РЗС иска касиране на вота в Турция

Изборът на седем депутати от ДПС е незаконен, отсече Янев
21 юли 2009 16:05, Красимир Ангелов
139
РЗС иска касиране на вота в Турция
Снимка: БГНЕС

 

РЗС ще настоява за касиране на вота за Народно събрание в 123-те секции в Турция, обяви лидерът на партията Яне Янев.

До края на деня хората на Янев ще внесат чрез главния прокурор искане до Конституционния съд за тълкувателно решение за съществени нарушения.

По думите на лидера на РЗС изборите в южната ни съседка са тотално опорочени, след като много хора изобщо не са гласували, а са вписани в изборните протоколи.

Още по темата
Според Янев членовете и председателите в повечето от 123-те секционни избирателни комисии в Турция са подали протоколи с невярно съдържание и по този начин са подвели ЦИК.

“Практически не е възможно в тези секции да гласуват по 1500-1600 човека. Дори да им дадем по минута за гласуване – сами сметнете колко човека трябва да са гласували за минута”, допълни лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

“Освен това процедурата там е още по-сложна – имената и ЕГН-тата се записват на ръка и това допълнително усложнавя процеса”, добави той.

В изборния ден са постъпили и множество сигнали от членове на секционни избирателни комисии, че до гласуване са допускани и избиратели, които не притежават валидни документи за самоличност, съобщи още Янев.

Поради тази причина от РЗС настояват да се обяви за незаконосъобразен изборът на следните народни представители от ДПС:

от 4-ти МИР Велико Търново – Хасан Хаджихасан

от 13-и МИР Пазарджик – Искра Михайлова-Копарова

от 17-и МИР Пловдив окръг – Тунджай Наимов

от 19-и МИР Русе – Бюрхан Абазов

от 22-ри МИР Смолян – Елин Андреев

от 26-и МИР София област – Емил Иванов

от 27-и МИР Стара Загора – Лютви Местан

Според представители на РЗС тези депутати са влезли в парламента чрез добавяне на гласовете от Турция, а самото гласуване там е било "опорочено тотално".

“На тяхно място след  преразпределение трябва да влязат депутати от всички останали парламентарно представени партии”, обяви Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
17
 
! Отговори
анадолец преди 14 години
Защо не е изпратил застъпници до 123-те секции, а сега решил, че е било незаконно.
78
0
 
17
 
! Отговори
АЛф преди 14 години
:)) Тоя *** *** и се чуди, как да не се разбере че всъщност се е насрал и сега иска да отклони погледа в друга посока.. Сега да видим, как ще се справи с миризмата :)
77
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Jore ,в повечето секции имаше по 2-3 кабини Сметките са ти като на твърд ГЕРБЕР-АТАКИСТ
76
0
 
17
 
! Отговори
МИНУВАЧ преди 14 години
нЯМА КАКВО ДА СЕ ДЪРЛЯТЕ... ЩОМ КАТО 2 000 НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ СТРАНАТА, А СЕ ОКАЗВА, ЧЕ СА ГЛАСУВАЛИ...В ИСТАМБУЛ....НА ПРОКУРОРА!!!
75
0
 
17
 
! Отговори
jiko преди 14 години
71 ti izvadi logika, znachi koito e protiv "turcia" tribva da e s Ataka? inache ne e naistina sreshtu turcia? Malko naivno zvuchi, a i ne vijdam sto niakoi tribva da e sreshtu turciA? Tuka stav vapros ne koi sreshtu kogo e, a za narushavane na bulgarski izbiratelen zakon i bg konstitucia, ne go svalia na nivo -turcia-ataka
74
0
 
17
 
! Отговори
joro преди 14 години
"По данни на ЦИК в 23 от секциите в Турция са гласували по над 1000 души. При изборен ден с продължителност 12 часа това прави по около 40 секунди за пускане на бюлетина. "
73
0
 
17
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Не плюя по него. Просто за мен не е политик.Ако постигне нещо добро - чудесно!Колкото повече резултати - толкова по-добре.Но за мен той няма качества на политик. Не можеш да правиш политика само на основа нападки към други националности и държави. А икономика, зравеопазване, образование и др. Не съм чула да говори за тези неща.
72
0
 
17
 
! Отговори
дьорт дьорт дьорт преди 14 години
четете тази статия в капитал - там е истината за ДПС манипулациите на изборите:://.capital.bg/show.php?storyid=753282&sp=0
71
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tova lice manipulira obstestvenite nastroeniq. Govori ne ot ubejdenie, a ot lichen interes, tai kato znae za kakvo si govorqt horata. Hem protiv Turciq, hem ne iska naedno s Ataka
70
0
 
17
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Той и Бойко много се канеше на Доган, че и на Станишев.Айде сега да го видим.на бас се хващам, че няма с пръст да пипне нито Доган , нито някой от хората му.Всичко беше само приказки за наивници.
69
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
za tova e vinoven KOSTOV!!!!!!!!!!!!
68
0
 
17
 
! Отговори
Идиот до joro преди 14 години
Нали и ти не си вярваш, В Турция няма такива секции с 50-60 гласували
67
0
 
17
 
! Отговори
Златко преди 14 години
Ами това е.Като няма какво друго да кажат, сега пак 4 години ще "громят" ДПС.Еми айде да видим дали наистина имат здрави *** да направят нещо на Доган, или само думкат тъпана.С анти-ДПС риторика лесно се влиза в парламента, ами сега какво ще правят-врагът е извън властта и от него нищо не зависи.Сега 4 години ще слушаме как аха да го обесят Доган, ама сега не бил момента.И Яне, и "Атака" сега няма какво да правят, освен пак да си пеят старата песен.
66
0
 
17
 
! Отговори
P_boy преди 14 години
Tina, точно тук се вижда, че никак не ги разлайва - опитва се да направи нещо и то светкавично. Когато видите лошо от яовека, тогава обсъждайте и съдете... Какво ви е направил човека, че плюете? Да не ви е взел хляба или ви е изял десерта? Ясно и точно си казва какво иска да направи и се опитва малко или много. И вие просто си търсите човек за оплюване да има...
65
0
 
17
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Думата има Бойко другото е вече 'празни приказки'
64
0
 
17
 
! Отговори
Tina преди 14 години
"Доганизацията" има кой да я спре. Откриването на 123 секции в Турция беше "прощален" ход на Тройната коалиция. От новите управляващи зависи чрез закони да направят така, че това да не се повтаря.А Янев само разлайва кучетата.
63
0
 
17
 
! Отговори
joro преди 14 години
нали се сещаш, че не са разпределени по равно тези 93 000 гласа във всички секции... в някои сигурно има по 30-40 гласа ... нормално е в някои да са попълнени 1500-1600... и вече само можете да смятате. 1600 на 12 часа се падат 133 човека на час, значи на 30сек е влизал и излизал гласоподавател без прекъсване през целия ден....
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
РЗС има депутат от Монтана при получени около 2 000 гласа,Кажи Яне нещо по а
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
яне просто е една от политическите смешки в българия. Поредният алчен за власт, разсъждаващ от гледна точка на празния джоб и елементарност. държи се точно така както очаквах - като едноклетъчен придатък на бенките си. след година няма да го помните кой е
60
0
 
17
 
! Отговори
P_boy преди 14 години
На повечето от вас, които плюят РЗС им трябва 10 години Доганизация...за да ви докара до просешка тояга...тогава ще се молите за РЗС, че и свещи ще палите... Може и лайнинце да е, но се опитва поне да направи нещо!