Станишев едва ли не обиден: Можех да го снимам на ксерокс!

Пита как Алексей Петров се е сдобил с доклада
25 окт 2009 17:54,
385
Станишев едва ли не обиден: Можех да го снимам на ксерокс!
Има политически проекти, които се развиват в момента, дори и в лявото пространство, обяви екс-премиерът. Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че е заинтересован да се направи проверка по случая с изнесения от ДАНС доклад, за да стане ясно, че не е имало политически чадър над никого, съобщи БНР.

Още по темата
25 окт 2009 13:11
129
По думите му, бил интересен начинът как гражданинът Алексей Петров разполага с този доклад.

„И като бивш служител на ДАНС той би трябвало да знае, че по всички доклади са правени проверки по разпореждане. Получавал съм стотици доклади от ДАНС.

Този, за който става дума... по него е направена проверка и има заключение на прокуратурата“, заяви бившият премиер.

„Наивно е са се мисли, че съм го прибрал и съм го дал на някого , за да го предпазя. Най-малкото, елементарното е да си направиш ксерокопие“, каза Станишев.

„Има различни версии на това, което се случва. Като се започне от политическите интереси.

Защото управляващите са заинтересовани вместо да се говори за икономика и социалните проблеми, за нещата които вълнуват гражданите, свързани с доходите... много по-интересно и пикантно е да се говори за службите“, каза той.

„Има и политически проекти, които се развиват в момента, в това число и в лявото политическо пространство“, допълни Станишев, но заяви, че не визира хора от БСП.

Алексей Петров има политически интереси и една последователна линия на обезличаване на ДАНС“, каза той.

По-рано днес лидерът на ДСБ и председател на Комисията за контрол на ДАНС в парламента Иван Костов заяви, че Станишев е извършил грубо нарушение на Закона за класифицираната информация.

"Трябва да му се потърси наказателна отговорност", обяви Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
0
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Абе на ББ явно работата му е единствено да клепа предните. Нищо по-важно няма за него от това.
365
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Наистина логичен е въпросът - Ал. Петров откъде го има този доклад? Значи негови хора са го изнесли..... и после друг виновен....
364
0
 
0
 
! Отговори
Гарван преди 14 години
Да има такава система само че в ДАНС явно я има само като понятие без да се прилага и си правят ксерокскопия на воля.Колко ли доклади е ксерокопирал Станияката и каде ли са сега.На сигурно място при разработваните !!!
363
0
 
0
 
! Отговори
помнещ преди 14 години
Ами то от там трябва да се почне. От Ал.Петров.Ченгеджийските работи тръгват от ченгетата.А той работи май и от двете страни.
362
0
 
0
 
! Отговори
баста преди 14 години
до joci4 съдът на българите се произнесе на последните парламентарни избори
361
0
 
0
 
! Отговори
JOCI4 преди 14 години
Дума"Съдът в Белград чака БорисовБългарският министър-председател Бойко Борисов трябва да се яви днес като свидетел в съдебния процес срещу наркобоса Сретен Йосич. Делото е на Белградския окръжен съд, а поредното заседание ще се води в зала в Централния затвор на сръбската столица. Там Йосич трябва да бъде доведен при засилени мерки за сигурност. Белградските магистрати решиха през пролетта, че Бойко Борисов трябва да свидетелства по време на съдебното дирене. Ивана Рамич, говорителка на Окръжния съд в Белград, официално потвърди определението на съда. Тя съобщи, че поканата към Борисов ще бъде връчена по дипломатически път.От сегашния премиер на България се иска да обясни пред сръбския съд покровителствал ли е като главен секретар на МВР (2001-2005) сръбския наркобос Сретен Йосич.Изказването на Йосич: "В България се чувствах сигурно, защото бях под защитата на разузнавателния сектор и на Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София", предизвика шумен скандал в българския политически живот. 40-ото НС създаде специална комисия за изясняване на фактите около престоя на Сретен Йосич в България. Председателят на комисията "Йосич" Христо Бисеров обяви месец по-късно, че Борисов е призован да се яви като свидетел по делото в Белгра
360
0
 
0
 
! Отговори
боб преди 14 години
станчо каза " елементарно е да си направиш копие " . Аз работя по сделки за по някакви 5000 лв и всичко се пази от конкуренцията, има си проста система за това. Казва се конфиценциалност. Явно за някои е нормално да ксерокопират и дават на този -онзи , както дойде и откъдето има полза , ксерокскопийца.... комунисти в действие.....
359
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
До 341! Лявата социална идея се реализира в страни като Швеция, Норвегия, Дания, Филандия където често управляват социални и социалдемократични правителства! Българските социалисти искат леви правителства като в тези скандинавски държави, а не като крадливите БСП който само се правят на леви, но всъщност са най-големите крадливи капиталисти в България!
358
0
 
0
 
! Отговори
Майстора преди 14 години
Много интересно е откъде Алексей Петров има тези документи.Те по едно време не бяха ли дружки с Румен Петков?Спорен е и въпросът кой повечемрази Сержо - Румен или Бат Бойко.А може да играят и комбина , като се има впредвид , че този документ изкочи след конгреса на БСП .За мен разултатът вече е 1:1 и както върви ще има дуспи ако съдията / разбирай ЕС/ намеси.Изобщо интересен мач.
357
0
 
0
 
! Отговори
сико преди 14 години
до 358в една цивилизована страна неможе да се изгуби секретен доклад.ако не беше класифицирана информация ок ,но нали сме България.иначе си прав за останалото все още вярвам че ще доиде ден да живеем като хора
356
0
 
0
 
! Отговори
речник преди 14 години
къв ти ксерокс тея и те от ДНЕС.БГ и те неграмотни. КОПИРНА МАШИНА не ксерокс *** и произношението е зиърокс (XEROX)
355
0
 
0
 
! Отговори
До SOS преди 14 години
Прокуратурата, моето момче и тогава и сега е една и съща. Ако тя не е независима, както твърдиш ти, а тогава е била зависима от онова правителство, сега - от новото, жална и майка на държавата. Ще има да отмъщаваме на личните си опоненти ии на който ни накриви шапката до сто и едно и обратно. А бат Бойко какъвто е горделив и себичен, малеееее...
354
0
 
0
 
! Отговори
петя преди 14 години
Уважаеми господин Премиер, моля Ви, не се хвашайте на тази въдица - осъден и опандизен Станишев - това би бил Вашият най-голям подарък за консолидиране на левицата. Кой Ви тика в този капан!?!
353
0
 
0
 
! Отговори
до Сико преди 14 години
Наивен си ти. Бат Бойко си изгърмя всички партенки, с които замазваше очите на хората и отклоняваше вниманието им от абсолютното си безсилие да управлява нещастната ни държава. Сега "честният гражданин" Алексей Петров, му удари едно рамо - да развият една нова псевдо сензацийка. Та нали са партньори в бизнеса - подкрепят се. А и кой знае каква информация има в ДАНС за бат Бойко и приятели, дето трябва да се унищожи, па макар това реално да смчка контраразузнаването в България. Или да го подчини
352
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Малко са българските журналисти и собственици на медии, които имат склонност да казват истината. Колкото до националното предателство, то у нас е разтегливо понятие. След като 50 години,че и повече ,на власт бяха руски марионетки.
351
0
 
0
 
! Отговори
сико преди 14 години
Наивно е са се мисли, че съм го прибрал и съм го дал на някого , за да го предпазя. Най-малкото, елементарното е да си направиш ксерокопие, каза Станишев.г-н станишев това е секретен доклад неможе да си правите ксерокопие. но вие бяхте премиер и си мислите че сте хванали господ за ....
350
0
 
0
 
! Отговори
SOS преди 14 години
Този, за който става дума... по него е направена проверка и има заключение на прокуратурата, заяви бившият премиер. .. Che koia i chia e "PROKURATURATA" .? Naroda ne e tolkova tap veche..! I nai vernite imat slanchogledovi svoistva. Vartiat se na tam ot kadeto izgriava slanceto ;))
349
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
Спомням си, че непосредствено преди изборите Гамизов даваше интервю в 'Сеизмограф' по бтв и започна да говори за кръга 'капитал' на Иво Прокопиев ... Успя само да каже, че Иво Прокопиев е имал доста финансови проблеми /стотици милиони/ , но ... водещата го прекъсна и не му позволи да говори по темата, което беше учудващо за една тв относно свободата на словото и тв, в която не спират да възхваляват 'юнак' Бойко ...Вчера по нова тв Гамизов ясно обясни, че т. нар. финансов министър обслужва интересите на кръга 'капитал' . Нека не се учудваме, че финансовото недоразумение вместо да говори за връщане на дължимите данъци от перачите на пари у нас, всеки ден представя *** стресираща идея за увеличаване на данъците и акцизите и повишаване на безработицата у нас ...Аз бих попитал Бойко, след като той започна да обвинява Станишев в предателство на националните интереси и уж скрил некакъв си доклад на ДАНС : Има ли у нас олигарси или техни роднини /братя, бащи/, които са били доносници на чужди тайни служби /КГБ/ ? Ако се окаже, че има олигарси или техни братя и сестри, които са доносничели на чужди тайни служби, то това национално предателство ли е и ако е така колко години лишаване от свобода трябва да се наложи за тази измяна ? Едва ли Бойко ще отговори на този въпрос, защото той очевидно е неудобен,а и онези, които му дърпат конците не биха му позволили ! Искам да попитам Бойко още нещо : При посещението на Берлускони у нас, обсъждаха ли се някакви италиански инвестиции у нас в размер примерно на 20 милиарда ? Точно това вълнува повече българския данъкоплатец - ще има ли преки чуждестранни инвестиции у нас, вкл. и италиански ? Ако има чуждестранни инвестиции у нас за 20 милиарда, дали финансовото ни недоразумение ще говори за повишаване на данъци и акцизи /събличане на последната риза от гърба на данъкоплатеца/ и повишаване на безработицата ?Защо Бойко има 77 % обществена симпатия ? В медиите вместо да се говори за инвестиции на Берлускони у нас , се задава въпроса : ' Кой е по - красив ? Берлускони или Б. Борисов ? ' Мисля, че такъв въпрос надминава дори и чалгаджийството у нас ... Пишеше , че Берлускони бил пипал бицепса на Бойко ... Тези, дето са уволнени и изхвърлени на улицата, мускулите на Бойко ли ще ядат или красивото му лице ?Чалгаджийството и простотията у нас минават всякакви граници на търпимост !
348
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Spored men, ako Boiko ne spre s tezi pojarnikarski hvatki dnite mu kato Ministar predsedatel sa prebroeni.
347
0
 
0
 
! Отговори
д преди 14 години
Какъв цирк ви играт Тиквата и Херсонката през деня,а нощно време са все заедно,в леглото...