Станишев едва ли не обиден: Можех да го снимам на ксерокс!

Пита как Алексей Петров се е сдобил с доклада
25 окт 2009 17:54,
385
Станишев едва ли не обиден: Можех да го снимам на ксерокс!
Има политически проекти, които се развиват в момента, дори и в лявото пространство, обяви екс-премиерът. Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че е заинтересован да се направи проверка по случая с изнесения от ДАНС доклад, за да стане ясно, че не е имало политически чадър над никого, съобщи БНР.

Още по темата
25 окт 2009 13:11
129
По думите му, бил интересен начинът как гражданинът Алексей Петров разполага с този доклад.

„И като бивш служител на ДАНС той би трябвало да знае, че по всички доклади са правени проверки по разпореждане. Получавал съм стотици доклади от ДАНС.

Този, за който става дума... по него е направена проверка и има заключение на прокуратурата“, заяви бившият премиер.

„Наивно е са се мисли, че съм го прибрал и съм го дал на някого , за да го предпазя. Най-малкото, елементарното е да си направиш ксерокопие“, каза Станишев.

„Има различни версии на това, което се случва. Като се започне от политическите интереси.

Защото управляващите са заинтересовани вместо да се говори за икономика и социалните проблеми, за нещата които вълнуват гражданите, свързани с доходите... много по-интересно и пикантно е да се говори за службите“, каза той.

„Има и политически проекти, които се развиват в момента, в това число и в лявото политическо пространство“, допълни Станишев, но заяви, че не визира хора от БСП.

Алексей Петров има политически интереси и една последователна линия на обезличаване на ДАНС“, каза той.

По-рано днес лидерът на ДСБ и председател на Комисията за контрол на ДАНС в парламента Иван Костов заяви, че Станишев е извършил грубо нарушение на Закона за класифицираната информация.

"Трябва да му се потърси наказателна отговорност", обяви Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ано325така формулирано трябва да доказвате всичко. защото в старата ес икономическите модели са поне три :) класически ляв, умерено ляв и умерено десен. докато икономическия модел в българия е силно десен, скрит зад много лява фразеология от тези, които наричат себе си `десни`
325
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
aз321доста повече от `малко` съм чел за данъците, и за данъците в ес, и за данъците въобще... смея да отбележа, че при стойности на ддс от порядъка на 22% не сме с най високото в ес :) за това, че ддс в българия е с десен модел (само една ставка) обвинянайте въвелите ддс-то в българия, а комунистите (без значение дали ви харесва или не :)и точно това, че в някои ес страни този данък е в ляв (социалистически) модел - ниски ставки за храни, високи за алкохола - пречи на унифицирането му
324
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Да, не може да се прави обобщение между ляв и десен модел и кой е добър и кой е лош. Всичко е субективно и е в пряка зависимост от куп външни и вътрешни фактори. Да не говорим, че доброто за теб е лошо за мен и обратното
323
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не приемам, че капиталистите са по силни /спрямо какво ?/ Приемам, очевидните факти: В ЕС се практикува правилен икономически модел, за разлика от САЩ, Русия и бившите соц.страни. Мисля, няма причина да го доказвам ?
322
0
 
0
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Точно така,прав си Анархист!Казва се"Анархия-мать порядьки!",т.е."Анархията е майка на реда!"
321
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Използвах думата анархия в директния и превод, а не като философия/социален модел. :) Моля за извинение, ако съм наранил нежната ти анархистка душевност ;) По принцип доста от идеите на този модел са привлекателни и за мен, но към момента ми се струва/колкото и да не искам/, че анархизма е утопия.
320
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ано313 - ти приемаш по подразбиране че капиталистите са по-силни от държавата, защо?рицарю - разбиам желанията ти, разбирам мечтите ти, но точно бойко е класическия тип нагаждач - стойкар, и то въздух под налягане.... ще се върнем към тази тема по-късно, но повярвай - той е класическа крива ракета, дето все космоса и крив... и бойко разкатава фамилията САМО на тези преки свои бизнес-конкуренти, които не му се подчинят и не му дадат процент....
319
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Абе, братче вземи почети малко преди да се изказваш неподготвен!България е страната в ЕС с най-много и най-високи като сбор косвени данъци и държавни вземания (защото повечето от тях не могат да се нарекат такси, защото се опитват да ги наложат като данък). Дори по ДДС имаме една от най-високите ставки и никакви преференции за нищо! А това е най-голямото перо в бюджета. Да не говори за куп незаконни мита, завоалирани като нещо друго.
318
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще спомена за последен път. Не можеш да генерализарш моделите, поради простата причина, че обобщаваш твърде различни икономики. Ако приемеш това за вярно, няма как да не се съгласиш , че няма ляв/десен икономически модел, а има правилен/неправилен такъв. Ще го кажа съвсем просто: Ако 'левият' модел беше най добър, всички щяха да го ползват.
317
0
 
0
 
! Отговори
Анархист до 307 преди 14 години
Приятел ти май не си чел за моя идол Бакунин.Анахизма значи ред и справедливост за цялото общество.Прочети малко и тогава давай смешни мнения за Анархизма.
316
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пак ти казвам, няма ляв/десен икон.модел. В конкретния случай, 10% данък направи така, че огромна част от българите получават точно толкова пари, на колкото се разписват във фишовете си. Резултатът е повече пари в бюджета и съответно повече пари за обществено значими каузи - инфраструктура, здравеопазване, образование, етц.
315
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
аз314как да не съществуват? вземете който искате учебник по икономика и данъчно облагане и ще ви обяснят и двете схеми и идеологии на данъците :)ех, обичам когато някой не знае нещо и поради това обявява, че това нещо не съществува.....ами да, колкото и да не ви харесва, наличието на мощна пропаганда навремето принуди водещите капиталистически страни да приемат лявата идеология за данъчното облагане на данък общ доход :)
314
0
 
0
 
! Отговори
до куку преди 14 години
ха ха ха ха ха ха абе дървен филосов и на тая статия ли посираш коментарите...ей по-нагъл и *** си от твоя идол станишев ха ха ха ха ааа :)))))))))
313
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ано309върнахме се на темата за държавата :) не е важно, че законите ни са хубави, важно е, че не се спазват. а баш капиталистите най не спазват законите. обаче сега, като почнаха да ги ловуват по улиците изведнъж поискаха държавата да заработи и да почне да ги пази...аз308и косвените данъци в българия са доста по-ниски от тези в останалия ес.... а реално работещата бяла икономика - държавната - бе съсипана и разпродадена за жълти стотинки в името на борбата срещу комунизма... защо ли?
312
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Айде бе, ти изкара почти целия свят от ляв-по ляв. Такова нещо като леви и десни данъци не съществува нито в теорията нито в практиката. Най-елементарната оценка за лява и дясна е % на преразпределение на БВП, като за средна величина се приема около 40% - колкото си над тази граница, толкова по лява е системата ти и обратното. Като това е доста условно и е само един от белезите
311
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
яв тип данъчно облагане е - необлагаем минимум - примерно 200 лева месечно, след това (да речем) 10% за разликата над 200 до 300те лева, над 300 лева примерно 11% итн...... до тези, които са примерно с 10000 лева месечно, на тях им се взимат 30% - примерно--------Знаеш какво ще се получи, нали ? Всички ще бъдат на заплати от 200 лева. Така лявата ти идея ще прецака всички които искаш да 'защитиш'. По ниски пенсии, по малко пари от данъци... в резултат по скапано здравеопазване и т.н.
310
0
 
0
 
! Отговори
The Knight преди 14 години
Ами виж какво Куку,ще се опитам да ти обясня как стоят нещата при мен лично.Въобще не става въпрос за идеология.Аз в таласъми не вярвам!Въпросът е съвсем,ама съвсем друг.Много отдавна още по Бай Тошово време познавах доста хора,тип"нагаждачи".Те бяха доста добре и правеха мръсно на другите хора!Дойде "Демокрацията",кой ли не се смени от власт-тия хора,все са си добре и децата им са добре и внуците.... и продължават да крадат и да правят мръсотии.Е точно на тях Бате Бойко ще им разкатае фамилията
309
0
 
0
 
! Отговори
drug преди 14 години
До:Ученик***295Мили Ученик, Истинският комунист мисли и работи за хората около себе си(и за себе си разбира се),а истинският капиталист работи само за себе си. Вече почти няма истински комунисти(остана като идеология), но за сметка на това е пълно с капиталисти.Пиша ти съвсем откровенно, не вярвай на лошото. Моля те не го възрприемай това като пропаганда.Опитай се сам да го осъзнаеш.Успех в живота!Радвам се, че има млади хора, които искат да узнаят истината.
308
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ано307ами да направим държавата силна, а не баш министър-председателя да клати държавата, за да доубива политическите си противници... не мислите ли?мая 305аз обяснявам разликата между ляв и десен икономически модел, защото ми е смешно някой да издига леви лозунги и същевременно да твърди че е десен. а че 400 лева не стигат за нищо - съгласен съм, но нали искахме капитализъм?в капитализма има пролетарии и капиталисти.. някак си тия, които останаха за пролетарии си представяха друго, но уви
307
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Драги, в България ако увеличиш данъците, започва укриването им. В резултат, в бюджета влизат далеч по малко пари. Това е 'левият' модел който защитаваш !