Почина бившият вицепремиер Александър Божков

Той бе министър в правителствата на Софиянски и Костов
23 авг 2009 17:57,
329
Почина бившият вицепремиер Александър Божков
Снимка: Булфото

 

След продължително боледуване почина бившият вицепремиер Александър Божков.

Роден е на 9 август 1951, в София. Завършва американски колеж в Багдад и Висшия машинно-електротехнически институт в София, специалност машинно инженерство.

Вицепремиер и министър на промишлеността в служебния кабинет на Стефан Софиянски, остава на този пост и в правителството на Иван Костов.

Освободен е края на 1999 по предложение на министър-председателя за структурни и персонални промени в правителството и е назначен за главен преговарящ с Европейския съюз. Подава оставка от този пост на 9 юни 2000.

От 2000 година е съпредседател на Центъра за икономическо развитие, водещ на музикалното предаване „Музика за душата“ по Дарик радио.

През 2004 е осъден на две години условно с тригодишен изпитателен срок за безстопанственост на цех в село Цалапица.

През юли 2008 г. е оправдан и по последното дело срещу него - това за компенсаторните записи на Енгибарова-Шмид.

Твърди, че всички тези дела са образувани от тогавашния Главен прокурор Никола Филчев като политическа поръчка.

Александър Божков е женен, с една дъщеря.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
17
 
! Отговори
Ха Ха преди 14 години
Хей КУКУРИГУ, ти си достатъчно изтрещял по рождение щом можеш да пишеш подобни работи под новина за починал човек. Какъвто и да е бил. По безкрайна от космоса и човешката простотия е твоята.
265
0
 
17
 
! Отговори
kyky преди 14 години
хи хи хи... а пък най ми е смешно като *** с пяна на уста от нямане какво да кажат почват да правят опити да засегнат..... а бе, аз да не съм като вас безмозъчен, и квото и да открадне костов, и квото и да счупи бойко да налитам да се дървя? малиии верно седерастията удря и отнема и малкото мозък, дето го имате....
264
0
 
17
 
! Отговори
Нямам думи вече преди 14 години
Разбира се че едва ли има *** да обожава и обича Виденов и Срегей. Това е нелепо и смешно. Но пък не означава, че автоматически трябва да прелива от любов към Костов и Божков - Бог да го прости.
263
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Обожаваш Виденов и Сергей.
262
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти обичаш Виденов и Сергей
261
0
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 14 години
*** времето ви отмина. Никой не ви вярва вече, крадльовци. Това е и причината за толкова отрицателни коментари, дори към вече неживия Александър Божков. Все пак нека Бог прости греховете му, тъй като сме християни.
260
0
 
17
 
! Отговори
kyky преди 14 години
тук разни изтрещели *** пак говорят без факти. човека се съдра да краде, толкова краде че чак другите *** ги беше срам от него, дори най великия крадец на прехода другаря софиянски и шефа на мафията другаря костов се разграничиха от него, ама пак се намира някой изкукавеляк да ни обяснява, че гсин едиколко си процента бил сейнт уотър ъндринкед.... и не ми обяснявайте за международното положение, не върват тия лафове от пуц тук...
259
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тук разна *** се изказва и говори без факти. Червени бабички, дядовци и техните внуци, чули-недочули за някого нещо, въртят латерните с безпочвени обвинения. Този човек е един от реформаторите, които след Виденовия погром над икономиката, държавността и народа, поставиха България на правилния, дългоочакван път, по който отдавна вече се движеха другите постсоциалистически страни - Полша, Чехия, Словакия, Унгария. Да, този път преминаваше през приватизация.
258
0
 
17
 
! Отговори
Нямам думи вече преди 14 години
изкукалите *** пак намесиха БСП, че БСП ли е виновна че Костов и Божков съсипаха България
257
0
 
17
 
! Отговори
nqma_zna4enie преди 14 години
?????
256
0
 
17
 
! Отговори
шмулю преди 14 години
Мразим ССССичко! еле па като умре некой - най-добре. Мое да фъргам и каменье по гроба му...Ай са чакам поредното излияние от сорта: "Шмулю, и на тебе ***...". Щото то бива хейтърщина, бива, ама не ви признавам за хейтъри, ако не се отчетете подобаващо като пукне някой царедворец, който примерно продаде БТК, както му дойде... Или електроразпределенията по онзи безумен начин, че държавата се задължи да даде едни пари, когато частно АД не прехвърли трафовете в Слънчев бряг... КрасУта, ей!!
255
0
 
17
 
! Отговори
Mi преди 14 години
RIP
254
0
 
17
 
! Отговори
Слави преди 14 години
Дано поне Господ да му прости, защото БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НЯМА ДА ПРОСТИ НИКОГА на Александър Божков че го ограби и съсипа граденото с много кръв и пот десетилетия наред.
253
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бог да го прости
252
0
 
17
 
! Отговори
Рени преди 14 години
Лош човек беше, крадец и мошеник.Да гори в Ада дано.И той и всичките като него - неморалните, крадливите, мошениците.Господ си знае работата.
251
0
 
17
 
! Отговори
sas преди 14 години
Голям човек....голям политик......голям КРАДЕЦ .....Господ да го съди...
250
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може Бог да му прости ,но БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ДА ПРОСТИ И ЩЕ КЪЛНЕ ДО ДЕДЕТО КОЛЕНО крадците и всички управляващи за ГЕНОЦИДА НАД СОБСТВЕНИЯ ИМ НАРОД !ТЕЗИ БЕЗОЧЛИВИ МОШЕННИЦИ обясняваха как няма пари за болници,лекарства и т. н.Колко хора умряха заради тях! Колко получиха инфаркт когато банките окрадоха спестяванията .НЯМА ПРОШКА! ДАНО ПОНЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ И ВКАРАНИ В ЗАТВОР 10 -15 човека!ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА БЪЛГАРСКИ СЕ ОБЕЗЛЮДИХА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАЗИ ШАЙКА ОТ РАЗБОЙНИЦИ !ДУШАТА МУ Д
249
0
 
17
 
! Отговори
до 248 преди 14 години
Ооо, освен крадец и перверзник викаш бил Сашко приживе, така ли ?
248
0
 
17
 
! Отговори
ranarsa преди 14 години
Изключителен наглец!Камерите на БНТ го дадоха как лови за дупето заела неподходяща стойка депутатка.Лошо нема!И на мене ми се ще!Ама в пленарна зала идва малко в повече.Не,че там нестават много по-големи гаври.Ще гледам да отида на погребението.Не от почит ,от любопитсво.Искам да видя какво ще отнесе на другия свят....А депутатката мисля се казваше Росица Тоткова
247
0
 
17
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Отиде си Бащата на Узаконенанта Корупция в България. Плачи народе!