са ***,безмозъчен ***
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Леле колко съм ***, аз си ходя доброволно....Къде е Европа да контролира бе????? Нали сме европейци?
24
0
 
0
 
! Отговори
stoian преди 14 години
9 ! Куче мръсно ! Не цапай Атака !!! Хич не се опитвай да я изкарваш турска !! Като трън ви е в очите,щото навсякъде и винаги е защитавала преди всичко българщината !! Ама ще дойде и вашия ред,предатели гадни !!
23
0
 
0
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Трябва да се гласува!!! да гласуваме всички!!! За какво правят избирателни секции в Турция??? А ми не в америка където хиляди наши сънародници искат да гласуват? или по други места? Предлагам сега ако *** и турците изберат ДПС да излезнем всички пред народното осъбрание и България да бъде поведена от Армията и всички Турски и *** махали бъдят съборени с танкове!!! всички който управляваха да бъдат обесени а другите да започнат от начало и ще знает какво ги чака ако се подиграят с нас!!
22
0
 
0
 
! Отговори
citati ot Dogan преди 14 години
"Купуването и продаването на гласове е европейска практика!" Ахмед Доган"През последните 15 години сигурно половината бизнесмени, които са над средното равнище, са...или с мое съдействие, или с най-много моя усмивка." Ахмед Доган"В цял свят - от Америка до Япония - всяка партия си има обръч от фирми." Ахмед Доган
21
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 14 години
турцизация+мангализация+галевизация=демокрация.bg
20
0
 
0
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Дано само когато диде следващото правителство,първото нещо ,което да промени да е изборният закон.А на второ място закона за референдумите!Защото тази неграмотна *** дето сипродава децата сега определя нашето бъдеще. Докога?!!! Мпля ви хора ГЛАСУВАЙТЕ !!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Путин преди 14 години
СтаниШеф предаде БСП на ДоганС нареждането на Станишеф Външно министерство, да открие 123 секции в Турция, със записването на нови 300 000 турци в избирателните списъци, на практика Лидерът на БСП я направи 3-та пол. сила.Защото ДПС ще я бие, именно с тези гласовеНо кога ли хазарите, не са били първи съюзници на турските *** ?
18
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Подготвя се най-мащабната фалшификация на изборите в историята на прехода !!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
krivak преди 14 години
"не е вярно" нали така рече ГОЦЕ
16
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
партия-лъжец - какво се чудиш, че *** продават гласа си - та те продават и собствените си чавета !!! Затова в нормалните държави нямат право да гласуват - просто европейците отдавна са проумели елементарната истина, че *** НЕ Е ЧОВЕК !!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Русия ще изпепели целия мюсулмански свят за 3 часа!!! Слад това още 1 час за да изпепели и американците който ще се намесят без успех в защита на ***!!! Така, че радвайте се Турци докато не е дошла отново великата Руска армия!
14
0
 
0
 
! Отговори
AdminL преди 14 години
До урните, автомобилите, социалните придобивки и помощи не трябва да се допускат лица с образование под средното! Такива ТВАРИ са само кръвопийци, смучещи от хората с ясно гражданско съзнание - учещи, трудещи се, плащаши данъци! Жалко, унизително, порочно е, че точно тази *** решава вота вече толкова години подред в държавата, която истинските граждани носят на превитите си гърбове!
13
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Трябва ВСИЧКИ да гласуваме - и то не за ***-мастурбант Б.Б., а за РЗС и Атака, ако искаме да спасим България. После мерките са прости - неграмотните и незнаещите Български да НЕ гласуват, неплащащите данъци да НЕ гласуват, уличените в продажба на гласът си, да бъдат лишавани от избирателно право ДО ЖИВОТ !!!А за Доганоглу - съд за противодържавна дейност и - СМЪРТ !!! Богатството му да бъде отнето и продадено в полза на бедните помаци, които той ограби !!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Ленин Ага преди 14 години
Трябва да се забрани на гнусните българи,дето ги мързи да си закарат мазните пърделници до урните да гласуват!!!!Избирателни права само за пенсионерите и мюсюлманите!!!Аллаху Акбар и венсеремос аркадашлар!!! Смърт на народа ,свобода за Ислямокомунизма!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
партия лъжец преди 14 години
"Скандал! 415 хил. българи замъкнати до урните"Моля да се коригира заглавието така:"415 хил. турци и *** с българско гражданство привлечени до урните срещу заплащане"Етнически българи не гласуват за пари .Само електората на бсп гласува за кокошки капачки кебапчета червени шапки и най-вече срещу големи комунистически лъжи за светло бъдеще.
10
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Турците в България гласуват за ДПС от страх, *** нагло си продават гласа. И докато първите все пак работят, обяснете ми с какво право представителите на нисшата хъхреща раса въобще се допускат до урните? Откъде накъде някое животно, което дори не може да говори членоразделно, отказва да работи, живее от помощи и кражби, ще избира управляващите ни? В Италия или Англия *** имат ли право да гласуват? - НЕ !!!!