Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг

Ако изборите са сега: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака влизат в НС
21 окт 2009 12:00,
319
Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг
Снимка: БГНЕС

Само за последните три месеца одобрението към дейността на премиера расте с главоломните 8 пункта и достига 77%, отчитат социолозите от НЦИОМ.

За сравнение одобрението към бившия премиер Сакскобургготски, три месеца след поемането на властта, е 68%, към Иван Костов – на 52%, а към Сергей Станишев – на 40%.

Към момента кабинетът на Бойко Борисов е одобряван от 62% от българите, показва националното представително проучване, проведено сред 1000 българи.

От август досега президентът Георги Първанов губи 7% от подкрепата за своята работа, което в момента е 52%, докато преди три месеца тя беше 59%.

Дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов, е вторият по рейтинг политик у нас – 65%.

От председателите на парламентарни групи най-одобряван с 39 на сто е Яне Янев, следва го Волен Сидеров с 27% подкрепа.

Неодобрението и към двамата обаче надхвърля одобрението.

Социолозите отбелязват още, че три месеца след изборната си победа, ГЕРБ продължава да трупа обществено доверие.

Както през август, така и сега, над три четвърти от българите смятат, че влиянието на партията в политическия живот на страната расте.

На подобно мнение са представителите на всички социално-демографски групи, като по-резервирани в преценката си са единствено нискообразованите българи и симпатизантите на БСП.

Електорални нагласи

В началото на октомври 52% от българите твърдят, че ако парламентарните избори са днес, ще гласуват за партията на Бойко Борисов.

Останалите парламентарно представени партии обаче губят електорална подкрепа.

През октомври избирателите на "Коалиция за България" са 11% от пълнолетните българи.

Електоратът на социалистите се ограничава до хората в пенсионна възраст, жителите на селата, на малките градове и бедните.

За ДПС днес декларират, че биха гласували 6% от пълнолетните българи, за партия "Атака" – 4%, а за "Синята коалиция" – 2,3%. "Ред, законност и справедливост" има електорален дял от 1,3%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
1
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
Бате Бойко държи социолозите за гушите! Браво Бате само така!
306
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Вярно си пропуснал лекциите. Но не вярвам да е било заради колежките. Пак си надничал в нечия паничка. :-))))) Как разбра какво правя през деня? Ха сега познай, какво ще правя.
305
0
 
1
 
! Отговори
Идиот преди 14 години
SAPATA,гледам ,че успяваш докато диплиш милионите да раздаваш умнотии.Да кажеш защо като министерството беше фалирало раздават бонуси.Това някакво нова икономика ли е.Пари няма-раздаваме бонуси.Ама аз доста лекции съм пропуснал докато гонех колежките ,така ,че сигурно може
304
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А защо никой не пише за бонусите, раздадени в министерството на Плевенлиев? Браво, министре, раздавайте бонуси и награди, а ние, простосмъртните, ще работим и ще ви осигуряваме средствата и ще ви вдигаме рейтинга.Ей, че наглеци, бе! !През цялото време говорят, че ще облекчат условията за бизнес, а те досъсипаха всички дребни предприемачи.Какво лицемерие!
303
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Нощна и първа смяна поплювковци не спира. До тук, нищо ново. Хайде, давайте решения, че... сте ми омръзнали. По правописа съдя, че част от пишещите са подрастващи и ,чат пат ,неграмотни. Абе, какво да правим .. Хамстера-премиер, Р. Петков- шеф на МВР, Р.Овч- пак министър.Това си искате и туй то. Да не пропуснем Доган. Какво ще кажете за нов пост- министър на корупцията?
302
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Гласувах с такава надежда за ГЕРБ!А то какво излезе - див реваншизъм и избиване на комплекси.Втълпяват ни, че всичко, което правим, трябва да се таксува, глобите дебнат отвсякъде,длъжник си на тази държава за всичко.Дори нямаш право да се защитиш, защото веднага влизаш в графата: комунист!Ама тоя филм съм го гледал по комунистическо: който не е съгласен с нас, е враг на народа!Ей, живота ми мина в такива дивотии!
301
0
 
1
 
! Отговори
дорита преди 14 години
Тея социологически изследвания си ги заврете - знаете къде. Не казвам, че правителството няма обществено доверие, но е далеч под тези 77 процента. Знам как се говореше за ББ преди изборите, около месец след това и сега.Одобрението вече не е толкова голямо. То ясно, че ви плащат, господа социолози, ама сопрете се малко, бе. Дайте малко по-реално, а.
300
0
 
1
 
! Отговори
Цеци преди 14 години
Бойко - Премиер, Кмет на София и Президент засега. Скоро и в други градове и държави. Медиите се закриват да не уронват престижа на Вожда. НЦИОМ остава единствена социологическа агенция само ако обяви 99,9% рейтинг.
299
0
 
1
 
! Отговори
albast преди 14 години
всички комунистически и турски плювалници да спрат да плюят ГЕНЕРАЛА още рано сутрин,а да се ориентират към банята и там да пускат кяфево!Разбрахте ли ?
298
0
 
1
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
"Зверски убитата женица" едва ли ще гласува отново за някого :)
297
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Дали зверски убитата от *** изверги женица от Лакатник ще гласува пак за Бойко Борисов - а, господа платени социолози? Аз също имам наблюдения - комуникирам лично или по Интернет със стотици хора и мога да кажа точно обратното - доверието към тоя *** мутроид пада главоломно !!! Все повече хора разбират какво жалко, тъпо, некадърно и безхарактерно нищожество е !!!
296
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докато Гербаджийските супер специалисти направят анализ кои проекти какви са и смятат всичко като бакали ,а не като неща с които се гледа много години год напред можем да минем на свещи и който може на дърва.Турция ще строи 4 АЕЦ-а при това руски, Румъния -2.Ние смятаме.Строежа на АЕЦ е нещо за 50 год напред ,а не за този или онзи мандат.Но както едно време с няколко счетоводни хватки Костов успя да изкара "Нефтохим" единствената губеща рафинерия в света и без пари стана собственост на едни хора,така и тези смешници ще изкарат АЕЦ -Белене единствената губеща АЕЦ в света ,ще я дадът на наши хора и България ще е само полигон ,а милионите печалба ще текат към джобовете на правилните хора.Нищо ново под слънцето.А на Русия няма какво да се сърдим ,че защитава своите интереси .Лошото е ,че нашето правителство защитава чужди интереси
295
0
 
1
 
! Отговори
sasho преди 14 години
Мутрите - в затвора, а не в министерския съвет !!
294
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бате ударно върви към 90-те процента...давай, Бате!!!!! мачкай ги, не требв руски газ, не ти трябва фискален резерв.... некви досадни работи само.....Банкя столица и метро до морето
293
0
 
1
 
! Отговори
drug преди 14 години
тоя рейтинг сигурно си го е поръчал самият Бойко Борисов и сам е определил резултатите.Така му уйдисва.Мен и всички мои познати не са "рейтингували". К'ви са тия резултати?
292
0
 
1
 
! Отговори
До 278 преди 14 години
Интересно защо италиянци им си дупят? Сигорно са по-малко европейци от нас.Явно че ББ и другаря Костов работят за Турция.
291
0
 
1
 
! Отговори
Харалампи преди 14 години
В тощ рейтинг аз не съм участвал.Когато се прави соц.проучване аз отивам дават ми 20 лева и естествено казвам че ми допада политиката на ББ така че сещайте се що за прогнози са това:)
290
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 278: освен това цената на консумираната в страната газ ще е по ниска, виж Украйна и т.н.
289
0
 
1
 
! Отговори
++ преди 14 години
8 ПУНКТА ВДИГНАЛ РЕЙТИНГЪТ(ЗА 3 МЕСЕЦА)! 9 ПЪТИ (СПОРЕД ИЗЯВЛЕНИЯТА ИМ) НАМАЛИХА ДЕФИЦИТА (ЗА МЕСИЦ)! ГОЛЯМА СА РАБОТА (НО САМО ТЕ ГО РАЗБИРАТ)!!!
288
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 283 : смях се със сълзи, прав си...