Гагаузов плащал за ремонт на кв.м по... ?2254

Бившият строителен министър довел ведомството до фалит
5 авг 2009 08:13,
131
Гагаузов плащал за ремонт на кв.м по... ?2254
Снимка: БГНЕС

 

Бившият строителен министър Асен Гагаузов е потрошил 42 млн. лева за скандален ремонт, твърди за вестник "Стандарт" неговият наследник Росен Плевнелиев.

Милионите са отишли за обновяване на сградата на ведомството в последните дни на старата власт.

Работата е извършена на цени, в пъти по-високи от пазарните.

2254 евро на квадрат са платени на единствения участник в конкурса за ремонта – "Главболгарстрой".

"Харчовете са напълно неоправдани, защото предстои изграждането на нов правителствен център, където да се преместят министерствата. Ще дам сделката на прокурор", заканва се Плевнелиев.

"Министерството дължи към момента 72 млн. лв., предишното управление удобно е усвоило капиталовите разходи от бюджета на МРРБ на 81%, въпреки че все още сме в средата на годината.

Ведомството е във фалит, защото, освен че е некоректен платец, от октомври 2008 г. са сключени ударно договори, без да имат финансово покритие, за над 300 млн. лв.

Това е най-големият капан, заложен от правителството на Станишев", казва още Росен Плевнелиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ НА ГЕРБ преди 14 години
АКО ТОВА Е ВЯРНО,ТО МИНИСТЪРА СИ Е ЗА ЗАТВОРА.
128
0
 
0
 
! Отговори
честен човек преди 14 години
Нали този крадец Пешов се накрадна в Главболгарстрой и го преотстъпи на сина си ,асега отиде като председател на Камарата на строителите ,за да дава големите обекти на своите сихора срещу тлъсти комисионни.Докога ще го търпят този крадец,бивш партиен секретар в градския комитет на партията и протеже на Луканов.
127
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 14 години
а защо пак дадоха строителството на спортната зала на Главболгарстрой,които също са участвали в ремонта на министерството .Излиза ,че при всички правителства минават тези номера.На крадците ли трябва да се дават големите обекти,а за честните да остават трохите.
126
0
 
0
 
! Отговори
Ерик преди 14 години
Оногондур, благодаря ти за предсмъртното писмо на Апостола. Дойде тъкмо навреме,когато ми трябваше, а нямах време да ровя и да го търся. Здраве и надежда!
125
0
 
0
 
! Отговори
prasetu преди 14 години
Този Гагаузов е такъв нагляр!!!!!
124
0
 
0
 
! Отговори
гагаузо преди 14 години
най-много ми допадна изказването на гагаузо, който вчера пред бнт, на въпроса дали се страхува от проверката отговори "не се страхувам. ние сме правили всичко с мисълта, че може да бъде проверено". как да не го цунеш, мамин златен ***
123
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 14 години
Съгласен съм с коментарите до тук. Ясно е, че са крали, и то много, 5 000 лв на квадрат за ремонт. Иде ми да го убия. Ясно е че има дефицит и ще се чудят от какво да съкратят разходите. НО НЕКА ОСЪДЯТ ПОНЕ 2-3 бивши министри, да ги вкарат в затвора, да видим че действат. Иначе приемам че и те са като досегашните крадци. Искрено се моля да има наказани вече в тая държава.
122
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
червените велможи и кардиналите от Дс са достойни ученици на червените кхмери!батко и братко, износ на капитали..добре нека са дадени тези пари но нещо свършено както трябва, а какво става с парите получени за тази работа..ИЗНАСЯТ СЕ ЗАД ГРАНИЦА! Това е проблема иначе ако се въртяха в България нямаше да има толкова голямо значение...т.к.щяха да се инвестират и реинвестират в други проекти...Така че да СПРЕ ИЗНОСА НА КАПИТАЛ!Да се привлекат инвеститори с пари!Това го прави цяла Европа и САЩ!
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще направя задно салто ако стана свидетел как някой крадец като тоя Гагаузов влезе в затвора.
120
0
 
0
 
! Отговори
крали марко преди 14 години
Добре де - това се досещахме всички.....не е ли сега времето наистина да бъдат осъдени ЕФЕКТИВНО "висши" ръководители - поне следващите ще се замислят дали ще правят такива разходи.............или пак само ще си говорим за пред избирателите....
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вси4ки , които са" работили" ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ.... ДО СТЕНАТА / КАТО 4АУШЕСКО И СЕМЕЙСТВОТО МУ / !!!!
118
0
 
0
 
! Отговори
KukoUzov преди 14 години
Besene -da , ama za tashulkite, ako izobsto Gagauzov gi drusa ako ne si e napravil ploska operacia na torbata s pikaloto, ta i w gastite da e *** vkisnata.ritaj go w 4erypa dorde izpliue istinata. Naprao nemoem da povervyyym, kopee. wah ti cenata 5 bona remont na kwa-met.
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички,които ограбват народа,работят за интересите на юдео-масоните,които ще ни доведат до просешка тояга.Иначе идвало "великото бъдеще" за човечеството!Бих казал великото робство!
116
0
 
0
 
! Отговори
След 9.IX.1944 преди 14 години
Комунистите избиха толкова честни българи,които милееха за България и не искаха да преклонят глава пред безродствените комунисти.Сега,ако имаше народен съд,как щяха да бъдат назовани крадците от БСП и ДПС,а - не ли ВРАГОВЕ НА НАРОДА?
115
0
 
0
 
! Отговори
alankulu преди 14 години
ne che sum lo6 chovek ama gagauze bql den da ne vidi6 ti i cqlata ti roda kakto i cqlata 4ervena pasmina koito dokarahte naroda do prose6ka toqga
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Спокойно. Няма да вкарат нито един в затвора. НЕщастна държава
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Смърта е леко наказание!Затвор ! Строг режим ,без топлина и светлина! Оклад -хляб и вода-от чешмата.ЦЯЛ НАРОД докараха до просешка тояга тяхната мамка крадлива.Всички БАРАБАР С ПРЕЗИДЕНТА дето се прави на шушумига ,той е главния диригент на кражбите в БГ.Техните хотели да се национализират и да се напълнят с тази ***.ЗАД РЕШЕТКИТЕ ДА ГЛЕДАТ ЯХТИТЕ СИ.
112
0
 
0
 
! Отговори
Pora преди 14 години
От тези клетви които ще последват нищо добро не го чака Гагаузов - ще има да му се случват лоши работи до 9-то коляно! Все пак сам си го е направил - заслужава го....
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
nali sin4eto mu pavlin4o trqbva da xar4i po bar4eta i da u4i v swiss,puk i po leki jeni da xodi i skupi dre6ki da im kopuva,aa ima i oxranaa ;)
110
0
 
0
 
! Отговори
СССРейчо преди 14 години
ГБС и Симеон ПЕШОВ са мафия !!!! Лапат, крадат, прикриват и най-вече работят НЕкачествено. А "благия" характер на ПЕШОВ се дължи само на задръстеното му от пари гърло. Лакомия до шия....