Първанов реагира бързо: Не дискредитирайте ДАНС

Президентът разговарял с шефа на ФБР-БГ Цветлин Йовчев
24 окт 2009 21:15,
82
Първанов реагира бързо: Не дискредитирайте ДАНС
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов се обявява категорично против опитите за дискредитиране на ДАНС, независимо откъде идват те. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Първанов е провел разговор с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев и е поискал анализ на всички събития и факти, излезли в публичното пространство, свързани с работата на службата през последните месеци.

По-рано в събота на извънредна пресконференция министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че е получил секретен доклад на Държавна агенция "Национална сигурност" относно действия на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху министерски структури и държавната администрация.

Борисов е получил преди ден оригинала на доклада, изготвен на 8 октомври миналата година и изпратен на бившия премиер Сергей Станишев.

Борисов е получил доклада от Алексей Петров.

Секретният доклад е имал 5 екземпляра.

Екземпляри от доклада са изпратени до президента, председателя на парламента и главния прокурор.

Още по темата

Екземпляр номер 2 е бил занесен лично на бившия премиер Сергей Станишев, а първият екземпляр е все още в ДАНС.

В края на мандата на предишното правителство обаче този доклад отсъства от протокола на регистратурата в Министерски съвет.

От пресценъра на БСП реагираха бързо: Сергей Станишев в качеството си на министър-председател на Република България не е прикривал, нито изнасял информации и доклади, подавани от ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Донка Д.Жечева преди 14 години
Господин Кентавъра се страхува да говори в България с американци и други, Защо ли го прави!?! Да не би да се страхува от руснаци или някой друг.Когато ти е чиста съвестта това не се прави!Ще ти простят ли за това което си вършил!!! Другите може би , но не и аз.
82
0
 
0
 
! Отговори
Admin преди 14 години
До 80-ти познато ми е
81
0
 
0
 
! Отговори
Гарбан преди 14 години
Ей сега стана интерсно какво е станало с другите доклади.Да шидим само това ли ще е проблема или другите са в ***,ЛЕВ ИНС,БУЛ ИНС и прочие???
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стана беля... :(
79
0
 
0
 
! Отговори
pepo преди 14 години
хора,мен много ме е срам,че тоя ни е президент,ама последно време ме е срам най-много че дъщерята на един убиец бокова оглави такава организация като Юнеско,никога няма да разбера едно:защо ако си наследник на фашист,няма да си намериш работа и като метач на улиците,а комунистите,които са много по-големи убийци ги приемат и се ръкуват с тях. моля,обяснете ми!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
Лаик преди 14 години
Станишев е извършил грубо нарушение на Закона за квалифицирана информация и би трябвало да му бъде потърсена наказателна отговорност!---------------------------------------------------------------------------------------Когато фактите говорят и боговете мълчат! Сега Гоцко да защитава когото ще, само да не се окаже съучастник, защото твърдеше, че такъв доклад няма, както Главния прокурор също!!! В крайна сметка кой ще търси отговорността!?
77
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
Гошко Седефчов обиколи света за сметка на обикновения българин.Ха,браво.
76
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Защо Станишев и Първнов отричаха досега да са виждали или чели подобен доклад? Това е скандално. Заради подобни лъжи се подават оставки.
75
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Цветомира едва ли е спечелила 500 млн. от както Борисов е премиер. Нито си купи банка тогава. Намека е непочтенна манипулация. /Ако знаете какво означава почтенност./
74
0
 
0
 
! Отговори
Майкъл Чорни преди 14 години
Защо много от т. нар. ни политици, чиито имена по един или друг начин са свързани с Йосич, Куйович, БГА 'БАЛКАН', 'КРЕМИКОВЦИ', 'МАРИЦА ИЗТОК 2', 'Диамант - Разград, се опитват да обвинят Станишев в нещо, но не го обвинят в някаква конкретна кражба или участие в дрога, проституция, митници ?Защото няма в какво конкретно да го обвинят и се опитват да размият своите 'грешки' ...Като видим кои са срешу Станишев, ще видим и кои са мафиотите у нас !Не може мафията да си има държава у нас, без да си я управлява ! Противоположното на това няма логически смисъл !
73
0
 
0
 
! Отговори
валето преди 14 години
Да обаче не му отърва че на края документа излезе на яве.
72
0
 
0
 
! Отговори
Uncle Sam преди 14 години
Вижте каква тъпота е сирищника. Значи ДАНС си е свършило работата тоест доклада с корумпираните министри е бил предаден където трябва. Гейя, ги е покрил и си е траял. На всичкото отгоре Гоце обявява "Не дискредитирайте ДАНС" Ми ДАНС си е свършил работата бе сирищник. За какво дискредитиране говориш? Може би за своето или на Гея или на Румбите? За теб не се притеснявай- ти си толкова дискредитиран вече, че по-дискредитиран- няма накъде! Това само болен комунистически мозък може да го роди.
71
0
 
0
 
! Отговори
Минко преди 14 години
Цветомира не знам какво си има и дали е била приятелка на Бойко, но родата на Станишев доста се облажи, например Тодор Станишев беше шеф на ДАИ - махнаха го за злоупотреби и кражби, може би Серго трябва да обясни защо го е назначил.
70
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 14 години
А защо например Елена Йончева /бивша/ приятелка на Станишев / няма 500 млн, няма си и банка /сибанк/, а Цветомира /бивша/ приятелка на Бойко / си има и 500 млн, има си и банка ?Нека Бойко да отговори на този въпрос ! Може би защото Бойко е подарявал много цветя на Цветомира, а Станишев не е подарявал букети на Елена ?
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много активни станаха другарите комунисти. Гоцето спа четири години, сега се сети да развива дейност.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докато беше на власт станишевото управление не беше толкова активен, сега кво ти стана
67
0
 
0
 
! Отговори
teo преди 14 години
ГОЦЕ,ГОЦЕ,ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ , НО МАФИОТСКИЯ СИ НРАВ- НЕ! ЗА СЕТЕН ПЪТ СИ ПОКАЗА, ЧЕ И ТИ СИ ОТ ЧЕРВЕНОТУРСКАТА КОРУМПИРАНА МАФИЯ НА СерГЕЙ-ибрика,ДОГАН-сергей,сава,ангелов,СИМЕОН-крадеца И МАФИОТСКИТЕ ИМ СВИТИ! НИЩО ЧУДНО СКОРО ДА ИМАМЕ И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГОЦИ...Айде марш в историята. Кво съ пъниш, шъ земеш да си насиреш.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е лошо да си бил министър,стига да не си бил много ***, -а с ума си "далновидно-бистър"да си се сдобил с имотец скъп.1947 ZMEJ GORJANIN ot SLOVO.bgpreopru4vam vi go :)
64
0
 
0
 
! Отговори
pepo преди 14 години
е защо гласувахте за него срещу волен?