Това, дето Станишев го взел, го дал на ДАНС

Разпитаха екс-премиера, а той разплете пътя на Доклада
28 окт 2009 13:03,
101
Това, дето Станишев го взел, го дал на ДАНС
Снимка: Булфото

"Справката на ДАНС, излязла от Министерския съвет, е върната от мен в ДАНС и там е направена комисия за проверка на информацията. И след това не се е връщала при мен".

Това каза бившият премиер Сергей Станишев на пресконференция в централата на БСП, след разпита му в прокуратурата заради случая с доклада на ДАНС, цъфнал в интернет пространството.

По думите му по справката, която циркулира из медиите, вече била разпоредена проверка на ДАНС, правена била и самостоятелна проверка в прокуратурата, която обаче приключила с отрицателно становище за образуване на дело.

"Би трябвало да се провери дали тази справка е предадена от Алексей Петров на г-н Борисов. Трябва да се изясни как тя е стигнала до премиера", категоричен е червеният лидер.

Още по темата

Цялата история с доклада на ДАНС според него е доказателство за управлението на страната, за характера на управление на държавата, което става все по-авторитарно.

Според него кабинетът върви целенасочено към ликвидирането на ДАНС.

На въпрос кой според него е Стефан Гамизов, Станишев каза: "Очевидно някакъв бизнесмен с някаква сериозна информация, но кой е той, Бог знае".

"Съвестта ми е чиста, никога и никого не съм прикривал. Този доклад е предаден в ДАНС, а как е излязъл оттам, не знам", обясни отново бившият премиер.

"Прокуратурата ще си свърши работата независимо от натиска на Бойко Борисов, който се опита да дава указания на прокуратурата, което е безпрецедентно. Това дори и Тодор Живков не го е правил", каза той.

По думите му сегашният премиер и министрите му се държат като прокурори.

"Докато светът излиза от кризата, в България нищо не се прави", обясни той.

Затова се акцентирало и върху скандалите с ДАНС за отвличане на вниманието от реалните проблеми на българите, смята експремиерът.

"Нека да спрат да приказват за тежкото наследство на предишното правителство", призова още той.

Станишев обясни, че е оставен достатъчно голям резерв в държавата, който сега се търси как да се похарчи от управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 14 години
До РекторатаАВЕ ИМПЕРАТОР БАТ БОРИЙ ЗРЕЛИЩЕ СЪС ДЕТСКА ГРАДИНА
12
0
 
1
 
! Отговори
радио "Ереван преди 14 години
ВИЦ....Питат радио "Ереван" - "Кога ще има осъдени министри?" - Радиото отговаря "След няколко месеца, веднага след падането на Борисов. Всичко върви по план, след ОСАННА следва РАЗПНИ ГО???"
11
0
 
1
 
! Отговори
"другарски" преди 14 години
Що бараш ника,бе тъпан!?Като искаш РЪКОВОДСТВО,бегай на селската чешма партиен секретар!:)))))))))
10
0
 
1
 
! Отговори
Дарт Вейдър преди 14 години
Дайте на народа ЗРЕЛИЩААВЕ ИМПЕРАТОР БАТ БОРИЙ
9
0
 
1
 
! Отговори
От Ректората преди 14 години
В СУ св. Климент Охридски е открита специалност ПОПУЛИЗЪМ. За зав. катедрата е назначен проф. д-р Бойко Борисов. На 28 ноември т.г. в аулата на университета проф. Борисиов ще изнесе публична лекция на тема: Откриването на детски градини и др. обекти в контекста на приноса на България като пълноправен член на ЕС. Молим всички желаещи да присъстват на лекцията да си носят тоалетна хартия.От Ректората
8
0
 
1
 
! Отговори
Дарт Вийдър преди 14 години
АВЕ ИМПЕРАТОР БОРИЙ
7
0
 
1
 
! Отговори
"другарски" преди 14 години
Оп-паа,не знаел кой е Гамизов!?Че в България куцо,кьораво и сакато знае,а точно гейзера-не!?Кво се прави на ощипана ***?Всъщност,кой е Гамизов,не е важно!Важното е друго,ама няма начин!"Надежда всяка тука оставете!" пише по гробищата,та и у нас е така!:(
6
0
 
1
 
! Отговори
КЬОРФИШЕЦИ и ПУШИЛКИ преди 14 години
Отвлеченото момче още не е намерено!!! България пропада, българите изнемогват, а вие НЕЩАСТНИ НЕКАДЪРНИЦИ само с КЬОРФИШЕЦИ и ПУШИЛКИ СЕ ЗАНИМАВАТЕ.... Ние от кога ви казваме, че не чините за лула тутун, от квадратната глава и *** за зеле не става и като се има в предвид, че полицията ви е тесна специалност във ваши води плувате. А и още по зле ще става, защото икономика трябва да се управлява, социални нужди трябва да се уреждат, здраве, пенсии, заплати, работа и......т..н.....Абе да земете да си офейквате, тая лъжица не е за вашата уста, къде, къде с бухалката е по лесно.... Не отклонявайте вниманието не вдигате само пушилки и димки.....
5
0
 
1
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Айде сега баба Дойка , 1111, факт, куку, и другите еднодневни никове да изчистят името на вожда Станишев! Не се мотайте , че писане и смучене от пръстите ви трябва, тук не може Copy Paste, всъщност на Вас не ви пречи, чакайте малко да Ви улесня,... мухобойко, пожарникаря, селянина от Банкя, мутрата от Банкя, ... любовницата му с банка... кризата.. писна ни от Бойко..., помощ е все пак, айде сега и Вие един след друг и си слагате палеца на горе да не забравите, а на такива като мен на долу!
4
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
Явно, че някои са много "навътре" в компроматните войни! Ако има виновни, искаме ги в ЗАТВОРА!Омръзнаха ни шоу представления, в стил "Колко сме велики".Искаме вече затворници - виновните или тия които само "пльокат"!
3
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Абе тоя Станишев не разбра ли че основните проблеми на България са корупцията и организираната престъпност. Докато не се решат тези проблеми не може да има никакво развитие за държавата. А относно съдебната власт трябва да се подходи доста по радикално, защото и те са замесени в цялата тази помия.
2
0
 
1
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Този път съм напълно съгласен със Станишев - въпреки, че не му симпатизирам и смятам, че опукаха парите и ги раздадова на свои хора, за което трябва да отговаря, ако се докаже вината му.Ни на черното - бяло не може ад се каже.Ако наистина е върнал по каналния ред справката за доработване, щото наистина в нея има само слухове и заключения, без никакви доказателства, за да се образува производство, то тогава в случая той е чист и други трябва да отговарят!
1
0
 
1
 
! Отговори
Boce преди 14 години
Ajde Boce, sega snesocha jaice i v tvojata gradina!!!